Ιδέες και λύσεις για να αφαιρέσετε τον κρασί από τα ρούχα σας

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κρασί στα ρούχα με πρακτικές ιδέες. Οικονομικές ιδέες για το σπίτι

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κρασί στα ρούχα με πρακτικές ιδέες. Οικονομικές ιδέες για το σπίτι σας.

Ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι ένας δύσκολος λεκές, ειδικά αν έχει ξεραθεί πάνω στο ρούχο. Το κόκκινο κρασί εισχωρεί στις ίνες του ρούχου και τις χρωματίζει, με αποτέλεσμα ο λεκές να μονιμοποιείται. Όπως με όλους τους λεκέδες έτσι και με αυτόν, η διαδικασία αντιμετώπισης του θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γι’αυτό μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κρασί στα ρούχα με τις πιο πρακτικές ιδέες.

Υπάρχουν αρκετά φυσικά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση του λεκέ, όπως αλάτι, σόδα, γάλα ή οξυζενέ. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτά τα προϊόντα για να αφαιρέσετε τον λεκέ.

#1 Νωπός λεκές από κόκκινο κρασί στα ρούχα

1. Με αλάτι

αλάτι
Το αλάτι λειτουργεί αποτελεσματικά αν εφαρμοστεί αμέσως πάνω στον λεκέ και πριν προλάβει το κόκκινο κρασί να εισχωρήσει στις ίνες του ρούχου.

Πασπαλίστε αλάτι πάνω στον λεκέ, ώστε να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα και αφήστε το για 1 ώρα για να απορροφήσει τον λεκέ. Στη συνέχεια, βουρτσίστε την περιοχή για φύγει το αλάτι από το ρούχο. Να ξέρετε ότι, το αλάτι λειτουργεί αποτελεσματικά αν εφαρμοστεί αμέσως πάνω στον λεκέ και πριν προλάβει το κόκκινο κρασί να εισχωρήσει στις ίνες του ρούχου.

Γενικά, να έχετε υπόψη σας ότι τα φυσικά υφάσματα όπως βαμβακερά, λινά ή μεταξωτά είναι περισσότερο απορροφητικά από τα συνθετικά. Γι’αυτό θα πρέπει στα φυσικά υφάσματα να πασπαλίσετε το αλάτι στον λεκέ πολύ σύντομα (μέσα σε 2 λεπτά).

2. Με σόδα (αναψυκτικό)

σόδα
Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να απομακρύνετε την περίσσεια σόδας από το ρούχο.

Ρίξτε σόδα πάνω στον λεκέ και αφήστε την να αφρίσει. Συνεχίστε να ρίχνετε σόδα στη λεκιασμένη περιοχή μέχρι να αρχίσει να εξαφανίζεται το χρώμα. Όταν ο λεκές αφαιρεθεί, αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες για να απομακρύνετε την περίσσεια σόδας από το ρούχο.

Εξαφανίστε τον λεκέ από σοκολάτα με αυτά τα κόλπα.

3. Με γάλα

γάλα
Ρίξτε γάλα πάνω στον λεκέ και αφήστε το να εμποτίσει το ύφασμα.

Ρίξτε γάλα πάνω στον λεκέ και αφήστε το να εμποτίσει το ύφασμα. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του γάλακτος και αφήστε το γάλα να παραμείνει για 1 ώρα περίπου. Όταν ο λεκές απομακρυνθεί πλύντε τα, ως συνήθως, για να φύγει το γάλα και η μυρωδιά του.

4. Με σαπούνι και οξυζενέ

σαπούνι
Με αυτό τον τρόπο θα διώξετε πανεύκολα το κρασί από τα ρούχα σας.

Αναμίξτε σε ένα δοχείο σε ίσα μέρη σαπούνι και οξυζενέ και ψεκάστε τον λεκέ με το διάλυμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βουτήξετε ένα σφουγγάρι μέσα στο διάλυμα και να υγράνετε με αυτό την λεκιασμένη περιοχή. Ταμπονάρετε με μια χαρτοπετσέτα και μετά από λίγο ο λεκές θα έχει απομακρυνθεί.

#2 Αποξηραμένος λεκές από κόκκινο κρασί στα ρούχα

1. Με αφρό ξυρίσματος

αφρός ξυρίσματος
Τα συστατικά του αφρού ξυρίσματος συνδυάζονται με τα συστατικά του απορρυπαντικού.

Ψεκάστε αφρό ξυρίσματος πάνω στον λεκέ και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, απλώστε τον αφρό ώστε να σχηματιστεί ένα επίπεδο στρώμα. Πλύνετε το ρούχο, ως συνήθως. Να ξέρετε ότι, τα συστατικά του αφρού ξυρίσματος συνδυάζονται με τα συστατικά του απορρυπαντικού. Με αποτέλεσμα να αφαιρούν αποτελεσματικά δύσκολους λεκέδες από τα υφάσματα.

2. Με βότκα

βότκες
Οι χρωστικές ουσίες που περιέχει το κόκκινο κρασί μπορούν να διαλυθούν με αλκοόλη.

Ρίξτε βότκα πάνω στη λεκιασμένη περιοχή, ταμπονάρετε με ένα πανί και συνεχίστε να ρίχνετε βότκα, ώστε η περιοχή να εμποτιστεί εντελώς. Αφήστε τη βότκα να παραμείνει στο ρούχο για λίγη ώρα και παρακολουθήστε τον λεκέ να ξεθωριάζει. Όταν ο λεκές εξαφανιστεί πλύντε τα ρούχα ως συνήθως. Γενικά, οι χρωστικές ουσίες που περιέχει το κόκκινο κρασί μπορούν να διαλυθούν με αλκοόλη. Έτσι, οποιοδήποτε διαυγές αλκοολούχο ποτό, όπως βότκα ή τζιν είναι κατάλληλο για να αφαιρεθεί ο συγκεκριμένος λεκές.

3. Με λευκό κρασί και μαγειρική σόδα

λευκό κρασί
Μουλιάστε τον λεκέ με λευκό κρασί.

Μουλιάστε τον λεκέ με λευκό κρασί. Φτιάξτε μια αλοιφή, αναμιγνύοντας μαγειρικής σόδα με νερό σε αναλογία 3 προς 1. Απλώστε την αλοιφή πάνω στον λεκέ δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα και αφήστε το για 1 ώρα. Περιοδικά, ψεκάστε την περιοχή προκειμένου να παραμείνει υγρή. Όταν ο λεκές εξαφανιστεί πλύντε τα ρούχα, ως συνήθως. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό