Πως να αφαιρέσετε τους λεκέδες από την μουστάρδα

Μάθετε πως αντιμετωπίζονται οι λεκέδες από μουστάρδα στα ρούχα με οικονομικές ιδέες

Μάθετε πως αντιμετωπίζονται οι λεκέδες από μουστάρδα στα ρούχα με οικονομικές ιδέες.

Τίποτα δεν ταιριάζει περισσότερο με ένα hot-dog από τη μουστάρδα. Ωστόσο, σίγουρα κάτι θα… πάει στραβά. Ο λεκές από μουστάρδα είναι ένας δύσκολος λεκές, καθώς αποτελείται από μείγμα κουρκουμά και ελαίων. Γι’αυτό, ακριβώς, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα προκειμένου να αφαιρεθεί. Μάθετε, λοιπόν, πως αντιμετωπίζονται οι λεκέδες από μουστάρδα στα ρούχα με τις πιο οικονομικές ιδέες.

Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες, η διαδικασία απομάκρυνσης του πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Να ξέρετε ότι, αν ο λεκές από μουστάρδα στα ρούχα παραμείνει για πολύ αφαιρείται δύσκολα και ενδεχομένως να χρειαστεί η χρήση λευκαντικού.

Με αυτό τον τρόπο θα επαναφέρετε το πουλόβερ που μπήκε στο πλυντήριο.

λεκές από μουστάρδα στα ρούχα
Ο λεκές από μουστάρδα στα ρούχα είναι ένας ενοχλητικός και δύσκολος λεκές.

Διαδικασία

  1. Χρησιμοποιήστε μία καθαρή και στεγνή πετσέτα, πιέστε τον λεκέ ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερη μουστάρδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε υφασμάτινη είτε χάρτινη πετσέτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι απορροφητική.
  2. Με ένα μαχαίρι ή ένα κουταλάκι αφαιρέστε τα υπολείμματα μουστάρδας από το ρούχο όταν αυτά έχουν ξεραθεί. Αν ο λεκές είναι ακόμα νωπός, αυτό που θα πετύχετε είναι να εξαπλωθεί. Έπειτα, τινάξτε το ρούχο για να φύγουν όποια υπολείμματα έχουν παραμείνει.
  3. Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Με αυτό θα βοηθήσετε τα υπολείμματα της μουστάρδας να απομακρυνθούν από το ρούχο και όχι να πιεστούν από το νερό και να εισχωρήσουν στις ίνες του. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό, γιατί θα μονιμοποιήσει το λεκέ στο ρούχο.
  4. Τρίψτε απαλά το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό ρούχων και αφήστε το για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε προσεκτικά τη λεκιασμένη περιοχή με άφθονο νερό. Επαναλάβατε την παραπάνω διαδικασία, όσες φορές χρειάζεται, ώστε να απομακρυνθεί ο λεκές.
  5. Πλύνετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο στη θερμοκρασία που αναφέρεται στην ετικέτα φροντίδας του. Προσθέστε λευκαντικό στην πλύση, είτε χλωρίνη αν τα ρούχα είναι λευκά, είτε λευκαντικό για χρωματιστά.
  6. Πριν απλώσετε τα ρούχα να στεγνώσουν ελέγξτε ότι ο λεκές έχει απομακρυνθεί εντελώς. Αν όχι, ακολουθήστε ξανά την παραπάνω διαδικασία.

Κι όμως υπάρχουν μυρωδιές που φτιάχνουν την διάθεση! Μάθετε ποιες είναι!

μουστάρδα
Αν ο λεκές από μουστάρδα στα ρούχα παραμείνει για πολύ αφαιρείται δύσκολα και ίσως χρειάζεται η χρήση λευκαντικού.

Συμβουλή

Η συμβουλή μας για την αφαίρεση λεκέδων από μουστάρδα είναι να αντιμετωπίσετε το συντομότερο δυνατό το λεκέ από μουστάρδα. Αν δεν το κάνετε αυτό να ξέρετε ότι η μουστάρδα μπορεί να προκαλέσει μόνιμο χρωματισμό στο ύφασμα. Μάθετε ότι ο συγκεκριμένος λεκές είναι δύσκολος όταν στεγνώσει.