Τι πράγματα μπορείτε να καθαρίσετε με το αλάτι

Μάθετε τι μπορείτε να καθαρίσετε με το αλάτι. Εύκολες και πρακτικές ιδέες για ένα γρήγορο καθάρισμα σπιτιού
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Μάθετε τι μπορείτε να καθαρίσετε με το αλάτι. Εύκολες και πρακτικές ιδέες για ένα γρήγορο καθάρισμα σπιτιού.

Το αλάτι είναι ένα αποτελεσματικό, φθηνό και φυσικό καθαριστικό και μπορεί να λειτουργήσει ως ενισχυτικό για άλλα καθαριστικά (πχ. ξύδι ή λεμόνι). Γι’αυτό μάθετε τι μπορείτε να καθαρίσετε με το αλάτι. Σας έχουμε μερικές πανεύκολες και πρακτικές ιδέες για ένα γρήγορο καθάρισμα σπιτιού.
Μπορείτε να το βρείτε ελεύθερο στη φύση είτε σαν ορυκτό είτε προερχόμενο από εξάτμιση του θαλασσινού νερού. Υπάρχουν αρκετά είδη αλατιού με πιο συνηθισμένα το επιτραπέζιο, το μαγειρικό (χονδρόκοκκο αλάτι) και το ορυκτό (π.χ. αλάτι Ιμαλαΐων). Δείτε, λοιπόν, τις παρακάτω χρήσεις για να δείτε πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο καθάρισμα του σπιτιού.

1. Καθαρίστε την αποχέτευση του νεροχύτη

αποχέτευση του νεροχύτη

Για να παραμείνει καθαρή η αποχέτευση επαναλάβετε το όσο πιο συχνά μπορείτε.


Για να πλύνετε την αποχέτευση του νεροχύτη αναμίξετε αλάτι με ζεστό νερό και ρίξτε το διάλυμα σε αυτό. Θα εξαλείψει τις οσμές και θα εμποδίσει την συγκέντρωση λιπών στα τοιχώματα του σιφονιού. Για να παραμείνει καθαρή η αποχέτευση επαναλάβετε το όσο πιο συχνά μπορείτε. 

2. Αφαιρέστε τους λεκέδες νερού από τα ξύλινα τραπέζια

ξύλινο τραπέζι

Αφαιρέστε τους λεκέδες νερού από τα ξύλινα τραπέζια με λίγο αλάτι.


Τα ποτήρια ή τα πιάτα, όταν έχουν βρεγμένο πάτο, αφήνουν λεκέδες νερού σε σχήμα δαχτυλιδιού στα ξύλινα τραπέζια. Για να τους αφαιρέστε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι. Φτιάξτε μια κρέμα ρίχνοντας λίγες σταγόνες νερό σε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι, τρίψτε απαλά την κρέμα πάνω στους λεκέδες μέχρι αυτοί να εξαφανιστούν.

3. Καθαρίστε το ψυγείο

ψυγείο

Αναμίξετε αλάτι, σόδα και νερό για να σκουπίσετε το εσωτερικό του ψυγείου.


Αναμίξετε αλάτι, σόδα και νερό για να σκουπίσετε το εσωτερικό του ψυγείου σας. Θα δείτε και εσείς ότι καθαριστεί αμέσως και θα απομακρυνθούν οι δυσάρεστες οσμές. Μάλιστα, μην ανησυχείτε, διότι δεν θα κινδυνεύουν τα φαγητά σας να έρθουν σε επαφή με χημικά.
Οργανωτικές ιδέες για το ψυγείο και την κατάψυξή σας.

4. Καθαρίστε τα μπρούτζινα αντικείμενα

μπρούτζινα αντικείμενα σπιτιού

Καθαρίστε τα μπρούτζινα αντικείμενα με το αλάτι.


Αναμίξτε ίσα μέρη από αλάτι, αλεύρι και ξύδι ώστε να φτιάξετε μια κρέμα. Στη συνέχεια, απλώστε την κρέμα στο μπρούτζινο αντικείμενο και αφήστε την για 1 ώρα. Μετά καθαρίστε την με μαλακό πανί.

5. Αφαιρέστε λεκέδες από κόκκινο κρασί

λεκές από κόκκινο κρασί

Το ξέρατε ότι με το αλάτι μπορείτε να εξαφανίσετε του λεκές από κρασί;


Ο συγκεκριμένος λεκές σίγουρα θα φέρει πανικό. Ωστόσο, αν πέσει κόκκινο κρασί στο χαλί σας ή στο τραπεζομάντιλο , μην πανικοβληθείτε, διότι τρόπος υπάρχει. Όσο το κρασί είναι νωπό, ρίξτε λίγο λευκό κρασί για να αραιωθεί το χρώμα. Στη συνέχεια, καθαρίστε το σημείο με ένα σφουγγάρι και κρύο νερό. Πασπαλίστε με αρκετό αλάτι και αφήστε το για 1 ώρα τουλάχιστον, με αυτό τον τρόπο, το αλάτι θα απορροφήσει τον λεκέ. Τέλος, καθαρίστε την περιοχή με ένα βουρτσάκι.

6. Αφαιρέστε τους λεκέδες του φούρνου

φούρνος

Το αλάτι θα απορροφήσει τους λιπαρούς λεκέδες, ενώ η κανέλα θα αρωματίσει τον φούρνο.


Ανακατέψτε αλάτι και λίγη κανέλα σε νερό και ψεκάστε ή τρίψτε ελαφρά τα εσωτερικά τοιχώματα του φούρνου όταν είναι λίγο ζεστός. Όταν στεγνώσει σκουπίστε με ένα πανί και ο φούρνος σας θα είναι και πάλι πεντακάθαρος. Το αλάτι θα απορροφήσει τους λιπαρούς λεκέδες, ενώ η κανέλα θα αρωματίσει τον φούρνο. 
Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να καθαρίσετε τον φούρνο σας.

Κατηγορίες Προιόντων