Πως θα βγάλετε εύκολα και υγιεινά τον λεκέ από κραγιόν στα ποτήρια

0
158
Μάθετε πως αντιμετωπίζεται ο λεκές από κραγιόν στα ποτήρια με πρακτικές ιδέες

Μάθετε πως αντιμετωπίζεται ο λεκές από κραγιόν στα ποτήρια με πρακτικές ιδέες.

κραγιον

Ο συγκεκριμένος λεκές μπορεί να σας φαίνεται εύκολος προς την αντιμετώπισή του, ωστόσο πρέπει να γίνεται με σωστούς και υγιεινούς τρόπους. Ο λεκές από κραγιόν στα ποτήρια είναι ένας λεκές που πρέπει να τον αντιμετωπίσετε μετά από ένα δείπνο με φίλους ή την οικογένειά σας. Γι’αυτό, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πως αντιμετωπίζεται ο λεκές από κραγιόν με τις πιο πρακτικές ιδέες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλύνει τα ποτήρια ή τα φλυτζάνια στο πλυντήριο των πιάτων, αλλά ο λεκές δεν έχει εξαφανιστεί τελείως. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συστατικά από τα οποία αποτελείται το κραγιόν είναι αρκετά δύσκολα στην απομάκρυνση τους από τις γυάλινες ή κεραμικές επιφάνειες. Ωστόσο, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και σας εγγυόμαστε ότι ο λεκές θα αφαιρεθεί εντελώς.

γυναίκα που πίνει ποτό
Δεν είναι ασυνήθιστο, να έχετε πλύνει τα ποτήρια αλλά ο λεκές να μην έχει εξαφανιστεί τελείως. Αυτό συμβαίνει διότι τα συστατικά του κραγιόν είναι αρκετά δύσκολα στην απομάκρυνση τους από τις γυάλινες ή κεραμικές επιφάνειες.

#1 Αρχικά, ρίξτε λίγο αλάτι σε ένα υγρό πανί και τρίψτε με αυτό τη λεκιασμένη περιοχή του ποτηριού. Το αλάτι θα αφαιρέσει τον λεκέ χωρίς να καταβάλετε μεγάλη προσπάθεια.Μια εναλλακτική λύση είναι να τρίψετε το αλάτι στον λεκέ χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα σας. Ωστόσο, φροντίστε να φορέσετε γάντια για να αποφύγετε να χρωματιστούν τα δάχτυλα σας με το κραγιόν.

#2 Συνεχίστε την διαδικασία πλένοντας τα ποτήρια είτε με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή στα χέρια, είτε στο πλυντήριο πιάτων. Να ξέρετε ότι δεν χρειάζεται να απομακρύνετε, πρώτα, το αλάτι καθώς αυτό θα γίνει κατά την διαδικασία του πλυσίματος.

#3 Αν ο λεκές από κραγιόν στα ρούχα δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, ρίξτε λίγες σταγόνες αμμωνίας σε νερό. Έπειτα, σκουπίστε τον λεκέ. Η εναλλακτική λύση που σας προτείνουμε στην περίπτωση που δεν έχετε αμμωνία είναι το οινόπνευμα. Μπορείτε να τρίψετε τον λεκέ με ένα πανί ποτισμένο με οινόπνευμα.

Αυτά τα πράγματα μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων.