Ξύλινο πάτωμα: Τα λάθη που κάνετε και το καταστρέφετε

Μάθετε πως καταστρέφεται το ξύλινο πάτωμα και πάρτε ιδέες και λύσεις για το σπίτι

Μάθετε πως καταστρέφεται το ξύλινο πάτωμα και πάρτε ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να βαρεθούμε ποτέ να βλέπουμε όμορφα ξύλινα πατώματα. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που τα θέλουν στα σπίτι τους. Άλλωστε, το ξύλινο πάτωμα δίνει άλλον αέρα σε ένα σπίτι. Ωστόσο, έχει το μειονέκτημα πως είναι ευαίσθητο. Γι’αυτό, διαβάστε παρακάτω πως καταστρέφεται το ξύλινο πάτωμα και αντλήστε ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Αν, λοιπόν, αρχίζετε να παρατηρείτε φθορές σε διάφορα σημεία του πατώματος αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε πως έγιναν, είστε στο σωστό…άρθρο. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και μάθετε ποια είναι λάθη που ενδεχομένως κάνετε, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε το πάτωμά σας.

Τα πιο εντυπωσιακά πατώματα που έχουμε δει ποτέ.

Λάθος Νο1: Ηλεκτρική σκούπα

μωβ ηλεκτρική σκούπα
Υπάρχουν κάποια εξαρτήματα στις ηλεκτρικές σκούπες που δεν είναι κατάλληλα για ξύλινο πάτωμα.

Υπάρχουν κάποια εξαρτήματα στις ηλεκτρικές σκούπες που δεν είναι κατάλληλα για ξύλινο πάτωμα. Επομένως, την επόμενη φορά που θα σκουπίσετε καλό θα είναι να διαβάσετε το φυλλάδιο οδηγιών της σκούπας σας ή να πάρετε ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών της κατασκευάστριας εταιρείας. Προσέξτε γενικά τα εξαρτήματα καθώς δεν είναι όλα κατάλληλα για τα ξύλινα πατώματα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ξύλινο δάπεδο.

Λάθος Νο2: Βρώμικες σκούπες

Αν έχετε καιρό να καθαρίσετε την ηλεκτρική σκούπα, τότε η σκόνη και οι βρωμιές που έχουν κάτσει πάνω της μπορούν να γδάρουν το ξύλινο πάτωμα. Γι’ αυτό προτού σκουπίσετε το πάτωμα κοιτάξτε την προκειμένου να αποφύγετε την καταστροφή του πατώματος σας.

Λάθος Νο3: Συχνό σφουγγάρισμα

σφουγγάρισμα
Τα ξύλινα πατώματα δεν πρέπει να σφουγγαρίζονται πάνω από μία φορά κάθε 1-2 μήνες;

Το ξέρατε ότι τα ξύλινα πατώματα δεν πρέπει να σφουγγαρίζονται πάνω από μία φορά κάθε 1-2 μήνες; Γι’αυτό την επόμενη φορά που θα θέλετε να καθαρίσετε το πάτωμά σας χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα ή στεγνό σφουγγάρισμα χωρίς νερό.

Ιδέες για να σφουγγαρίζετε σωστά το κάθε είδος πατώματος.

Λάθος Νο4: Λάθος διαρρύθμιση επίπλων

Βάζοντας τα έπιπλα σε λάθος σημεία μπορεί να σκουντουφλάτε συνέχεια πάνω σε αυτά με αποτέλεσμα να γδέρνετε το πάτωμά. Φροντίστε το κάθε έπιπλο που πατάει στο ξύλινο πάτωμα να είναι σταθερό και να μην μετακινείται.

Λάθος Νο5: Χρήση υγρών απορρυπαντικών

Όπως είπαμε και προηγουμένως τα υγρά δεν κάνουν καλό στα ξύλινα πατώματα. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε ελάχιστο απορρυπαντικό όταν σφουγγαρίζετε και στη συνέχεια περάστε την επιφάνεια με στεγνό πανί.

Λάθος Νο6: Ακατάλληλα αυτοκόλλητα χαλιών

αυτοκόλλητα χαλιών
Χρησιμοποιώντας ακατάλληλα αυτοκόλλητα μπορεί να προκαλέσετε αποχρωματισμό στο ξύλινο πάτωμά.

Πολύς κόσμος βάζει τα λάθος αυτοκόλλητα κάτω από τα χαλιά του προκειμένου να τα διατηρεί σταθερά στο πάτωμα. Χρησιμοποιώντας, όμως, ακατάλληλα αυτοκόλλητα μπορεί να προκαλέσετε αποχρωματισμό στο ξύλινο πάτωμά σας.

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό