Μενού

Πέντε τρόποι για να κάνετε τον εργασιακό χώρο πιο δημιουργικό

Ιδέες διακόσμησης γραφείου για να το μετατρέψετε σε χώρο δημιουργίας. Με μόλις πέντε ανέξοδους τρόπους.

Το γραφείο σου και το ευρύτερο εργασιακό σου περιβάλλον μπορεί να σε κάνει ακόμα πιο δημιουργική. Όσον αφορά τη δημιουργικότητα και τη καινοτομία, έχουν αποκτήσει μεγάλη σημασία στις επιχειρήσεις και τους χώρους εργασίας. Έχει υπάρξει μάλιστα μια αυξανόμενη έμφαση στο πώς να δημιουργηθεί το είδος του περιβάλλοντος που προωθεί την καινοτομική συμπεριφορά.

Έχουμε δει  χώρους εργασίας στολισμένους με μηχανές φλίπερ και ποδοσφαιράκι, και χώρους χαλάρωσης με πουφ και χαρούμενα χρώματα στους τοίχους. Τέτοια τεχνάσματα μπορεί εικονικά να δείχνουν ότι απελευθερώνουν την εργασία, αλλά δεν έχει αποδειχθεί επίσημα ακόμα.

Σύμφωνα με έρευνα, η δημιουργικότητα μπορεί να προωθηθεί με κάποιες πολύ απλές αλλαγές στον χώρο. Για την ακρίβεια, η έρευνα έδειξε τους παρακάτω πέντε τρόπους.

#1 Γερμανική Έρευνα

Μία Γερμανική έρευνα του 2013 έδειξε πως το φως που έχουμε στον χώρο μας επηρεάζει σημαντικά τη δημιουργικότητα μας. Μάλιστα, έδειξε πως η δουλειά μας είναι καλύτερη κάτω από ένα πιο ήπιο και μαλακό φως.

#2 Πανεπιστήμιο του Ιλινόις

Μία μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις διαπίστωσε ότι ο θόρυβος υποβάθρου σε παραδοσιακό καφέ είναι η τέλεια κατάσταση για να ανθίσουν δημιουργικές σκέψεις.

Ιδέες διακόσμησης γραφείου για να το μετατρέψετε σε χώρο δημιουργίας. Με μόλις πέντε ανέξοδους τρόπους.

#3 Μελέτη του 2008

Η καφεΐνη που λαμβάνουμε μέσω του καφέ, έχει αποδειχθεί μέσω διαφόρων ερευνών πως ενισχύει όχι μόνο τις αντοχές αλλά την απόδοση του ατόμου σε μια εργασία. Μελέτη του 2008 καταλήγει στο συμπέρασμα πως τα αποδοτικά οφέλη της καφεΐνης αποδεικνύονται καλύτερα όταν πίνουμε καφέ, πριν από αγώνες αντοχής και δραστηριότητες που απαιτούν ένταση και συχνές παύσεις και επανεκκινήσεις.

#4 Μελέτη για την μπύρα

Μια εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα νέο εμπορικό σήμα της μπύρας που ονομάζεται ”Ο λύτης Προβλημάτων”, οι οποίες ισχυρίζονται ότι μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά μας. Πιστεύουν ότι ο αν ο δείκτης αλκοόλ στο αίμα είναι 0,075% τότε είμαστε στο τέλειο στάδιο δημιουργικότητας.

Μελέτη για την μπύρα.

#5 Πανεπιστήμιο του Central Lancashire

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire διαπίστωσε ότι έχουμε την τάση να κάνουμε κάτι καλύτερο για δημιουργικές εργασίες, όταν έχουμε βαρεθεί. Το να ονειροπολούμε, πυροδοτεί τη σκέψη και την όρεξη μας

Διακόσμηση γραφείου με πίνακες.

Μερικά ακόμη tips για δημιουργικό γραφείο:

  • Δημιούργησε ένα άνετο και ευχάριστο περιβάλλον. Όσο μικρός και αν είναι ο χώρος που εργάζεσαι, υπάρχουν τρόποι να τον κάνεις να δείχνει πιο όμορφος. Από τα βασικά που πρέπει να εξασφαλίσεις είναι καλός φωτισμός, και σωστή καρέκλα. Ένα μικρό βάζο για να βάλεις ένα όμορφο λουλούδι και μία κορνίζα με φωτογραφία των αγαπημένων σου, θα σου αλλάξουν τη διάθεση. Να μην ξεχνάς πως τα μικρά πράγματα στη ζωή κάνουν τη διαφορά. Δεν χρειάζεται ούτε πολλά λεφτά, ούτε κόπος.
  • Τεχνολογία. Αν παρατηρήσεις ότι οι υπολογιστές κολλάνε και εμφανίζουν προβλήματα μην περιμένεις μέχρι να σε «προδώσουν» την πιο ακατάλληλη στιγμή. Ανάφερε το στον προϊστάμενό σου. Η τεχνολογία προχωράει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και είναι κρίμα να χάνεις χρόνο χωρίς λόγο, τόσο εσύ, όσο και η δουλειά που θα μένει πίσω.
  • Οργάνωση και πάλι οργάνωση. Προμηθεύσου, ντοσιέ, κλασέρ, κουτιά αποθήκευσης και οτιδήποτε θα κάνει το χώρο σου να είναι πιο τακτοποιημένος και οργανωμένος.
  • Μην ξεχάσεις τα φυτά. Τα φυτά μπορεί να έχουν τρομερά οφέλη στο εργασιακό σου περιβάλλον. Καθώς, γεμίζουν το χώρο με οξυγόνο, και μειώνουν τις επιπτώσεις της σκόνης. Μπορούν να λειτουργήσουν και σαν φυσικά χωρίσματα. Επίσης παρέχουν σκιά αν κάθεσαι κοντά σε παράθυρο.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Δημιουργήστε ένα γραφείο με zen διακόσμηση

Δημιουργήστε ένα γραφείο με zen διακόσμηση. Ιδέες διακόσμησης με...

Στυλάτα γραφεία που όλοι θα θέλαμε να δουλεύουμε

Δημιουργικά γραφεία που όλοι θα θέλαμε να εργαστούμε. Ιδέες...

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής