Έτσι θα καθαρίσετε την μπογιά από τα ρούχα σας

Μάθετε πως βγαίνει ο λεκές από μπογιά στα ρούχα. Ένας δύσκολος λεκές που συμβαίνει κατά το βάψιμο του σπιτιού

Μάθετε πως βγαίνει ο λεκές από μπογιά στα ρούχα. Ένας δύσκολος λεκές που συμβαίνει κατά το βάψιμο του σπιτιού.

Δεν είναι και δύσκολο να πέσει μπογιά στα ρούχα σας ειδικά όταν είστε στην διαδικασία για το βάψιμο του σπιτιού σας. Ακόμα, και αν είστε προσεκτικοί σίγουρα μια πιτσιλιά από μπογιά θα πέσει πάνω σας. Ωστόσο, δεν θέλετε να πετάξετε το συγκεκριμένο ρούχο. Γι’αυτό μάθετε πως βγαίνει ο λεκές από μπογιά στα ρούχα άμεσα και εύκολα.

Η μπογιά είναι ένας λεκές που χρειάζεται άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ευτυχώς, οι περισσότεροι συγκεκριμένοι λεκέδες μπορούν να απομακρυνθούν χρησιμοποιώντας καθαριστικά -που έχετε ήδη στο σπίτι- και λίγο τρίψιμο. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να μάθετε πως θα απομακρυνθεί αυτός ο λεκές με επιτυχία.

πράσινο χρώμα
Μάθετε πώς θα απαλλαγείτε από αυτούς τους επίμονους και αντιαισθητικούς λεκέδες.

#1 Λεκές από μπογιά με βάση το νερό (ακρυλική)

Η ακρυλική μπογιά είναι αυτή που χρησιμοποιείται πιο συχνά στο βάψιμο των εσωτερικών χώρων. Αν δεν γνωρίζετε τον τύπο της μπογιάς, διαβάστε το κουτί της όπου θα αναφέρεται. Αν, ωστόσο, έχετε πετάξει το κουτί, θυμηθείτε πως καθαρίσατε τις βούρτσες και τα πινέλα. Mε νερό ή με διαλυτικό; Αν τα καθαρίσατε με νερό τότε η μπογιά που έχετε χρησιμοποιήσει είναι ακρυλική.

  1. Όσο η μπογιά είναι υγρή, απομακρύνετε με ένα μαχαίρι ή κουταλάκι όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα μπογιάς από τα ρούχα. Αν, από την άλλη, η μπογιά έχει στεγνώσει προσπαθήστε να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη προτού χρησιμοποιήσετε νερό η άλλο υγρό καθαρισμού.
  2. Η ακρυλική μπογιά είναι ένα μείγμα νερού και ακρυλικού, επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφαιρεθεί με σκέτο νερό. Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και κρατήστε τη λεκιασμένη περιοχή κάτω από τρεχούμενο νερό με αρκετή πίεση. Τρίψτε το ρούχο πολύ καλά ώστε να διασπαστεί η μπογιά και να περάσει το νερό μέσα από τον λεκέ.
  3. Δημιουργήστε ένα μείγμα καθαρισμού με ίσα μέρη υγρού απορρυπαντικού πιάτων και υγρού σαπουνιού χεριών. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι στο μείγμα και με αυτό ταμπονάρετε τον λεκέ για τουλάχιστον 1 λεπτό. Έπειτα, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ελέγξτε αν ο λεκές από μπογιά στα ρούχα έχει αφαιρεθεί εντελώς. Αν όχι, επαναλάβατε τη διαδικασία.
  4. Αν ο λεκές από μπογιά στα ρούχα είναι αποξηραμένος, ψεκάστε επάνω στον λεκέ λακ μαλλιών και τρίψτε ελαφρά για 1 λεπτό τουλάχιστον. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  5. Τέλος, πλύντε τα ρούχα ως συνήθως. Το πλύσιμο θα απομακρύνει όση μπογιά είχε τυχόν απομείνει. Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει αφαιρεθεί εντελώς προτού τα αφήσετε να στεγνώσουν.
μπογιά στα ρούχα
Η λαδομπογιά σχηματίζει πιο παχύ στρώμα από την ακρυλική,γι’αυτό θέλει περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει.

#2 Λεκές από μπογιά με βάση το λάδι (λαδομπογιά)

Προς ενημέρωσή σας, η λαδομπογιά σχηματίζει παχύτερο στρώμα από την ακρυλική. Επομένως, χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να στεγνώσει.

  1. Αν η μπογιά είναι υγρή, κάντε το ίδιο που κάνατε και με το ακρυλικό χρώμα. Δηλαδή, πάρτε ένα μαχαίρι ή ένα κουταλάκι και απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα μπογιάς από τα ρούχα. Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα λευκό πανί. Αν η μπογιά έχει στεγνώσει, απομακρύνετε την περίσσεια με ένα μαχαίρι ή με μια βούρτσα.
  2. Για την αφαίρεση λεκέδων λαδομπογιάς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χημικά καθαριστικά. Ρίξτε σε ένα πανί λίγο νέφτι και τρίψτε με αυτό τον λεκέ. Ωστόσο, ελέγχετε, συνεχώς αν αποχρωματίζεται η λεκιασμένη περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, σταματήστε τη διαδικασία αμέσως.
  3. Ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων και τρίψτε τον λεκέ με τα χέρια σας.
  4. Μουλιάστε το ρούχο σε ζεστό νερό για 1 ώρα τουλάχιστον. Περιστασιακά τρίψτε τον λεκέ με τα χέρια σας ώστε να διασπαστεί.
  5. Τέλος, ξεπλύνετε το ρούχο και τοποθετείστε το στο πλυντήριο για να πλυθεί.
πλύσιμο μπλούζας στο χέρι
Η ακρυλική μπογιά είναι αυτή που χρησιμοποιείται πιο συχνά στο βάψιμο των εσωτερικών χώρων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό