Ποια είναι τα ιδανικά φυτά για τον χώρο της κρεβατοκάμαρας

Τα κατάλληλα φυτά για την κρεβατοκάμαρα. Ιδέες διακόσμησης με φυτά

Τα κατάλληλα φυτά για την κρεβατοκάμαρα. Ιδέες διακόσμησης με φυτά που θα δώσουν στυλ στο δωμάτιό.

Τα τελευταία χρόνια είναι της μόδας να κυριαρχούν φυτά μέσα σε χώρους τους σπιτιού. Ένας από τους πιο δημοφιλής χώρους είναι το μπάνιο. Αν δείτε τα πιο όμορφα μπάνια του κόσμου θα παρατηρήσετε ότι όλα περιέχουν πανέμορφα φυτά. Ωστόσο, σύμφωνα με το Elle Decor, η νέα μεγάλη μόδα είναι τα φυτά στο υπνοδωμάτιο. Μάθετε, λοιπόν, ποια είναι τα κατάλληλα φυτά για τη κρεβατοκάμαρα και αντλήστε έμπνευση.

Μπορεί να μην είναι μυστικό ότι τα φυτά μπορούν να ωφελήσουν την υγεία μας, μια έρευνα της NASA δείχνει πως με το να βάλετε μερικά φυτά στην κρεβατοκάμαρά σας μπορείτε να βελτιώσετε αρκετά την ποιότητα του ύπνου σας.

Περίεργα αλλά και πανέμορφα φυτά για το σπίτι που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν.

Σύμφωνα με ερευνητές, υπάρχουν ορισμένα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού. Ενώ, ταυτόχρονα μπορούν να σας απαλλάξουν από τυχόν κρυολογήματα και αλλεργίες, ειδικά τους πιο κρύους μήνες του χρόνου.

Ξέρετε, όμως, ποια είναι τα ιδανικά και καλύτερα φυτά για τον χώρο του υπνοδωματίου; Ποια φυτά μπορούν να σας χαρίσουν ένα βαθύ και ήσυχο ύπνο που θα σας ξεκουράσει; Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και αντλήστε ιδέες για το δικό σας σπίτι.

#1 Φοίνικας Αρέκα

φοίνικας αρέκα
Η αρέκα ευδοκιμεί σε μέρος με μέτριο φωτισμό, θερμοκρασία 16 °C και πολύ υγρή ατμόσφαιρα,. Γι’ αυτό πρέπει να ραντίζετε τακτικά τα φύλλα της με νερό αν θέλετε να το βάλετε στο υπνοδωμάτιό σας.

Ένας κομψός φοίνικας που μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα δύο μέτρα. Κατάγεται από την Μαδαγασκάρη και διαθέτει ένα όμορφο παλαμοειδές φύλλωμα που πέφτει σχηματίζοντας πίδακα. Αυτός ο φοίνικας είναι ιδανικός για όσους υποφέρουν από συχνά κρυολογήματα καθώς ενυδατώνει τον αέρα και σας βοηθάει να αναπνέετε καλύτερα μέσα στον χώρο σας. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε την γλάστρα κάθε 2-3 χρόνια.

Χρήσιμα φυτά για να μεγαλώσεις σε ένα καλαθάκι.

#2 Αλόη

αλόη
Η αλόη αγαπάει το φως, αλλά χρειάζεται ελάχιστο νερό.

Η NASA θεωρεί πως η αλόη είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για το υπνοδωμάτιο. Καθώς, όχι μόνο καθαρίζει τον αέρα αλλά απελευθερώνει οξυγόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η αλόη αγαπάει το φως, αλλά χρειάζεται ελάχιστο νερό. Γι΄αυτό, να προσέχετε με το πότισμα, που καλό είναι να γίνεται μια φορά την εβδομάδα. Πέρα από αυτό, όπως γνωρίζετε όλοι η αλόη είναι γνωστή για αρκετές θεραπευτικές δράσεις και χρήσεις.

Αυτά είναι τα ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου.

#3 Κισσός

Κισσός
Το συγκεκριμένο φυτό αναπτύσσετε καλά σε γλάστρα, αλλά έχει ένα μειονέκτημα.

Ερευνητές από το American College of Allergy, Asthma & Immunology ανακάλυψαν πως αυτό το φυτό μπορεί να αφαιρέσει το 78% της μούχλας που έχει προκληθεί από τον αέρα μέσα στο σπίτι μέσα σε μόλις 12 ώρες. Το συγκεκριμένο φυτό αναπτύσσετε καλά σε γλάστρα, αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Αν αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα μπορεί να είναι καλή κρυψώνα για… ποντίκια.

Τα καλύτερα δέντρα για τον χώρο της πισίνας.

 

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό