Καθαρίστε γρήγορα και οικολογικά τον ανοξείδωτο νεροχύτη

Οικονομικές ιδέες για το σπίτι:

Οικονομικές ιδέες για το σπίτι: «Πως θα καθαρίσω τον ανοξείδωτο νεροχύτη«‘. Ιδέες και λύσεις για την κουζίνα.

Ο νεροχύτης είναι ένα μέρος της κουζίνας όπου μαζεύονται τα περισσότερα βακτηρίδια και μικρόβια. Τα υπολείμματα των φαγητών βοηθούν στην ανάπτυξη των βακτηριδίων και δεν απομακρύνονται κατά το πλύσιμο των πιάτων, όπως μπορεί να πιστεύουμε. Γι’αυτό σας έχουμε τις πιο οικονομικές ιδέες για το σπίτι. Ιδέες και λύσεις για την κουζίνα σας για να μάθετε πως να καθαρίζετε σωστά τον ανοξείδωτο νεροχύτη.

Ο καλός καθαρισμός του νεροχύτη με μη χημικά καθαριστικά είναι απαραίτητος. Γι’αυτό, ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να μάθετε πως θα καθαρίσετε τον νεροχύτη με οικολογικά προϊόντα.

Οι πιο εντυπωσιακοί νιπτήρες και νεροχύτες που έχουμε δει ποτέ.

νεροχύτης
Ο καλός καθαρισμός του νεροχύτη με μη χημικά καθαριστικά είναι απαραίτητος.

1. Αδειάστε τον νεροχύτη

Πλύνετε τα πιάτα, τα ποτήρια ή τα μαγειρικά σκεύη που βρίσκονται στον νεροχύτη και τοποθετείστε τα στη θέση τους, προκειμένου ο νεροχύτης να είναι άδειος.

2. Καθαρίστε με σαπούνι

Ρίξτε σε ένα καθαρό πανί λίγες σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων και με ζεστό νερό καθαρίστε τον νεροχύτη, τη βρύση, την αποχέτευση και το εξωτερικό μέρος του νεροχύτη. Να ξέρετε ότι, αυτός ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά που πλένετε κάτι στον νεροχύτη.

3. Ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση

Ρίξτε ζεστό νερό στην αποχέτευση για να εξαλειφθούν οι δυσάρεστες οσμές. Έτσι, θα απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα τροφών από την αποχέτευση. Επαναλάβετε το αρκετές φορές την εβδομάδα.

4. Φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας με χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού και ρίξτε το διάλυμα στον νεροχύτη. Αφήστε το για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε τον νεροχύτη με ζεστό νερό. Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό που βοηθά στη διάσπαση και απομάκρυνση των λιπαρών υπολειμμάτων τροφών. Επιπλέον, μπορείτε να πασπαλίσετε μαγειρική σόδα σε σημεία που καθαρίζονται δύσκολα (πχ. γύρω από τη βρύση) και να τρίψετε με μια οδοντόβουρτσα για να απομακρυνθούν οι βρωμιές.

αποχέτευση νεροχύτη
Τα προϊόντα καθαρισμού θα αντιδράσουν μεταξύ τους απολυμαίνοντας την αποχέτευση και το ζεστό νερό θα ξεπλύνει ότι υπολείμματα έχουν μείνει.

5. Καθαρίστε την αποχέτευση του νεροχύτη

Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού. Αδειάστε το απευθείας στην αποχέτευση και στη συνέχεια ρίξτε 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι. Αφήστε τα να δράσουν για 5-10 λεπτά και μετά ρίξτε ζεστό νερό. Τα προϊόντα καθαρισμού θα αντιδράσουν μεταξύ τους απολυμαίνοντας την αποχέτευση και το ζεστό νερό θα ξεπλύνει ότι υπολείμματα έχουν μείνει.

6. Γυαλίστε τον νεροχύτη με αλεύρι

Στεγνώστε εντελώς τον νεροχύτη με μια πετσέτα και πασπαλίστε αλεύρι. Με μια καθαρή πετσέτα και αργές κυκλικές κινήσεις τρίψτε το αλεύρι στην επιφάνεια του νεροχύτη. Απομακρύνετε το αλεύρι που περίσσεψε.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την ανακαίνιση της κουζίνας σας