Καλάθι Αγορών

5 λάθη που πιθανώς κάνετε στο καθάρισμα του σπιτιού

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνετε στο καθάρισμα του σπιτιού. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνετε στο καθάρισμα του σπιτιού. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Ο καθαρισμός του σπιτιού μπορεί να μην είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα της εβδομάδας, αλλά είναι απαραίτητη. Είναι απαραίτητη, αν θέλετε να αποφύγετε την έξωση, να αποτρέψετε τη δηλητηρίαση των τροφίμων και να παραλείψετε να συνθλίβεται από σωρούς ακαταστασίας. Γι’αυτό, μάθετε ποια είναι τα λάθη που κάνετε στο καθάρισμα του σπιτιού. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι για να είναι πάντα καθαρό και τακτοποιημένο.
Οι περισσότεροι από εσάς θέλετε τις οικιακές εργασίες στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα με τα καλύτερα αποτελέσματα. Για να σας βοηθήσουμε σε αυτό μάθετε τα πέντε λάθη που πιθανώς κάνετε κατά την καθαριότητα του σπιτιού σας. Πραγματοποιήστε κάποιες αλλαγές στη ρουτίνα του καθαρισμού και θα δείτε ότι θα έχετε περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε το καθαρό σπίτι σας.

Λάθος #1: Δεν κάνετε συχνά καθαρισμό

φαγητό στο πάτωμα
Σκουπίσατε το λεκέ που μόλις έπεσε το πάτωμα ή το αφήσατε για μερικές ημέρες; Ακόμα κι αν βιάζεστε, αν το αφήσετε στο πάτωμα να ξέρετε ότι τα μυρμήγκια θα χτυπήσουν την πόρτα σας. Μπορείτε να περάσετε 15 ή 20 δευτερόλεπτα φροντίζοντας το πρόβλημα ή να περάσετε 20 με 30 λεπτά αργότερα καθαρίζοντας το χάος.
Η ίδια αρχή ισχύει και για κάθε εργασία καθαρισμού στο σπίτι. Λίγα λεπτά που δαπανώνται για τον καθαρισμό ενός δωματίου κάθε μέρα κάνουν τον “βαρύ” καθαρισμό πολύ πιο εύκολο. Οι χώροι προετοιμασίας φαγητού μιας κουζίνας πρέπει να απολυμαίνονται, οι νεροχύτες στο μπάνιο και οι ντουζιέρες να σκουπίζονται μετά από κάθε χρήση και οι εφημερίδες και οι αποδείξεις να πετιούνται καθημερινά. Στη συνέχεια, τα εβδομαδιαία καθήκοντα της σκόνης, της ηλεκτρικής σκούπας, του καθαρισμού τουαλέτας και του σφουγγαρίσματος των κουζινών είναι πολύ πιο απλά.
Ιδέες για να σφουγγαρίζετε σωστά το κάθε είδος πατώματος.

Λάθος #2: Ξεκινάτε από το λάθος σημείο σε ένα δωμάτιο

σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και ξεσκόνισμα
Κανείς από εσάς δεν θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο καθαρισμού από ότι πρέπει. Αν ξεκινάτε σε λάθος σημείο σε ένα δωμάτιο όταν κάνετε έναν καθαρό καθαρισμό, θα πρέπει να επιστρέψετε στο κομμάτι και να επαναλάβετε τα βήματα. Πρώτον, παίρνεται πράγματα που δεν ανήκουν σε ένα δωμάτιο. Απορρίψτε τα ή επιστρέψτε τα στον κατάλληλο χώρο τους. Χειριστείτε αντικείμενα μόνο μία φορά και ξεφορτωθείτε τα από το δωμάτιο. Δεν χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο για να τα καθαρίσετε.
Όταν είστε έτοιμοι να καθαρίσετε, ξεκινήστε από την κορυφή ενός δωματίου και συνεχίστε προς τα κάτω. Αν ξεκινήσετε καθαρίζοντας το πάτωμα και στη συνέχεια μετακινηθείτε στο ξεσκόνισμα του ανεμιστήρα οροφής, σκουπίζοντας τους ιστούς της αράχνης και ξεσκονίζοντας τα έπιπλα, θα πρέπει να καθαρίσετε ξανά το πάτωμα αφού η σκόνη θα πέσει σε αυτό. Κατά τον καθαρισμό των τοίχων του ντους και των θυρών ή των παραθύρων, ξεκινήστε από την κορυφή και δεν θα χρειαστεί να γυρίσετε πίσω για να τα ξανακαθαρίσετε.

Λάθος #3: Χρησιμοποιείται λάθος προϊόντα καθαρισμού

προϊόντα καθαρισμού
Η χρήση ενός καθαριστικού προϊόντος που δεν είναι αρκετά ισχυρό για να κάνει τη δουλειά του μπορεί να σημαίνει ότι έχει απομείνει βρωμιά και η εργασία θα πρέπει να επαναληφθεί. Έχετε πλύνει ποτέ τα ρούχα και στη συνέχεια να διαπιστώσετε ότι οι λεκέδες παραμένουν; Να ξέρετε ότι χρησιμοποιήσατε λάθος προϊόντα. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες και ακολουθήστε τις οδηγίες για τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ο έλεγχος των ετικετών δεν μπορεί μόνο να εξοικονομήσει χρόνο, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα. Η χρήση ενός λανθασμένου προϊόντος καθαρισμού μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά σε ορισμένες επιφάνειες. Γι ‘αυτό δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια μια σκόνη καθαρισμού σε έπιπλα ή πέτρινους πάγκους. Αν προσπαθείτε να μειώσετε την ποσότητα των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στο σπίτι σας, τα φυσικά ή τα πράσινα προϊόντα καθαρισμού μπορούν να είναι αρκετά αποτελεσματικά αν χρησιμοποιηθούν σωστά.
Πως θα καθαρίσετε την τοστιέρα χωρίς τρίψιμο.

Λάθος #4: Χρήση βρώμικων εργαλείων καθαρισμού

βρώμικα τηγάνια
Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό μπορούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα και να διασπείρουν τα βακτήρια γύρω σας. Εάν δεν τα χειρίζεστε σωστά, τα σφουγγάρια κουζίνας είναι χώροι αναπαραγωγής για κολοβακτηρίδια (Salmonella ή E.coli). Ένα πλυντήριο που δεν έχει καθαριστεί τακτικά μπορεί να μυρίζει τρομερά. Και, αυτό το βρώμικο κενό μπορεί να μυρίζει όλο και χειρότερο με κάθε χρήση.
Πάρτε το χρόνο να πλένετε τις πετσέτες καθαρισμού, τις σφουγγαρίστες και τις βούρτσες καθαρισμού μετά από σχεδόν κάθε χρήση. Τα εργαλεία μίας χρήσης είναι εξαιρετικά, αλλά όχι αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα για να καθαρίσετε ολόκληρο το σπίτι.

Λάθος #5: Δεν μαθαίνετε τα παιδιά πως να βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού

κορίτσι που καθαρίζει τα τζάμια
Η τέλεια στιγμή για να συμμετέχουν τα παιδιά σας στις δουλειές του σπιτιού είναι όταν είναι σε μικρή ηλικία. Τα νήπια θέλουν να κάνουν ότι κάνουν η μαμά και ο μπαμπάς τους. Έτσι, ξεκινήστε με απλά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν, όπως να φέρνουν τα βρώμικα ρούχα από το δωμάτιό τους στο πλυντήριο. Καθώς μεγαλώνουν, μπορείτε να προσθέσετε πιο προκλητικές δουλειές όπως την πραγματική πλύση.
Δημιουργήστε ένα διάγραμμα με δουλειές και διδάξτε στα παιδιά σας την ίδια αρχή που πρέπει να ακολουθήσουν. Αν τους αναθέσετε μερικά μικρά καθήκοντα καθαρισμού κάθε μέρα καθιστά τη δουλειά τους πολύ ευκολότερη. Για νεότερα παιδιά, ξεκινήστε με απλά καθήκοντα όπως το ξεσκόνισμα των επίπεδων επιφανειών, το ξεσκόνισμα των παραθύρων χρησιμοποιώντας μη τοξικά καθαριστικά (λευκό ξύδι και νερό) και σταδιακά να τα βάλετε να κάνουν περισσότερες καθημερινές δουλειές.

Εμπνευστείτε από τα άρθρα μας

Παράδοση επί πεζοδρομίου(μέσω μεταφορικής)
Παράδοση σε μεταφορική της επιλογής σας
Παράδοση από το πρακτορείο
Παράδοση με courier

Χρειάζεσαι βοήθεια;

Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.