Μενού

Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε στο σιδέρωμα των ρούχων σας

Μάθετε ποια λάθη κάνετε στο σιδέρωμα των ρούχων. Ιδέες για το σπίτι με έξυπνα tips.

Μπορεί να θεωρείτε τον εαυτό σας “επαγγελματία” στο σιδέρωμα, ωστόσο υπάρχουν κάποια βασικά -και μάλιστα τεράστια- λάθη που οι περισσότεροι κάνουν χωρίς να το γνωρίζουμε. Μάθετε, λοιπόν, ποια λάθη κάνετε στο σιδέρωμα των ρούχων. Ιδέες για το σπίτι με έξυπνα tips που θα σας λύσουν τα χέρια.

Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά και φρεσκότατα.

1. Σιδερώνετε υφάσματα που είναι πολύ στεγνά

Ένα μικρό ποσοστό υγρασίας είναι απαραίτητο για να χαλαρώσει το ύφασμα όταν περνάει το σίδερο από πάνω. Γι’αυτό χρησιμοποιήστε τον ατμό για να εξαλείψετε πλήρως τις ζάρες που τείνουν να επιμένουν.

2. Αφήνετε για το τέλος τα εσώρουχα

Τα σίδερα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κρυώσουν απ’ ότι για να ζεσταθούν. Γι αυτό καλό θα είναι να ξεκινάτε με υφάσματα που χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σιδερώσετε ξεκινήστε με τα πολυεστέρα και μετάξι και ύστερα προχωρήστε στα βαμβακερά και τα λινά. Αν κάνετε το αντίθετο το ποιο πιθανόν είναι να δείτε κάποια υφάσματα να λιώνουν.

σιδέρωμα ρούχων

3. Ανεβάζετε πολύ την θερμοκρασία

Αν κάποιο ρούχο αποτελείται από δύο υφάσματα χρησιμοποιήστε την θερμοκρασία που είναι κατάλληλη για το πιο ευαίσθητο. Έτσι, με αυτό τον τρόπο θα προστατεύσετε το ρούχο σας πολύ καλά χωρίς να έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα.

4. Δεν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης

Τα σημερινά σίδερα λειτουργούν μια χαρά ακόμη και με νερό της βρύσης. Στην περίπτωση που το νερό της βρύσης σας είναι πολύ σκληρό, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε αποσταγμένο νερό.

Σας αρέσει το μπλε; Δείτε τις πιο όμορφες μπλε κουζίνες για να πάρετε έμπνευση.

5. Δεν καθαρίζετε το σίδερο σας

Ορισμένα υφάσματα αφήνουν αποτύπωμα πάνω στο σίδερο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με διάφορα σπρέι. Καθαρίστε, λοιπόν, το σίδερο με μαγειρική σόδα όταν είναι κρύο. Διαφορετικά θα μείνουν λεκέδες στα ρούχα σας.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Έξυπνοι τρόποι για να αποθηκεύσετε και να προβάλετε τα κοσμήματά σας

Πρακτικές και έξυπνες ιδέες αποθήκευσης των κοσμημάτων σας. Εάν δεν...

Stay in touch!

7,086ΥποστηρικτέςΚάντε Like
186ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,330ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής