Αλάτι: Καθαρίστε αυτά τα τρία πράγματα εύκολα και οικονομικά

3 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με το αλάτι. Ιδέες και λύσεις για την καθαριότητα του σπιτιού

3 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με το αλάτι. Ιδέες και λύσεις για την καθαριότητα του σπιτιού σας.

Σας έχουμε καταπληκτικά νέα: το αλάτι δεν είναι μόνο ο καλύτερος φίλος του πιπεριού, μπορεί να γίνει και ο δικός μοναδικός φίλος. Όχι, δεν εννοούμε να το χρησιμοποιήσετε στην μαγειρική αλλά στο καθάρισμα του σπιτιού σας. Μάθετε ποια είναι τα τρία πράγματα που μπορεί να καθαρίσετε με το αλάτι. Ιδέες και λύσεις για την καθαριότητα του σπιτιού σας με εύκολους και άκρως οικονομικούς τρόπους.

Γενικά οι χρήσεις του αλατιού είναι πάρα πολλές και εμείς σας αναφέρουμε τις τρεις που θεωρούμε ότι θα κάνουν την ζωή σας αλλά και την καθημερινότητά σας στο σπίτι ακόμη καλύτερη.

Tips για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στο καθαρισμό του σπιτιού.

#1 Παλιά τηγάνια από σίδερο

μαύρο τηγάνιΈχετε ένα παλιό και σκουριασμένο τηγάνι που δεν χρησιμοποιείτε πια ενώ θα το θέλατε; Με λίγο αλάτι θα το επαναφέρετε αμέσως. Ξεκινήστε βρέχοντας το τηγάνι και στη συνέχεια ρίξτε του χοντρό αλάτι. Τέλος τρίψτε το καλά με ένα σφουγγάρι και αφήστε το να «κάτσει» για 10 λεπτά. Έπειτα ξεπλύντε το και το παλιό σας τηγάνι έγινε και πάλι ολοκαίνουργιο.

Με αυτούς τους τρόπους θα βάψετε τα ξύλινα ντουλάπια της κουζίνας σας.

#2 Λεκέδες από ιδρώτα

Λεκέδες από ιδρώτα

Το λευκό σας πουκάμισο έχει γεμίσει κιτρινίλες στην περιοχή της μασχάλης; Μην αγχώνεστε, λύστε το πρόβλημά σας με λίγο αλάτι. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε ένα μπολ το οποίο έχετε γεμίσει με ζεστό νερό και έχετε ρίξει μέσα σε αυτό 4 κ.σ. αλάτι. Τρίψτε τους λεκέδες με το μείγμα και δείτε τους να εξαφανίζονται.

Έτσι θα κάνετε τα μαξιλάρια σας και πάλι λευκά!!

#3 Βουλωμένος νιπτήρας

νιπτήρας

Αν βουλώσει ο νιπτήρας του μπάνιου σας δοκιμάστε να τον ξεβουλώσετε με το εξής κόλπο: Μια φορά το μήνα ή και πιο συχνά ρίχνετε στον νιπτήρα 1/2 φλ. λευκό ξίδι, 1 φλ. μαγειρική σόδα και 1 φλ. αλάτι και αφήνετε το μείγμα να «κάτσει» για 10 λεπτά. Ρίχνετε στο τέλος και 2-3 ποτήρια ζεστό νερό. Θα δείτε ότι ο νιπτήρας σας θα είναι και πάλι σαν καινούργιος.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό