Καλάθι αγορών

Ιδέες και λύσεις για να αφαιρέσετε τον κρασί από τα ρούχα σας

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κρασί στα ρούχα με πρακτικές ιδέες. Οικονομικές ιδέες για το σπίτι

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κρασί στα ρούχα με πρακτικές ιδέες. Οικονομικές ιδέες για το σπίτι σας.

Ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι ένας δύσκολος λεκές, ειδικά αν έχει ξεραθεί πάνω στο ρούχο. Το κόκκινο κρασί εισχωρεί στις ίνες του ρούχου και τις χρωματίζει, με αποτέλεσμα ο λεκές να μονιμοποιείται. Όπως με όλους τους λεκέδες έτσι και με αυτόν, η διαδικασία αντιμετώπισης του θα πρέπει να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γι’αυτό μάθετε πως φεύγει ο λεκές από κρασί στα ρούχα με τις πιο πρακτικές ιδέες.
Υπάρχουν αρκετά φυσικά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση του λεκέ, όπως αλάτι, σόδα, γάλα ή οξυζενέ. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω πώς θα χρησιμοποιήσετε αυτά τα προϊόντα για να αφαιρέσετε τον λεκέ.

#1 Νωπός λεκές από κόκκινο κρασί στα ρούχα

1. Με αλάτι

αλάτι
Το αλάτι λειτουργεί αποτελεσματικά αν εφαρμοστεί αμέσως πάνω στον λεκέ και πριν προλάβει το κόκκινο κρασί να εισχωρήσει στις ίνες του ρούχου.

Πασπαλίστε αλάτι πάνω στον λεκέ, ώστε να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα και αφήστε το για 1 ώρα για να απορροφήσει τον λεκέ. Στη συνέχεια, βουρτσίστε την περιοχή για φύγει το αλάτι από το ρούχο. Να ξέρετε ότι, το αλάτι λειτουργεί αποτελεσματικά αν εφαρμοστεί αμέσως πάνω στον λεκέ και πριν προλάβει το κόκκινο κρασί να εισχωρήσει στις ίνες του ρούχου.
Γενικά, να έχετε υπόψη σας ότι τα φυσικά υφάσματα όπως βαμβακερά, λινά ή μεταξωτά είναι περισσότερο απορροφητικά από τα συνθετικά. Γι’αυτό θα πρέπει στα φυσικά υφάσματα να πασπαλίσετε το αλάτι στον λεκέ πολύ σύντομα (μέσα σε 2 λεπτά).

2. Με σόδα (αναψυκτικό)

σόδα
Χρησιμοποιήστε χαρτοπετσέτες για να απομακρύνετε την περίσσεια σόδας από το ρούχο.

Ρίξτε σόδα πάνω στον λεκέ και αφήστε την να αφρίσει. Συνεχίστε να ρίχνετε σόδα στη λεκιασμένη περιοχή μέχρι να αρχίσει να εξαφανίζεται το χρώμα. Όταν ο λεκές αφαιρεθεί, αφήστε το ύφασμα να στεγνώσει. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες για να απομακρύνετε την περίσσεια σόδας από το ρούχο.
Εξαφανίστε τον λεκέ από σοκολάτα με αυτά τα κόλπα.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

3. Με γάλα

γάλα
Ρίξτε γάλα πάνω στον λεκέ και αφήστε το να εμποτίσει το ύφασμα.

Ρίξτε γάλα πάνω στον λεκέ και αφήστε το να εμποτίσει το ύφασμα. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του γάλακτος και αφήστε το γάλα να παραμείνει για 1 ώρα περίπου. Όταν ο λεκές απομακρυνθεί πλύντε τα, ως συνήθως, για να φύγει το γάλα και η μυρωδιά του.

4. Με σαπούνι και οξυζενέ

σαπούνι
Με αυτό τον τρόπο θα διώξετε πανεύκολα το κρασί από τα ρούχα σας.

Αναμίξτε σε ένα δοχείο σε ίσα μέρη σαπούνι και οξυζενέ και ψεκάστε τον λεκέ με το διάλυμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βουτήξετε ένα σφουγγάρι μέσα στο διάλυμα και να υγράνετε με αυτό την λεκιασμένη περιοχή. Ταμπονάρετε με μια χαρτοπετσέτα και μετά από λίγο ο λεκές θα έχει απομακρυνθεί.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#2 Αποξηραμένος λεκές από κόκκινο κρασί στα ρούχα

1. Με αφρό ξυρίσματος

αφρός ξυρίσματος
Τα συστατικά του αφρού ξυρίσματος συνδυάζονται με τα συστατικά του απορρυπαντικού.

Ψεκάστε αφρό ξυρίσματος πάνω στον λεκέ και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, απλώστε τον αφρό ώστε να σχηματιστεί ένα επίπεδο στρώμα. Πλύνετε το ρούχο, ως συνήθως. Να ξέρετε ότι, τα συστατικά του αφρού ξυρίσματος συνδυάζονται με τα συστατικά του απορρυπαντικού. Με αποτέλεσμα να αφαιρούν αποτελεσματικά δύσκολους λεκέδες από τα υφάσματα.

2. Με βότκα

βότκες
Οι χρωστικές ουσίες που περιέχει το κόκκινο κρασί μπορούν να διαλυθούν με αλκοόλη.

Ρίξτε βότκα πάνω στη λεκιασμένη περιοχή, ταμπονάρετε με ένα πανί και συνεχίστε να ρίχνετε βότκα, ώστε η περιοχή να εμποτιστεί εντελώς. Αφήστε τη βότκα να παραμείνει στο ρούχο για λίγη ώρα και παρακολουθήστε τον λεκέ να ξεθωριάζει. Όταν ο λεκές εξαφανιστεί πλύντε τα ρούχα ως συνήθως. Γενικά, οι χρωστικές ουσίες που περιέχει το κόκκινο κρασί μπορούν να διαλυθούν με αλκοόλη. Έτσι, οποιοδήποτε διαυγές αλκοολούχο ποτό, όπως βότκα ή τζιν είναι κατάλληλο για να αφαιρεθεί ο συγκεκριμένος λεκές.

3. Με λευκό κρασί και μαγειρική σόδα

λευκό κρασί
Μουλιάστε τον λεκέ με λευκό κρασί.

Μουλιάστε τον λεκέ με λευκό κρασί. Φτιάξτε μια αλοιφή, αναμιγνύοντας μαγειρικής σόδα με νερό σε αναλογία 3 προς 1. Απλώστε την αλοιφή πάνω στον λεκέ δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα και αφήστε το για 1 ώρα. Περιοδικά, ψεκάστε την περιοχή προκειμένου να παραμείνει υγρή. Όταν ο λεκές εξαφανιστεί πλύντε τα ρούχα, ως συνήθως. 

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.