Ένας δύσκολος λεκές…πρωτεΐνης: Διώξτε τον λεκέ από αυγό στα ρούχα

0
78
Μάθετε πως βγαίνει ο λεκές από αυγό στα ρούχα. Ένας δύσκολος λεκές, αλλά με μερικά έξυπνα tips

Μάθετε πως βγαίνει ο λεκές από αυγό στα ρούχα. Ένας δύσκολος λεκές, αλλά με μερικά έξυπνα tips θα φύγει αμέσως.

Είναι ένας δύσκολος λεκές και μάλιστα από τους πιο συχνούς. Είναι ένας λεκές που μπορεί να καταστρέψει τα αγαπημένα σας ρούχα και να αφήσει μια δυσάρεστη, η οποία δεν φεύγει πάντα με το πλύσιμο. Φυσικά, μιλάμε για το αυγό. Μάθετε, λοιπόν, πως βγαίνει ο λεκές από αυγό στα ρούχα με οικονομικά και έξυπνα tips.

Μπορεί αυτό το υλικό, να είναι ιδανικό για το πρωινό σας, αλλά ο λεκές που προκαλεί στα ρούχα είτε φρέσκος είτε αποξηραμένος είναι δύσκολος στην αντιμετώπιση του. Γι’αυτό, ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να μάθετε πως θα το αφαιρέσετε εύκολα και γρήγορα.

Με αυτό τον τρόπο θα επαναφέρετε το πουλόβερ που μπήκε στο πλυντήριο.

λεκές από αυγό στα ρούχα
Πολλές φορές, ο λεκές δεν φεύγει και αυτό εξαρτάται από την ύφανση του ρούχου.

Καλό θα είναι να ξεκινήσετε την διαδικασία αντιμετώπισής του λεκέ όσο το δυνατόν συντομότερα. Αποφύγετε να θερμάνετε τον λεκέ (χρησιμοποιώντας πχ ζεστό νερό), γιατί αυτό θα σκληρύνει τον λεκέ και θα δυσκολέψει την αφαίρεση του.

Διαδικασία

Βήμα 1ο: Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να απομακρύνετε, όσο μπορείτε, τα υπολείμματα του αυγού που έχουν παραμείνει πάνω στο ρούχο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήσετε ένα καθαρό απορροφητικό πανί για να απομακρύνετε τα υπολείμματα του αυγού. Προσέξτε να μην τρίψετε τον λεκέ γιατί αυτό που θα πετύχετε είναι να διεισδύσει ο λεκές βαθύτερα στις ίνες του ρούχου και να εξαπλωθεί.
Βήμα 2οΜε ένα σφουγγάρι ποτισμένο σε κρύο νερό, τρίψτε ελαφρά το μπροστινό και το πίσω μέρος του ρούχου. Αυτό θα βοηθήσει τον λεκέ να χαλαρώσει. Έπειτα, αφήστε το νερό να παραμείνει για 5 λεπτά και ξύστε ελαφρά με ένα κουτάλι για να απομακρυνθεί το αυγό.
Βήμα 3ο: Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 15 έως 30 λεπτά και τρίψτε τον λεκέ με τα δάχτυλα σας προκειμένου να μαλακώσει και να απομακρυνθεί. Μερικοί λεκέδες από αυγό μπορεί να χρειάζεται να παραμείνουν περισσότερο χρόνο στο κρύο νερό.
Βήμα 4ο: Ο λεκές από αυγό είναι ένας δύσκολος λεκές με βασικό συστατικό την πρωτεΐνη. Έτσι μετά το μούλιασμα του ρούχου ελέγξτε το για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές έχει απομακρυνθεί. Αν δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς επαναλάβατε τα προηγούμενα βήματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό λεκέδων.
Βήμα 5οΠλύνετε το ρούχο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην ετικέτα φροντίδας του. Μετά το πλύσιμο αλλά πριν το στέγνωμα ελέγξτε πάλι για να βεβαιωθείτε ότι ο λεκές από αυγό έχει απομακρυνθεί. Ο λεκές από αυγό στα ρούχα, με την πάροδο του χρόνου, σκουραίνει και επανεμφανίζεται αν δεν έχει απομακρυνθεί εντελώς.
αυγό
Ο λεκές από αυγό είναι ένας δύσκολος λεκές με βασικό συστατικό την πρωτεΐνη.

Συμβουλή!

Πολλές φορές, ο λεκές δεν φεύγει και αυτό εξαρτάται από την ύφανση του ρούχου. Αν δηλαδή ο λεκές έχει εισχωρήσει στις ίνες του υφάσματος είναι δύσκολο να απομακρυνθεί 100% ο λεκές, όχι μόνο του αυγού αλλά και της  σοκολάτας, του καφέ , του κρασιού, κ.ο.κ.