Σας έπεσε παγωτό στο ρούχο σας; Μάθετε πως θα το βγάλετε

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από παγωτό στα ρούχα με οικονομικές λύσεις

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από παγωτό στα ρούχα με οικονομικές λύσεις.

Ο λεκές από παγωτό είναι ένας πολύ συνηθισμένος λεκές την καλοκαιρινή περίοδο, ταυτόχρονα είναι και αρκετά δύσκολος στην αφαίρεση του. Αυτό συμβαίνει λόγω των πρωτεϊνών που περιέχει. Ειδικά, όταν ξεραθεί είναι από τους δυσκολότερους λεκέδες. Καθώς, ενώ φαίνεται ότι έχει απομακρυνθεί εντελώς με την πάροδο του χρόνου επανεμφανίζεται στο ρούχο ως ένα κιτρινωπό δαχτυλίδι. Εμείς σας έχουμε τις πιο οικονομικές λύσεις για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από παγωτό στα ρούχα.

Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες,έτσι και για τον συγκεκριμένο, καλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του όσο το δυνατόν συντομότερα, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

Εξαφανίστε τον λεκέ από σοκολάτα με αυτά τα κόλπα.

#1 Φρέσκος λεκές από παγωτό στα ρούχα

άνθρωποι που κρατούν παγωτά
Αν πέσει παγωτό σε ένα ρούχο σας απλά βρέξτε το κατευθείαν από την άλλη μεριά.
 1. Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και βάλτε το κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό ώστε να απομακρυνθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, παγωτό.
 2. Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά ή και περισσότερο. Χρησιμοποιήστε μόνο κρύο νερό. Το χλιαρό ή ζεστό μονιμοποιεί τους λεκέδες πρωτεϊνών στα ρούχα.
 3. Ελέγξτε τον λεκέ. Αν παραμένει, τρίψτε με υγρό απορρυπαντικό ρούχων τη λεκιασμένη περιοχή και μουλιάστε το ξανά σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Κάθε λίγα λεπτά, τρίβετε ελαφρά τον λεκέ. Στην περίπτωση που δεν έχετε υγρό απορρυπαντικό ρούχων, χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό πιάτων.
 4. Ξεπλύνετε το ρούχο και απλώστε στη λεκιασμένη περιοχή καθαριστικό λεκέδων. Αφήστε το για 7-10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με άφθονο κρύο νερό.
 5. Ελέγξτε το ρούχο. Αν ο λεκές από παγωτό στα ρούχα δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς, απλώστε ξανά καθαριστικό λεκέδων και μουλιάστε το, όπως πριν.
 6. Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από παγωτό έχει αφαιρεθεί εντελώς πριν τα πλύνετε κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας. Αν ο λεκές δεν έχει απομακρυνθεί και το ρούχο στεγνώσει θα είναι πολύ δύσκολο πλέον να φύγει εντελώς.

Tips για να καθαρίσετε τους λιπαρούς λεκέδες της κουζίνας.

#2 Αποξηραμένος λεκές από παγωτό στα ρούχα

παγωτά
Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους πειρασμούς όλων αλλά ο λεκές του θέλει ειδικό τρόπο για να φύγει.
 1. Με ένα μαχαίρι του βουτύρου ή ένα κουταλάκι του γλυκού, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο παγωτό από το ρούχο. Προσοχή, όμως, μην χρησιμοποιήσετε κοφτερό μαχαίρι, γιατί υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε το ρούχο. Επίσης, κατά την αφαίρεση του παγωτού, προσέξτε να μην το απλώσετε στα καθαρά σημεία του ρούχου.
 2. Τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με υγρό απορρυπαντικό πιάτων και μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 30 λεπτά.
 3. Κάθε 3-5 λεπτά τρίβετε απαλά την περιοχή του λεκέ με τα δάχτυλα σας ώστε να βοηθήσετε το απορρυπαντικό να διεισδύσει στον λεκέ.
 4. Ακολουθήστε τα βήματα 4,5 και 6 για φρέσκο λεκέ από παγωτό στα ρούχα.

Extra tips!

 • Μην στεγνώσετε το ρούχο αν ο λεκές δεν έχει εξαφανιστεί εντελώς. Είναι προτιμότερο να στεγνώσουν στον αέρα αντί στο στεγνωτήριο.
 • Μετά τις παραπάνω διαδικασίες, αν η λεκιασμένη περιοχή κιτρινίζει ή καφετίζει ελαφρά, εφαρμόστε πάλι τη διαδικασία, όσες φορές χρειάζεται, μέχρι ο λεκές να απομακρυνθεί εντελώς. Μόνο τότε αφήστε τα να στεγνώσουν.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό