Μενού
Μενού

4 τρόποι για να βγάλετε την κόλλα από τα χέρια σας

"Πως θα βγάλω την κόλλα από τα χέρια μου"; Με εύκολα tips και πρακτικές ιδέες
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Πως θα βγάλω την κόλλα από τα χέρια μου“; Με εύκολα tips και πρακτικές ιδέες μπορείτε να τα καταφέρετε.tips

Αν έχετε παιδιά στο σπίτι είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεται μαζί τους φτιάχνοντας χειροτεχνίες. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές καταλήγετε με κόλλα στα χέρια σας αλλά και σε εκείνα. Γι’αυτό σας έχουμε μερικά εύκολα tips και μερικές πρακτικές ιδέες για να  αφαιρέσετε την κόλλα από τα χέρια σας. Επιλέξετε την καταλληλότερη μέθοδο για εσάς.
Προτού διαβάσετε παρακάτω, στην περίπτωση που τα δάχτυλα σας έχουν κολλήσει μεταξύ τους σας συμβουλεύουμε να μην προσπαθήσετε να τα ξεκολλήσετε τραβώντας μακριά το ένα από το άλλο. Να ξέρετε ότι αυτή η ενέργεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο δέρμα σας. Γι’αυτό, τρίψτε τα σιγά-σιγά μεταξύ τους μέχρι να ξεκολλήσουν από μόνα τους.

Λύση Νο1: Σαπούνι

Σαπούνια

Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε το σαπούνι.


Αρχικά, γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ήπιο σαπούνι. Έπειτα, βουτήξτε στο μπολ την περιοχή του χεριού σας που έχει την κόλλα και αφήστε την για 1/2 – 1 λεπτό. Τέλος, προσπαθήστε να αφαιρέσετε την κόλλα τραβώντας την καθώς έχει μαλακώσει. Αν η κόλλα είναι τόσο δυνατή και δεν αφαιρείται από τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε τη λαβή ενός κουταλιού για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση της.
Εναλλακτικό tip: Αντί για νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού ή να φτιάξετε ένα διάλυμα με 1 μέρος χυμό λεμονιού και 1 μέρος νερό. Το όξινο του λεμονιού βοηθά στην αφαίρεση της κόλλας.

Λύση Νο2: Ασετόν

Ασετόν

Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ ασετόν σε ανοιχτά τραύματα.


Πριν επιλέξετε αυτή την μέθοδο να σας ενημερώσουμε ότι είναι κατάλληλη μόνο για σκληρότερους τύπους δέρματος. Γενικά, να μην χρησιμοποιείτε ποτέ ασετόν σε ανοιχτά τραύματα. Αν είστε εντάξει με τα παραπάνω, ρίξτε μερικές σταγόνες ασετόν πάνω στη κόλλα και τρίψτε την περιοχή με τα δάχτυλά σας. Θα δείτε και εσείς ότι σιγά – σιγά η κόλλα θα απομακρυνθεί. Αν, ωστόσο, παραμένουν υπολείμματα πάρτε μια λίμα νυχιών και ξύστε τα απαλά και προσεκτικά για να μην δημιουργηθούν βλάβες στο δέρμα σας.

Λύση Νο3: Μαργαρίνη

Μαργαρίνη

Η μαργαρίνη είναι η ιδανική λύση για ευαίσθητα δέρματα.


Αν είστε από τα άτομα που έχουν ευαίσθητο δέρμα σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη. Ξεκινήστε τρίβοντας λίγη ποσότητα μαργαρίνης πάνω στην περιοχή που έχετε το πρόβλημα. Επαναλάβατε, όσες φορές χρειαστεί, μέχρι η κόλλα στα χέρια απομακρυνθεί εντελώς. Αν δεν έχετε μαργαρίνη χρησιμοποιήστε λάδι. Γενικά, τα έλαια αντιδρούν με την κόλλα, με αποτέλεσμα να την διασπούν.
Πέντε χρήσεις της λαδόκολλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας.

Λύση Νο4: Αλάτι

Αλάτι

Επαναλάβατε τη διαδικασία μέχρι να διαλυθεί όλο το αλάτι.


Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι στα χέρια σας και κατόπιν ρίξτε λίγο νερό. Τρίψτε πολύ καλά ώστε να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Συνεχίστε να τρίβετε τα χέρια σας με την αλοιφή για περίπου 1/2 – 1 λεπτό. Ξεπλύνετε τα λίγο ώστε να μην φύγει όλη η αλοιφή και συνεχίστε να τρίβετε. Επαναλάβατε τη διαδικασία μέχρι να διαλυθεί όλο το αλάτι. Μαζί με το αλάτι θα έχει αφαιρεθεί και η κόλλα στα χέρια.
Tips για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στο καθαρισμό του σπιτιού.

Main Menu