Εξαφανίστε τον λεκέ από σοκολάτα με αυτά τα κόλπα

0
65
Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από σοκολάτα στο χαλί με τις πιο πρακτικές ιδέες

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από σοκολάτα στο χαλί με τις πιο πρακτικές ιδέες.

Ο λεκές σοκολάτας είναι ένας από τους πιο συχνούς λεκέδες που δημιουργείται στα ρούχα ή στο χαλί. Μπορεί η σοκολάτα να είναι για πολλούς μια μεγάλη αγάπη, αλλά αν αυτή πέσει στο πάτωμα τότε γίνεται μεγάλος μπελάς. Γι’αυτό σας έχουμε μερικές πρακτικές ιδέες για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από σοκολάτα στο χαλί.

Ο λεκές από σοκολάτα στο χαλί είναι ένας δύσκολος και επίμονος λεκές διότι αποτελείται από πολλά συστατικά. Με αποτέλεσμα να πρέπει να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω οδηγίες για να αφαιρέσετε αυτό τον λεκέ εύκολα και γρήγορα.

λεκές από σοκολάτα στο χαλί
Ο λεκές από σοκολάτα στο χαλί είναι ένας δύσκολος και επίμονος λεκές.

Πως να καθαρίσετε το λεκέ από κερί στο χαλί σας.

  1. Αφαιρέστε την περίσσεια σοκολάτα από το χαλί με ένα μαχαίρι ή ένα κουταλάκι του γλυκού. Θα πρέπει να εργαστείτε προσεκτικά προσέχοντας να μην εισχωρήσει ο λεκές βαθύτερα στο χαλί. Σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε χειρότερα τα πράγματα. Γενικά, προσέξτε να μην απλώσετε την σοκολάτα στα καθαρά σημεία του χαλιού.
  2. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή ένα λευκό πανί με λίγο καθαριστικό για να καθαρίσετε το χαλί. Βάλτε πάνω στο λεκέ υγρό καθαριστικό για στεγνό καθάρισμα και αφήστε το για 5-10 λεπτά. Μια εναλλακτική λύση, αντί για καθαριστικό, είναι να φτιάξετε ένα διάλυμα αναμιγνύοντας 2 κουταλιές της σούπας απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων σε 2 κούπες ζεστό νερό.
  3. Στεγνώστε τον λεκέ με ένα καθαρό λευκό πανί ή με χαρτί κουζίνας. Είναι σημαντικό να μην τρίβετε τον λεκέ αλλά να τον χτυπάτε ελαφρά για να τραβήξετε την υγρασία.
  4. Όταν ο λεκές απομακρυνθεί, ξεπλύνετε με καθαρό νερό για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα σαπουνιού. Αν χρειάζεται, επαναλάβατε τα βήματα 2-4 μέχρι να απομακρυνθεί τελείως ο λεκές από σοκολάτα στο χαλί.

Πως θα βγάλετε εύκολα και υγιεινά τον λεκέ από κραγιόν στα ποτήρια.