Πως θα βγάλετε το γιαούρτι από τα ρούχα σας

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από γιαούρτι στα ρούχα με οικονομικές ιδέες. Φυσικά καθαριστικά για τα ρούχα
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Μάθετε πως φεύγει ο λεκές από γιαούρτι στα ρούχα με έξυπνες ιδέες. Φυσικά καθαριστικά για τα ρούχα.

Ο λεκές από γιαούρτι είναι ένας λεκές που συμβαίνει αρκετά συχνά, γι’αυτό θα πρέπει να ξέρετε πως να τον αντιμετωπίζετε. Προτού, μπείτε στον πειρασμό να σκουπίσετε τον λεκέ μια μια πετσέτα, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από γιαούρτι στα ρούχα. Αν το σκουπίσετε να ξέρετε ότι θα προκαλέσετε την διείσδυση του στις ίνες του ρούχου. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και μάθετε τα πιο φυσικά καθαριστικά για τα ρούχα.
Να έχετε πάντα στο νου σας, ότι αν δεν αντιμετωπίσετε τον λεκέ κατάλληλα και γρήγορα, δεν θα αφαιρεθεί με ένα πλύσιμο του ρούχου στο πλυντήριο.
Αυτά τα πράγματα μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων.

1. Απομακρύνετε τα υπολείμματα γιαουρτιού

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι για απομακρύνετε τα υπολείμματα γιαουρτιού από το ρούχο. Προσέξτε να μην τρίβετε το γιαούρτι στο ρούχο γιατί με αυτό τον τρόπο θα διεισδύσει στις ίνες του υφάσματος.

γιαούρτι με φρούτα

Προσέξτε να μην τρίβετε το γιαούρτι στο ρούχο γιατί με αυτό τον τρόπο θα διεισδύσει στις ίνες του υφάσματος.

2. Καθαρίστε με νερό ή σόδα

Βάλτε σε ένα σφουγγάρι νερό ή σόδα και καθαρίσετε τη λεκιασμένη περιοχή. Αν ο λεκές από γιαούρτι στα ρούχα είναι φρέσκος μπορεί να καθαριστεί και με σκέτο νερό. Αν το σκέτο νερό δεν είναι αποτελεσματικό, αναμίξτε 1/4 κουταλιού του γλυκού απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων σε 1/2 φλιτζάνι νερό. Καθαρίστε τον λεκέ με αυτό το διάλυμα μέχρι να αφαιρεθεί.

3. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό ενζύμων

Αν ο λεκές παραμένει, τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με απορρυπαντικό ενζύμων. Στη συνέχεια μουλιάστε το ρούχο σε χλιαρό νερό για περίπου μισή ώρα. Κατά διαστήματα, ελέγξτε τον λεκέ και τρίψτε τον με τα δάχτυλα σας. Να θυμάστε ότι απορρυπαντικό ενζύμων δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε υφάσματα με βάση την πρωτεΐνη, όπως μάλλινα ή μεταξωτά.

4. Πλύνετε και στη συνέχεια στεγνώστε το ρούχο

Ελέγξτε αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί εντελώς από τα ρούχα και στη συνέχεια πλύνετε τα ως συνήθως. Αφήστε το ρούχο να στεγνώσει στον αέρα μέχρι να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από γιαούρτι έχει αφαιρεθεί. Μην χρησιμοποιήσετε θερμότητα ή μην σιδερώσετε το ρούχο για να στεγνώσετε τον λεκέ γιατί η θερμότητα θα μονιμοποιήσει τον λεκέ.

Κατηγορίες Προιόντων