Πως να αφαιρέσετε τον λεκέ από λάδι σε δερμάτινα ρούχα ή παπούτσια

0
1185
Μάθετε πως βγαίνει ο λεκές από λάδι σε δερμάτινα ρούχα ή παπούτσια με πρακτικές ιδέες

Μάθετε πως βγαίνει ο λεκές από λάδι σε δερμάτινα ρούχα ή παπούτσια με πρακτικές ιδέες.

Ο λεκές από λάδι είναι ένα δύσκολος λεκές αλλά αρκετά συνηθισμένος. Γι’αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως μπορείτε να τον απομακρύνετε είτε από τα ρούχα είτε από τα παπούτσια σας. Μάθετε, λοιπόν, πως βγαίνει ο λεκές από λάδι σε δερμάτινα ρούχα με τις πιο πρακτικές ιδέες.

Γενικά, οι μικροί σε μέγεθος λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν αρκετά εύκολα. Τι γίνεται, όμως, από τις μεγάλες; Είναι σημαντικό να απομακρύνεται τον λεκέ από λάδι, προτού “ποτίσει” το δερμάτινο και δημιουργηθεί σημάδι. Διαβάστε τους παρακάτω εύκολους και οικολογικούς τρόπους που μπορείτε να δοκιμάσετε προτού πάτε στον ειδικό.

Συμβουλές για να καθαρίσετε τα δερμάτινα έπιπλα και αντικείμενα του σπιτιού.

1. Ταλκ

Ταλκ
Αν δεν έχετε ταλκ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμποκάλευρο.

Ρίξτε αρκετό ταλκ πάνω στον λεκέ και φροντίστε να τον καλύψει όλο. Τρίψτε τον λεκέ ελαφρά με τα δάκτυλα σας, προκειμένου να απορροφήσει το ταλκ το λάδι. Είναι σημαντικό να επεξεργαστείτε τον λεκέ αργά και με υπομονή. Μην τρίβετε δυνατά και βεβαιωθείτε ότι έχει καλυφθεί όλη η επιφάνεια του λεκέ. Στην περίπτωση που δεν έχετε ταλκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμποκάλευρο. Θα δράσει με τον ίδιο τρόπο όπως το ταλκ.

Αφήστε το ταλκ ή το καλαμποκάλευρο πάνω στον λεκέ όλη τη νύχτα. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί ο λεκές από λάδι στα δερμάτινα. Την επόμενη μέρα βουρτσίστε για να απομακρυνθεί το ταλκ ή το καλαμποκάλευρο από το δερμάτινο.

Εξαφανίστε τα μυρμήγκια από το σπίτι με φυσικούς τρόπους.

2. Υγρό απορρυπαντικό πιάτων

Υγρό απορρυπαντικό πιάτων
Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι ο λεκές να αφαιρεθεί εντελώς.

Ρίξτε μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων κινώντας τα δάκτυλα σας από το εξωτερικό προς το εσωτερικό του λεκέ. Τρίψτε ελαφρά τον λεκέ. Αφήστε το υγρό για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με ένα απορροφητικό χαρτί. Ο λεκές θα έχει απομακρυνθεί. Αν όχι, επαναλάβατε την διαδικασία μέχρι ο λεκές να αφαιρεθεί εντελώς.

3. Εφημερίδα και σίδερο

εφημερίδες
Η εφημερίδα θα απορροφήσει το λάδι.

Ρίξτε ταλκ στη λεκιασμένη περιοχή και καλύψτε τη με μια εφημερίδα. Πιέστε την εφημερίδα μαλακά επάνω στον λεκέ. Έπειτα, προσθέστε μια ακόμη στρώση ταλκ και τοποθετήστε μια εφημερίδα επάνω της. Σιδερώστε με ζεστό σίδερο την εφημερίδα, εκεί που βρίσκεται ο λεκές. Θα δείτε και εσείς ότι η εφημερίδα θα απορροφήσει όσο περισσότερο λάδι. Φροντίστε, να μην πιέζετε το σίδερο δυνατά πάνω στο λεκέ, διότι υπάρχει κίνδυνος να μονιμοποιηθεί ο λεκές από λάδι στα δερμάτινα. Επιπλέον, μην αφήσετε το σίδερο πάνω στον λεκέ περισσότερο από 3 λεπτά.

4. Σπιτικό καθαριστικό

αλάτι
Με τα ίδια υλικά που παρασκευάζετε το ψωμί, μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό και αποτελεσματικό καθαριστικό.

Με τα ίδια υλικά που παρασκευάζετε το ψωμί, μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό και αποτελεσματικό “πράσινο” καθαριστικό για να απομακρύνετε τον λεκέ. Φτιάξτε μια πάστα αναμιγνύοντας, 3/8 του φλιτζανιού αποσταγμένο νερό, 1/8 του φλιτζανιού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού άσπρο αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
Ρίξτε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα έως να σχηματιστεί μια πάστα. Δοκιμάστε το μείγμα σε ένα κρυφό σημείο του δερμάτινου.

Αν το δερμάτινο είναι βαμμένο μπορεί να ξεβάψει, κάτι που φυσικά δεν θέλετε. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο μείγμα και πάρτε μια μικρή ποσότητα μείγματος. Ταμπονάρετε την περιοχή του λεκέ απαλά και αφήστε το καθαριστικό να δράσει. Με ένα καθαρό στεγνό πανί απομακρύνετε το καθαριστικό. Ενεργήστε απαλά και αφήστε την περιοχή να στεγνώσει εντελώς προτού προσπαθήσετε να καθαρίσετε ξανά. Μπορεί να χρειαστεί να εφαρμόσετε τη μέθοδο αρκετές φορές έως ότου ο λεκές απομακρυνθεί τελείως.