Πως θα βγάλετε το μολύβι ματιών από τα ρούχα σας

0
290
Μάθετε πως θα φύγει ο λεκές από μολύβι ματιών στα ρούχα με πρακτικές ιδέες

Μάθετε πως θα φύγει ο λεκές από μολύβι ματιών στα ρούχα με πρακτικές ιδέες.

Ο λεκές από μολύβι ματιών είναι ένα είδος λιπαρού λεκέ που αφαιρείται δύσκολα αν παραμείνει πολλή ώρα. Γι’αυτό σας έχουμε μερικές πρακτικές ιδέες για να μάθετε πως θα φύγει ο λεκές από μολύβι ματιών στα ρούχα σας.

Όπως ισχύει για όλους τους λεκέδες το ρούχο δεν πρέπει να στεγνώσει εντελώς ή να μπει στο στεγνωτήριο αν ο λεκές δεν έχει απομακρυνθεί. Γι’αυτό, η διαδικασία αφαίρεσης θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα.

μολύβια ματιών
Το ρούχο δεν πρέπει να στεγνώσει εντελώς ή να μπει στο στεγνωτήριο αν ο λεκές δεν έχει απομακρυνθεί.

Tips για να καθαρίσετε τους λιπαρούς λεκέδες της κουζίνας.

1. Ψεκάστε τον λεκέ με ξηρό καθαριστικό λεκέδων ή ταμπονάρετε τον με το καθαριστικό λεκέδων που χρησιμοποιείτε στο πλυντήριο ρούχων. Αφήστε τα υλικά να παραμείνουν πάνω στον λεκέ για τουλάχιστον ένα λεπτό.

2. Τρίψτε τον λεκέ από μολύβι ματιών με μια μικρή ποσότητα ισχυρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων.

3. Πλύνετε το ρούχο ως συνήθως. Πριν στεγνώσετε το ρούχο, ελέγξετε αν έχει απομακρυνθεί ο λεκές από μολύβι ματιών στα ρούχα. Αν δεν έχει αφαιρεθεί, μην στεγνώσετε το ρούχο γιατί η θερμότητα θα μονιμοποιήσει τον λεκέ.

μολύβια ματιών
Ο λεκές από μολύβι ματιών στα ρούχα είναι ένα είδος λιπαρού λεκέ που αφαιρείται δύσκολα αν παραμείνει πολλή ώρα.

4. Αν ο λεκές από μολύβι ματιών στα ρούχα δεν έχει αφαιρεθεί, διαλύστε σε νερό λευκαντικό σε σκόνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μουλιάστε το ρούχο στο διάλυμα για 15 λεπτά.

5. Αν ούτε το διάλυμα λευκαντικού αφαιρέσει τον λεκέ και το ρούχο είναι λευκό, μουλιάστε το ρούχο σε διάλυμα χλωρίνης. Αν ο λεκές από μολύβι στα ρούχα δεν εξαφανιστεί σε 15 λεπτά, αποσύρετε το ρούχο από το διάλυμα γιατί θα προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά.

6. Αν ο λεκές έχει εξαφανιστεί, πλύνετε το ρούχο στο πιο ζεστό νερό που επιτρέπει το ύφασμα.