Αυτά τα αντικείμενα οικιακής χρήσης έχουν ημερομηνία λήξης

Διαβάστε ποια είδη οικιακής χρήσης έχουν ημερομηνία λήξης. Πρακτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Διαβάστε ποια είδη οικιακής χρήσης έχουν ημερομηνία λήξης. Πρακτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας.

Νομίζατε ότι τα είδη οικιακής χρήσης είναι… για πάντα ή έστω μέχρι να διαλυθούν; Μάθετε, ότι, πρέπει να αντικαθίστανται κάθε λίγα χρόνια. Διαφορετικά, μπορούν να έχουν αρνητικές παρενέργειες στην υγεία σας. Γι’αυτό, φτιάξαμε μια λίστα για να μάθετε ποια είδη οικιακής χρήσης έχουν ημερομηνία λήξης. Πρακτικές ιδέες και λύσεις για το σπίτι σας για να μην έχετε “άχρηστα” αντικείμενα χωρίς λόγο.
Όλοι, είστε προσεκτικοί και ελέγχεται μόνο τις ημερομηνίες λήξης στα τρόφιμα προκειμένου να μην αρρωστήσετε. Ωστόσο, παραλείπετε ένα σημαντικό κομμάτι: δεν εξετάζετε τις ημερομηνίες λήξεις στα καθημερινά αντικείμενα. Μάλιστα, αυτά τα αντικείμενα είναι δυνατόν να αναπαράγουν μικρόβια και ασθένειες. Είδη οικιακής χρήσης όπως πετσέτες, μαξιλάρια, παντόφλες, απολυμαντικά σπρέι και βούρτσες μαλλιών λήγουν ακριβώς όπως τα φαγητά.

#1 Μαξιλάρια (2-3 χρόνια)

μαξιλάρι

Το πολύ χρησιμοποιημένα μαξιλάρια μετά από κάποιο καιρό παραμορφώνονται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και στην πλάτη σας.


Αν το μαξιλάρι σας το έχετε δύο με τρία χρόνια, ίσως ήρθε η στιγμή που πρέπει να το αποχαιρετήσετε και να το πετάξετε στα σκουπίδια. Ως γνωστόν, τα μαξιλάρια κολλάνε νεκρά κύτταρα του δέρματος και ακάρεα σκόνης, τα οποία προκαλούν αλλεργίες. Επίσης, μετά από συνεχή χρήση παραμορφώνονται, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και στην πλάτη. Επομένως, η αντικατάσταση των μαξιλαριών κάθε λίγα χρόνια θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τόσο τις αλλεργίες όσο και τον πόνο στον αυχένα.

#2 Παντόφλες (6 μήνες)

παντόφλες

Οι παντόφλες μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις από μύκητες.


Σίγουρα, οι παντόφλες είναι άνετα υποδήματα για να φορέσετε, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα στα τακούνια και τα άβολα παπούτσια. Είναι τόσο μαλακές και βολικές όπως οι κάλτσες. Ωστόσο, πλένονται πολύ σπάνια. Αυτό σημαίνει ότι οι παντόφλες μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις από μύκητες και να εξαπλωθούν μικρόβια πιο εύκολα από τις κάλτσες. Γι’αυτό, φροντίστε να πλένετε τις παντόφλες όσο πιο συχνά μπορείτε. Μάλιστα, πολλοί τύποι μπορούν να καθαριστούν εύκολα στο πλυντήριο ή με το χέρι. Βέβαια, για λόγους υγιεινής καλό είναι να τις αντικαθιστάτε κάθε 6 μήνες.

#3 Σφουγγάρι μπάνιου

Σφουγγάρια μπάνιου

Τα σφουγγάρια είναι χειρότερα και από τις παντόφλες για την διατήρηση μύκητα και μούχλας.


Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ιδανική στιγμή για να πετάξουν ένα σφουγγάρι είναι όταν αρχίσει να διαλύεται. Ωστόσο, μάθετε ότι τα σφουγγάρια είναι χειρότερα και από τις παντόφλες για την διατήρηση μύκητα και μούχλας. Γι’αυτό, μπορεί να δημιουργήσουν δερματικά προβλήματα. Για να το αποφύγετε, βράστε τα σε ζεστό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους για να περιορίσετε αυτούς τους κινδύνους. Αν δεν θέλετε να περιμένετε να διαλυθεί το σφουγγάρι, αντικαταστήστε το κάθε δύο εβδομάδες.

#4 Πετσέτα (1 έως 3 χρόνια)

Πετσέτα κουζίνας

Οι πετσέτες έχουν διάρκεια ζωής από 1 έως 3 χρόνια περίπου.


Οι πετσέτες είναι ειδικά φτιαγμένες ώστε να απορροφούν το νερό. Έτσι, προσφέρονται για να φιλοξενούν μούχλα και μύκητες. Επίσης, επειδή πλένονται συχνά, έχουν διάρκεια ζωής από 1 έως 3 χρόνια περίπου. Ακόμη και αν πλένετε τις πετσέτες με ζεστό νερό, να ξέρετε ότι δεν μπορεί εξ ολοκλήρου να εξαλειφθούν τα μικρόβια. Γι’ αυτό το λόγο καλό είναι να τις αντικαθιστάτε τουλάχιστον κάθε 3 χρόνια.

#5 Πιπίλες (2 μήνες)

πιπίλες

Εάν το μωρό σας βγάζει δόντια, ελέγξτε την πιπίλα κάθε φορά που την χρησιμοποιεί γιατί γίνονται ρωγμές πιο συχνά από το συνηθισμένο.


Θα πρέπει να αντικαθιστάτε τις πιπίλες μετά από 2 μήνες για λόγους υγιεινής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που θα πρέπει  να αντικαταστήσετε την πιπίλα του μωρού πριν τους 2 μήνες. Σας προτείνουμε να την αντικαταστήσετε κάθε φορά που παρατηρείτε μια ρωγμή ή σπάσιμο, ειδικά αν είναι λατέξ.

Κατηγορίες Προιόντων