Καλάθι αγορών

Οικολογικές συμβουλές για να καθαρίσετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες

Μάθετε πως βγαίνουν οι λεκέδες από τα τηγάνια και τις κατσαρόλες. Ιδέες και λύσεις για την κουζίνα με πρακτικές ιδέες

Μάθετε πως βγαίνουν οι λεκέδες από τα τηγάνια και τις κατσαρόλες. Ιδέες και λύσεις για την κουζίνα με πρακτικές ιδέες.

Σας αρέσει η μαγειρική αλλά βρίσκεται δύσκολο το καθάρισμα των σκευών μετά; Μάθετε, λοιπόν, πως βγαίνουν οι λεκέδες από τα τηγάνια και τις κατσαρόλες και κάντε το πλύσιμό τους παιχνιδάκι. Ιδέες και λύσεις για την κουζίνα σας με τις πιο πρακτικές ιδέες.
Πολλές φορές το καθάρισμα των τηγανιών και των κατσαρολών είναι μια κουραστική και χρονοβόρα υπόθεση. Τα αποξηραμένα λίπη και τα υπολείμματα των τροφών χρειάζονται επίμονο τρίψιμο. Μάλιστα, πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά καθαριστικά προκειμένου να τα κάνετε να αστράφτουν πάλι. Ωστόσο, υπάρχουν πιο οικολογικές λύσεις καθαρισμού που μπορούν να κάνουν ευκολότερη και γρηγορότερη τη δουλειά σας. Επιπλέον, αποφεύγετε την βλαβερή εισπνοή των αναθυμιάσεων των χημικών καθαριστικών.
Πείτε αντίο στους λεκέδες από λάδι μέσα σε πέντε λεπτά.

τηγάνια και κατσαρόλες
Πολλές φορές το να καθαρίσετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες είναι κουραστικό και χρονοβόρο.

#1 Ενδυναμώστε τη δύναμη του νερού

Ρίξτε ζεστό νερό στα τηγάνια και τις κατσαρόλες και αφήστε το εκεί για λίγο, προτού αρχίσετε να τρίβετε. Πραγματικά, θα εκπλαγείτε από την αποτελεσματικότητα του στην αφαίρεση των λιπών και των υπολειμμάτων τροφών. Με αυτό τον τρόπο, θα χρειαστείτε πολύ λιγότερο χρόνο -και φυσικά κόπο- για να τα καθαρίσετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείστε ένα οικολογικό απορρυπαντικό πιάτων, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

#2 Μαγειρική σόδα για τα αποξηραμένα υπολείμματα τροφών

Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στα τηγάνια και στις κατσαρόλες και αφήστε τη για λίγα λεπτά. Για πολύ δύσκολα υπολείμματα τροφών προσθέστε λίγο λευκό ξύδι. Έπειτα, τρίψτε τα σκεύη με “πράσινο” απορρυπαντικό πιάτων. Ωστόσο, αν πρόκειται για σκεύη με αντικολλητικό πάτο, καλό είναι να μην χρησιμοποιήσετε σκέτη σόδα γιατί μπορεί με το τρίψιμο να γρατζουνιστεί η επιφάνεια τους. Αντ’αυτού, φτιάξτε ένα διάλυμα με ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και νερού και αφήστε το για αρκετά λεπτά.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#3 Lime και αλάτι για τα καμμένα υπολείμματα φαγητού

Σίγουρα όλοι κάποια στιγμή, λόγω απροσεξίας, θα έχετε κάψει το φαγητό ή έστω να κολλήσει τον πάτο του τηγανιού ή της κατσαρόλας. Από εκεί, λοιπόν, αρχίζει ο εφιάλτης του καθαρίσματος, μάλιστα πολλοί κάνουν την σκέψη να πετάξουν το σκεύος. Πριν ξεκινήσετε κάτι από τα δύο, ρίξτε lime και αλάτι στο λερωμένο σκεύος και αφήστε τα να παραμείνουν για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια τρίψτε προσθέτοντας και άλλο αλάτι. Θα μείνε άφωνοι από το πόσο εύκολα θα απομακρυνθούν τα καμμένα υπολείμματα φαγητού.

κατσαρόλες
Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα θα απομακρυνθούν τα καμμένα υπολείμματα φαγητού με lime και αλάτι.

#4 Διασπάστε τα λίπη με ξύδι

Το ξύδι είναι ιδανικό στο να διασπά τα λίπη. Επομένως, στην περίπτωση που τα σκεύη σας έχουν λιπαρά υπολείμματα, απλά, ψεκάστε με σπρέι ξυδιού για όλες τις χρήσεις. Στη συνέχεια πλύνετε τα κανονικά με “πράσινο” απορρυπαντικό για πιάτα.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#5 Απορροφήστε τα λίπη με μαγειρική σόδα

Μετά το τηγάνισμα σίγουρα θα έχουν παραμείνει υπολείμματα λαδιού. Για να τα διώξετε ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα και αφήστε την να παραμείνει για μερικά λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι σχηματίζονται σβόλοι γιατί η μαγειρική σόδα απορροφά τα λίπη. Αδειάστε τους στον κάδο απορριμάτων και πλύνετε το τηγάνι.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.