Εύκολοι τρόποι για να αφαιρέσετε το αίμα από τα ρούχα σας

Διαβάστε πως φεύγει ο λεκές από αίμα στα ρούχα με τις παρακάτω πρακτικές ιδέες

Διαβάστε πως φεύγει ο λεκές από αίμα στα ρούχα με τις παρακάτω πρακτικές ιδέες.

Σας έπεσε αίμα στα ρούχα; Μην ανησυχείτε υπάρχουν λύσεις σε αυτό το άρθρο. Αρχικά, ο λεκές από αίμα στα ρούχα πρέπει να καθαριστεί το το δυνατόν πιο γρήγορα. Να θυμάστε ότι, όσο πιο φρέσκος είναι τόσο πιο εύκολα θα αφαιρεθεί. Είναι ένας συχνός λεκές, ειδικά στα παιδικά ρούχα ή στα σεντόνια. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω τις πρακτικές ιδέες για να μάθετε πως φεύγει ο λεκές από αίμα στα ρούχα.

Γενικά, το αποξηραμένο αίμα καθαρίζεται δυσκολότερα. Επιπλέον, μην ξεπλύνετε με ζεστό νερό διότι το αίμα θα παραμένει. Αντίθετα, σας συμβουλεύουμε να ρίξετε μπόλικο κρύο νερό. Αν, έχετε παιδιά στο σπίτι, αυτός ο λεκές είναι ο πιο συνηθισμένος για εσάς. Αυτό συμβαίνει, διότι τα παιδιά παίζοντας μπορεί να χτυπήσουν, με αποτέλεσμα να ματώσουν τα ρούχα τους. Μάθετε, λοιπόν, μερικά μυστικά και λύσεις αφαίρεσης του λεκέ από αίμα.

αίμα στα ρούχα
Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό.

#1 Κρύο νερό

Κρύο νερό στο ποτήρι
Το Νο1 μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό.

Το Νο1 μυστικό γι’αυτό τον λεκέ είναι να χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό, καθώς είναι το κατάλληλο μέσο για να φύγει ο λεκές. Γυρίστε, λοιπόν, το ύφασμα από την ανάποδη και αφήστε να τρέξει πάνω του κρύο νερό. Τρίψτε την λερωμένη επιφάνεια για να φύγει η βρωμιά από το ρούχο. Να θυμάστε ότι το ζεστό νερό απαγορεύεται, καθώς φέρνει αντίθετα αποτελέσματα και διατηρεί τον λεκέ στο ύφασμα.

#2 Αλατόνερο

Αλατόνερο
Το αλατόνερο χρησιμοποιείται συνήθως για ευαίσθητα υφάσματα.

Το αλατόνερο είναι η ιδανική λύση για πιο ευαίσθητα υφάσματα, στα οποία δύσκολα θα αφαιρεθεί ο λεκές στο πλυντήριο. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες νερό μαζί με αλάτι, ώστε να φτιάξετε μια πάστα. Έπειτα, τρίψτε τη λεκιασμένη περιοχή με αυτή την πάστα. Θα δείτε και εσείς ότι θα αφαιρέσει τη βρωμιά μόλις ξεπλύνετε με κρύο νερό.

#3 Σαπούνι

σαπούνι
Προσοχή! Πάντοτε να χρησιμοποιείτε κρύο νερό.

Πάρτε ένα καλό σαπούνι, ώστε να σαπουνίσετε την λεκιασμένη περιοχή. Τοποθετήστε αρκετή ποσότητα σαπουνιού πάνω της. Προσθέστε αρκετό νερό για να δημιουργήσετε σαπουνάδα. Τρίψτε πολύ καλά την περιοχή και έπειτα ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό.

Πως να καθαρίσετε το λεκέ από κερί στο χαλί σας.

#4 Οξυζενέ

Οξυζενέ
Προσθέστε μισή ποσότητα νερού για να μην προκαλέσετε βλάβη στο ρούχο σας.

Το οξυζενέ είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για να αφαιρέστε τον λεκέ από αίμα στα ρούχα, ειδικά αν αυτό είναι νωπό. Ωστόσο, για να μειώσετε την δράση του οξυζενέ, προσθέστε μισή ποσότητα νερού για να μην προκαλέσετε βλάβη στο ύφασμα.

#5 Αμμωνία

Αμμωνία
Για τους πιο δύσκολους λεκέδες η αμμωνία είναι η λύση.

Για δύσκολους λεκέδες σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αμμωνία. Μπορείτε να φτιάξτε το μείγμα με 1 κ.σ. αμμωνία και μισό φλιτζάνι κρύο νερό. Ωστόσο, να θυμάστε ότι η χρήση της δεν ενδείκνυται για μεταξωτά και μάλλινα υφάσματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό