Καλάθι αγορών

Βάλτε την κυκλαδίτικη διακόσμηση στο σπίτι σας

Σπίτι με κυκλαδίτικη διακόσμηση.

Ιδέες διακόσμησης για να βάλετε την κυκλαδίτικη διακόσμηση στο σπίτι σας.

Η κυκλαδίτικη διακόσμηση βασίζεται σε τρία βασική στοιχεία:
1. Στη χρήση του μπλε
2. Στη χρήση του λευκού
3. Στα παραδοσιακά υλικά με λείες και απαλές γραμμές
Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω μερικές ιδέες για να βάλετε την κυκλαδίτικη διακόσμηση στο σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία.

1. Μίνιμαλ 

Η κυκλαδίτικη διακόσμηση είναι από μόνη της μίνιμαλ. Οι χώροι είναι άδειοι έχοντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Οι γραμμές των επίπλων είναι απλές χωρίς έντονα χρώματα και σχέδια. Αυτό που κυριαρχεί είναι ο συνδυασμός των χρωμάτων της θάλασσας μαζί με το λευκό, το γκρι και το καφέ.

2. Ελληνικό στοιχείο

Όπως είναι αναμενόμενο το ελληνικό στοιχείο είναι έντονο στη συγκεκριμένο διακόσμηση. Έτσι θα συναντήσουμε πολλά διακοσμητικά που είναι εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα. Ένας αμφορέας, ένα ταγάρι, ή κάποια παλιά μαγειρικά σκεύη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν στιλ και γοητεία στον χώρο.

Σαλόνι με κυκλαδίτικη διακόσμηση.
Μια στάμνα στο σαλόνι είναι αρκετή για να δώσει κυκλαδίτικο στιλ στον χώρο.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

3. Ατέλειες

Η ατέλεια είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά στην κυκλαδίτικη διακόσμηση.  Όπως θα παρατηρήσετε δεν υπάρχει απόλυτη συμμετρία στην αρχιτεκτονική τους.
Σπίτι με κυκλαδίτικη διακόσμηση.
Τα σπίτια και τα ξενοδοχεία είναι σαν να βρίσκονται χτισμένα σε σπηλιές, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί. Συγκεκριμένα υπάρχει ένα layering λευκών επιφανειών και επίπλων που είναι όλα στημένα χωρίς απόλυτη αρχιτεκτονική ακρίβεια.
Λευκή κουζίνα.
Χρησιμοποιήστε το λευκό σαν άξονα και να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να έχετε τα πάντα σε απόλυτη συμμετρία. Χρησιμοποιήστε σε γενικές γραμμές έπιπλα και διακόσμηση που δημιουργεί καμπύλες.
Άσπρα και γκρι σκαλοπάτια με διακοσμητικά.

4. Ξύλο

Το ξύλο είναι το βασικό στοιχείο στην κυκλαδίτικη διακόσμηση, αλλά χρησιμοποιείτε ανεπεξέργαστο. Με το ξύλο μπορείτε να κατασκευάσετε όμορφα κάδρα ή διακοσμητικά κεριά.
Λευκό καθιστικό με ξύλινο coffee table.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

5. Πέτρα

Μια “πέτρινη” ταπετσαρία σε συνδυασμό με όμορφους πίνακες είναι ιδανικό για την καλοκαιρινή διακόσμηση.
Μπάνιο με πέτρα.

5. Παντζούρια

Προτιμήστε το χρώμα των παντζουριών να τα βάψετε μπλε ή εναλλακτικά βάψτε όλο το σπίτι λευκό και διαλέξτε μπλε κουρτίνες σε έντονη απόχρωση.
Μπλε παντζούρια.

6. Τραπεζαρία

Προτιμήστε μια ξύλινη τραπεζαρία με απλές καρέκλες σε λευκό χρώμα.
Ξύλι τραπεζαρία σε λευκό χρώμα.

7. Θάλασσα

Το στοιχείο της θάλασσας κάνει τα σπίτια στις Κυκλάδες να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα. Χρησιμοποιήστε όμορφους πίνακες με πανέμορφα θαλασσινά τοπία ή ακόμα και κυκλαδίτικα νησιά.
Πίνακες στοιχείο την θάλασσα.

Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και διακόσμηση: Tips!

κυκλαδίτικη διακόσμηση

 • Το σύμπλεγμα των Κυκλάδων, αποτελείται από 22 κατοικημένα νησιά και γεωγραφικά ορίζονται στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους. Πήραν το όνομά τους λόγω της κυκλικής τους διάταξης γύρω από τη Δήλο.
 • Γενικά, τα κυκλαδίτικα σπίτια, ξεκίνησαν να χτίζονται με απλά μέσα και υλικά για να καλύπτουν ουσιαστικά βιοτικές ανάγκες. Οι κύριοι λόγοι που αφορούν τον τόπο και τρόπο κατασκευής τους ήταν γιατί είχαν προβλήματα ασφαλείας λόγω της έντονης τότε πειρατείας. Άλλοι παράγοντες που επηρέασαν την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική είναι γενικά το περιβάλλον, το κλίμα, ο ρόλος του νερού και του φυσικού εδάφους.
 • Ο προσανατολισμός των σπιτιών είναι κατά κύριο λόγο νοτιοανατολικός έτσι ώστε το σπίτι να έχει έντονο φυσικό φωτισμό. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από πέτρα με πάχος από 60 έως και 80 εκατοστά ώστε να διασφαλίζεται η ισορροπημένη εσωτερική θερμοκρασία. Τα ανοίγματα παραθύρων για τον ίδιο λόγο είναι και αυτά μικρά, ενώ στη βόρεια πλευρά κάθε σπιτιού υπήρχε σχεδόν πάντα ένα άνοιγμα για τον φυσικό δροσισμό.
 • Το σχήμα κατασκευής των Κυκλαδίτικων σπιτιών το ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο, με στρογγυλεμένες πάντοτε τις γωνίες. Οι στέγες είναι κυρίως επίπεδες, αν και σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων συναντάμε και κάποιες θολωτές στέγες.

Ο απόλυτος οδηγός για την ανακαίνιση σπιτιού.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.