Πως θα διώξετε τον λεκέ από σταφύλι στα ρούχα σας

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα και αντλήστε ιδέες για το σπίτι

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα και αντλήστε ιδέες για το σπίτι σας.

Ο λεκές από σταφύλι μπορεί να συμβεί στο λεπτό και να καταστρέψει το αγαπημένο σας ρούχο. Γι’αυτό τον λόγο χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα σας και αντλήστε ιδέες για το σπίτι.

Όπως, όλοι γνωρίζετε τα σταφύλια έχουν κόκκινο, ροζ ή άσπρο χρώμα. Φυσικά, οι λεκέδες από σταφύλια κόκκινου ή ροζ χρώματος είναι πιο δύσκολοι στην αφαίρεση. Οι οδηγίες που ακολουθούν μπορούν να εφαρμοστούν και για την αφαίρεση λεκέ από σταφύλι άσπρου χρώματος. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία και ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα θα απομακρυνθεί τελείως.

Πως να καθαρίσετε το λεκέ από κερί στο χαλί σας.

1. Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και τοποθετήστε την λεκιασμένη περιοχή κάτω από τρεχούμενο νερό, με αρκετή πίεση, ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο σταφύλι.

2. Ανακατέψτε 1 κουτάλι της σούπας λευκό ξύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε 1/4 του λίτρου ζεστό νερό.

3. Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα καθαρισμού για 15 λεπτά.

4. Ξεβγάλτε καλά το ρούχο με κρύο νερό.

σταφύλι
Ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα μπορεί να συμβεί στο λεπτό και να καταστρέψει τα ρούχα σας, γι’αυτό χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

5. Ελέγξτε αν ο λεκές από σταφύλι έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με οινόπνευμα και στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά το ρούχο με κρύο νερό. Προσοχή: Πριν χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα στη λεκιασμένη περιοχή, δοκιμάστε σε ένα κρυφό σημείο του ρούχου για να βεβαιωθείτε ότι τρίβοντας με οινόπνευμα δεν θα προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά.

6. Πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει το ύφασμα, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας του.

7. Μετά το πλύσιμο, ελέγξτε αν ο λεκές από σταφύλι στα ρούχα έχει απομακρυνθεί τελείως. Αν όχι, επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα, πριν αφήσετε το ρούχο να στεγνώσει.

Tips για να καθαρίσετε τους λιπαρούς λεκέδες της κουζίνας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό