Καλάθι αγορών

Σας έπεσε παγωτό στο ρούχο σας; Μάθετε πως θα το βγάλετε

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από παγωτό στα ρούχα με οικονομικές λύσεις

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από παγωτό στα ρούχα με οικονομικές λύσεις.

Ο λεκές από παγωτό είναι ένας πολύ συνηθισμένος λεκές την καλοκαιρινή περίοδο, ταυτόχρονα είναι και αρκετά δύσκολος στην αφαίρεση του. Αυτό συμβαίνει λόγω των πρωτεϊνών που περιέχει. Ειδικά, όταν ξεραθεί είναι από τους δυσκολότερους λεκέδες. Καθώς, ενώ φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί εντελώς με την πάροδο του χρόνου επανεμφανίζεται στο ρούχο ως ένα κιτρινωπό δαχτυλίδι. Εμείς σας έχουμε τις πιο οικονομικές λύσεις για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από παγωτό στα ρούχα.
Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες,έτσι και για τον συγκεκριμένο, καλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του όσο το δυνατόν συντομότερα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.
Εξαφανίστε τον λεκέ από σοκολάτα με αυτά τα κόλπα.

#1 Φρέσκος λεκές από παγωτό στα ρούχα

άνθρωποι που κρατούν παγωτά
Αν πέσει παγωτό σε ένα ρούχο σας απλά βρέξτε το κατευθείαν από την άλλη μεριά.
 1. Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να απομακρυνθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, παγωτό.
 2. Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά ή και περισσότερο. Χρησιμοποιήστε μόνο κρύο νερό. Το χλιαρό ή ζεστό μονιμοποιεί τους λεκέδες πρωτεϊνών στα ρούχα.
 3. Ελέγξτε τον λεκέ. Αν παραμένει, τρίψτε με υγρό απορρυπαντικό ρούχων τη λεκιασμένη περιοχή και μουλιάστε το ξανά σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Κάθε λίγα λεπτά, τρίβετε ελαφρά τον λεκέ. Στην περίπτωση που δεν έχετε υγρό απορρυπαντικό ρούχων, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων.
 4. Ξεπλύνετε το ρούχο και απλώστε στη λεκιασμένη περιοχή καθαριστικό λεκέδων. Αφήστε το για 7-10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με άφθονο κρύο νερό.
 5. Ελέγξτε το ρούχο. Αν ο λεκές από παγωτό στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς, απλώστε ξανά καθαριστικό λεκέδων και μουλιάστε το, όπως πριν.
 6. Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από παγωτό έχει αφαιρεθεί εντελώς πριν τα πλύνετε κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Αν ο λεκές δεν έχει απομακρυνθεί και το ρούχο στεγνώσει θα είναι πολύ δύσκολο πλέον να φύγει εντελώς.

Tips για να καθαρίσετε τους λιπαρούς λεκέδες της κουζίνας.

#2 Αποξηραμένος λεκές από παγωτό στα ρούχα

παγωτά
Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους πειρασμούς όλων αλλά ο λεκές του θέλει ειδικό τρόπο για να φύγει.
 1. Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο παγωτό από το ρούχο. Προσοχή, όμως, μην χρησιμοποιήσετε κοφτερό μαχαίρι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε το ρούχο. Επίσης, κατά την αφαίρεση του παγωτού, προσέξτε να μην το απλώσετε στα καθαρά σημεία του ρούχου.
 2. Τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 30 λεπτά.
 3. Κάθε 3-5 λεπτά τρίβετε απαλά την περιοχή του λεκέ με τα δάχτυλα σας ώστε να βοηθήσετε το απορρυπαντικό να διεισδύσει στον λεκέ.
 4. Ακολουθήστε τα βήματα 4,5 και 6 για φρέσκο λεκέ από παγωτό στα ρούχα.

Extra tips!

 • Μην στεγνώσετε το ρούχο αν ο λεκές δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς. Είναι προτιμότερο να στεγνώσουν στον αέρα αντί στο στεγνωτήριο.
 • Μετά τις παραπάνω διαδικασίες, αν η λεκιασμένη περιοχή κιτρινίζει ή καφετίζει ελαφρά, εφαρμόστε πάλι τη διαδικασία, όσες φορές χρειάζεται, μέχρι ο λεκές να απομακρυνθεί εντελώς. Μόνο τότε αφήστε τα να στεγνώσουν.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.