Καθαρίστε εύκολα και οικολογικά τις κεραμικές εστίες

Είστε στον καθαρισμό της κουζίνας και αναρωτιέστε "Πως να καθαρίσω τις κεραμικές εστίες"; Φυσικά, με οικολογικά προϊόντα
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Βρίσκεστε στην διαδικασία για τον καθαρισμό της κουζίνας και αναρωτιέστε “Πως να καθαρίσω τις κεραμικές εστίες”; Φυσικά, με οικολογικά προϊόντα.

Έχετε ξεκινήσει τον καθαρισμός του σπιτιού και τώρα βρίσκεστε στον καθαρισμό της κουζίνας; Μήπως αναρωτιέστε “Πως να καθαρίσω τις κεραμικές εστίες“; Επειδή, οι κεραμικές εστίες της κουζίνας καθαρίζονται, σχεδόν, κάθε μέρα καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά. Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω πως να καθαρίσετε οικολογικά τις κεραμικές εστίες σας.

καθαρισμός κεραμικής εστίας

Οι κεραμικές εστίες της κουζίνας καθαρίζονται, σχεδόν, κάθε μέρα γι’αυτό πείτε όχι στα χημικά καθαριστικά


Βήμα 1ο: Πασπαλίστε στις κεραμικές εστίες μαγειρική σόδα ώστε να δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα. Δεν χρειάζεται να μετρήσετε την ποσότητα της μαγειρικής σόδας. Απλά, απλώστε τόση όση χρειάζεται ανάλογα με το πόσο βρώμικες είναι οι εστίες. Αν θέλετε να ενισχύσετε την δράση της μαγειρικής σόδας, χρησιμοποιήστε και λευκό ξύδι. Αφού πασπαλίσετε τη μαγειρική σόδα στις εστίες και δημιουργηθεί ένα λεπτό στρώμα, γεμίστε με λευκό ξύδι ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα και ψεκάστε.
Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να καθαρίσετε τον φούρνο σας.
Βήμα 2οΡίξτε λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Ανακατέψτε για να δημιουργηθεί σαπουνάδα. Βουτήξτε μια πάνινη πετσέτα μεγάλου μεγέθους (τόση όση να καλύπτει όλες τις εστίες της κουζίνας) στο διάλυμα.
Βήμα 3οΒγάλτε την πάνινη πετσέτα από τη λεκάνη και στίψτε την. Τοποθετείστε την επάνω στη μαγειρική σόδα και αφήστε την να παραμείνει για 15 λεπτά.
καθάρισμα κεραμικών εστίων

Καθαρίστε οικολογικά τις κεραμικές εστίες της κουζίνας σας.


Βήμα 4οΑφού περάσουν τα 15 λεπτά απομακρύνετε τη μαγειρική σόδα σκουπίζοντας την με την πάνινη πετσέτα. Κάντε μεγάλες κυκλικές κινήσεις και αφαιρέστε προσεκτικά όλη τη μαγειρική σόδα.
Βήμα 5οΡίξτε λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων σε ένα καθαρό σφουγγάρι και σκουπίστε για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα μαγειρικής σόδας από τις κεραμικές εστίες. Αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα. Μην χρησιμοποιήσετε διάλυμα αμμωνίας-νερού ή καθαριστικά με βάση την αμμωνία γιατί είναι αποτελεσματική μόνο για πολύ εύκολους λεκέδες. Επίσης, η αμμωνία αφήνει ιριδίζοντες λεκέδες στην επιφάνεια των κεραμικών εστιών.
Πως να καθαρίσετε το λεκέ από κερί στο χαλί σας.

Κατηγορίες Προιόντων