Έτσι θα βγάλετε το ρόδι από τα ρούχα σας

0
578
O λεκές από ρόδι στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές που πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Γι'αυτό μάθετε πως φεύγει ο λεκές από ρόδι

O λεκές από ρόδι στα ρούχα είναι ένας δύσκολος λεκές που πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Μάθετε, λοιπόν, πως φεύγει ο λεκές από ρόδι.

Τα ρόδια είναι γνωστά για τις υγιεινές τους ιδιότητες. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ να ανοίξετε ένα, τότε θα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι να αφαιρέσετε τους σπόρους του, χωρίς να γίνεται χάλια. Είναι ένας δύσκολος λεκές γι’αυτό διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από ρόδι στα ρούχα.

Το κλειδί για την εξάλειψη του συγκεκριμένου λεκέ είναι η άμεση απομάκρυνση. Μπορεί να είναι ένας δύσκολος στην απομάκρυνση του λεκές αλλά είναι πολύ εύκολο να συμβεί. Είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, το οποίο καταναλώνεται ως καρπός ή ως χυμός. Ο λεκές, όμως, που δημιουργεί είναι ένας πραγματικός εφιάλτης και η απομάκρυνση του απαιτεί προσπάθεια.

Πως θα βγάλετε εύκολα και υγιεινά τον λεκέ από κραγιόν στα ποτήρια.

ρόδι
Το κλειδί είναι να ξεκινήσετε την διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ξεκινήστε την απομάκρυνση του λεκέ ξεπλένοντας το ρούχο με κρύο νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε επάνω στη λεκιασμένη περιοχή υγρό απορρυπαντικό ρούχων ή πιάτων και τρίψτε απαλά με τα δάχτυλα σας ή με το ίδιο το ρούχο.

Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε το ρούχο με τρεχούμενο κρύο νερό. Εξετάστε αν ο λεκές από ρόδι στα ρούχα έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν ναι, πλύνετε το ρούχο ως συνήθως. Αν όχι, βουτήξτε τη λεκιασμένη περιοχή σε οξυζενέ.

Πριν χρησιμοποιήσετε το οξυζενέ, κάντε ένα τεστ σε μια κρυφή περιοχή του ρούχου για να διαπιστώσετε ότι δεν αποχρωματίζεται. Αν όλα πάνε καλά, αφήστε το ρούχο στο οξυζενέ για 3 λεπτά μόνο. Ξεπλύνετε καλά το ρούχο με τρεχούμενο κρύο νερό και στη συνέχεια, πλύνετε το κανονικά.

Αυτά τα πράγματα μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων.

Tips

  • Ξεκινήστε την διαδικασία αφαίρεσης του λεκέ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι πολύ σημαντικό για να επιτύχετε την πλήρη εξαφάνιση του.
  • Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε οξυζενέ, κάντε το τεστ σε μια κρυφή περιοχή. Υπάρχει κίνδυνος το ύφασμα να αποχρωματίζεται και έτσι να καταστραφεί το ρούχο.
  •  Αν στεγνώσετε το ρούχο χωρίς να έχει απομακρυνθεί ο λεκές εντελώς, η θερμότητα θα μονιμοποιήσει τον λεκέ και η αφαίρεση του θα είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη.
  • Αν έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες αλλά ο λεκές από ρόδι στα ρούχα παραμένει, ή συνεχίστε την προσπάθεια απομάκρυνσης του χρησιμοποιώντας προϊόντα απομάκρυνσης λεκέδων του εμπορίου ή συμβουλευτείτε έναν ειδικό.