Μενού

Τα δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και στοιχεία για την αυλή

Δημοφιλέστερες ιδέες διακόσμησης για την αυλή με τα πιο δημοφιλέστερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά εξωτερικού σχεδιασμού και στοιχεία όπως φωτιά, τζάκια, φωτισμός και ασύρματη σύνδεση μπορούν να βάλουν στην κορυφή την αυλή σας. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις δημοφιλέστερες ιδέες διακόσμησης για την αυλή από σοβαρούς και έμπειρους αρχιτέκτονες.

Κάθε χρόνο, η Αμερικανική Εταιρεία Αρχιτεκτόνων Τοπίου (ASLA) διενεργεί έρευνες μεταξύ των μελών της για να μάθει πώς τα χαρακτηριστικά, τα στοιχεία και τα σχέδια σχεδιάζονται με τους πελάτες τους. Οι αρχιτέκτονες καλούνται να αξιολογήσουν την αναμενόμενη δημοτικότητα μιας ποικιλίας υπαίθριων σχεδιαστικών στοιχείων για το επόμενο έτος. Η έρευνα διεξήχθη  τον Φεβρουάριο με συμμετοχή περίπου 800 επαγγελματιών.

Τα χαρακτηριστικά αρχίζουν με τα πιο δημοφιλή (Νο. 1) και κατεβαίνουν από εκεί. Όλα αυτά τα έργα είναι σε ζήτηση, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας από την ASLA.

Νο1. Fire Pits και τζάκια

fire pits

Εκτός από την πηγή φωτός, ένα fire pit προσφέρει ζεστασιά σε δροσερά καλοκαιρινά βράδια. Σας δίνει έναν λόγο να βγείτε έξω και να μείνετε εκεί κατά τους ψυχρότερους μήνες. Τα μοντέλα κυμαίνονται από φορητούς τύπους που μπορούν να μετακινηθούν μέσα σε μια αυλή σε ένα μόνιμο λάκκο από τούβλο, πέτρα ή σκυρόδεμα. Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές μπορούν να σχεδιάσουν λάκκους που συνδυάζονται με υπάρχοντα ή νέα hardscaping.

Τα τζάκια είναι μεγαλύτερες και πιο μόνιμες πηγές φωτιάς σε υπαίθριο χώρο. Ο σκοπός του τζακιού είναι πολυλειτουργικός, όπως:

  • Χρησιμεύει ως σημείο συγκέντρωσης στην αυλή σας, ειδικά το βράδυ.
  • Μπορεί να είναι ένα εστιακό σημείο ή ένα οπτικό χαρακτηριστικό σε μια αυλή, που χρησιμεύει ως “άγκυρα” για ένα υπαίθριο σαλόνι ή κουζίνα.
  • Παρέχει μια μεγαλύτερη πηγή θερμότητας από μια πυράκτωση. Ορισμένοι μπορεί να είναι πελώριοι σε μέγεθος.

No2. Φωτισμός

αυλή

Ενώ οι αρχάριοι μπορούν να πειραματιστούν με έναν απλό φωτισμό, ο πραγματικά υπέροχος σχεδιασμός είναι μια μορφή τέχνης που αφήνεται καλύτερα σε έναν εξωτερικό σχεδιαστή φωτισμού. Οι αρχιτέκτονες και οι επαγγελματίες του φωτισμού εκτιμούν τις ανάγκες οικιστικού έργου με βάση:

  1. Λειτουργικότητα: Τι χρειάζεται για λόγους ασφαλείας και πρακτικούς σκοπούς.
  2. Έμφαση: Φώτα που χρησιμοποιούνται για την επισήμανση εστιακών σημείων στον εξωτερικό χώρο.

Οι περισσότεροι σχεδιαστές φωτισμού χρησιμοποιούν συστήματα χαμηλής τάσης (12 βολτ), για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους. Ο φωτισμός συχνά σχεδιάζεται σε στρώματα, ξεκινώντας από την περίμετρο για να επιστήσει την προσοχή στα όρια της ιδιοκτησίας, ακολουθούμενη από μονοπάτια. Σκάλες και φωτισμός έμφασης έρχονται στη συνέχεια, με έμφαση στην ασφάλεια και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών του κήπου.

Νο3. Συνδεσιμότητα ασύρματου / Internet

άνθρωπος που παίζει στον υπολογιστή

Η διαβίωση σε εξωτερικούς χώρους με όλες τις ανέσεις των εσωτερικών χωρών επεκτείνεται στην εργασία στο φορητό σας υπολογιστή ή τη ροή μιας επιτυχημένης σειράς Netflix ενώ χαλαρώνετε στην αυλή σας. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν μαύρες κηλίδες στις εξωτερικές περιοχές της αυλής σας, καθιστώντας τη συνδεσιμότητα απρόβλεπτη.

Ορισμένοι ειδικοί συστήνουν να εκτελούν ένα καλώδιο ethernet που να είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και να μπορεί να ταφεί στην αυλή ή να δημιουργήσει ένα καυτό σημείο στον κήπο. Εάν δεν έχετε την εμπειρία για να συμβεί αυτό, συμβουλευτείτε έναν αρχιτέκτονα, σχεδιαστή, ή ηλεκτρολόγο. Εάν δεν μπορούν να το χειριστούν, πιθανότατα θα γνωρίζουν κάποιον που μπορεί. Ζητήστε αναφορές πριν υπογράψετε τη διακεκομμένη γραμμή.

Νο4. Εξωτερικό καθιστικό και τραπεζαρία

Εξωτερικό καθιστικό

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν ένα απλό σετ καθιστικού για υπαίθρια ζήτηση, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο για να το επιλέξετε ώστε να γεμίζετε το χώρο σας. Ένας αρχιτέκτονας ή ένας σχεδιαστής μπορεί να βοηθήσει στον καθορισμό κάθε περιοχής μιας αυλής, δημιουργώντας χώρους για ορισμένες δραστηριότητες με λεπτούς τρόπους που συνδυάζουν τα πάντα και διευκολύνουν την κυκλοφορία. Τις περισσότερες φορές αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση χαρακτηριστικών γνωρισμάτων, όπως η τοποθέτηση μιας τραπεζαρίας χώριας με χαμηλά πέτρινα τοιχώματα, επιτρέποντας όμως γρήγορη πρόσβαση σε μια σχάρα ή εξωτερική κουζίνα.

Ακόμη και με μικρούς χώρους, οι σχεδιαστές γνωρίζουν όλα τα είδη των κόλπων για να κάνουν τις περιοχές να φαίνονται μεγαλύτερες, να χρησιμοποιούν κάθε τ.μ. ενός μικροσκοπικού χώρου και να δημιουργούν περιοχές καθισμάτων. Εκτός αν έχετε την αίσθηση σχεδιασμού και προγραμματισμού, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία που θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον υπαίθριο χώρο σας.

Νο5. Εξωτερικά έπιπλα

Εξωτερικά έπιπλα

Η συμβουλή ενός σχεδιαστή για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι μια έξυπνη ιδέα για ένα συνολικό συνεκτικό σχεδιασμό. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την τοποθέτηση, το μέγεθος και την κλίμακα, τα υλικά, το χρώμα, το ύφος και να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα πραγματικά κομμάτια. Αν αναζητάτε μια εκλεκτική εμφάνιση, ένας σχεδιαστής μπορεί να το βγάλει αποτελεσματικά, χωρίς να το κάνει να μοιάζει με ένα… τραγικό τραγούδι.

Λάβετε υπόψη ότι τα έπιπλα εξωτερικού χώρου τείνουν να είναι υπερμεγέθη, είναι φτιαγμένα για να χαλαρώνετε. Τοποθετήστε όλα τα κομμάτια στον καθορισμένο χώρο σας, βεβαιώνοντας ότι υπάρχει χώρος για να μετακινηθείτε και δεν συγκρούεται με άλλα στοιχεία, όπως δομές και φυτά. Τα έπιπλα πρέπει επίσης να σχετίζονται με το ύφος των υλικών τοπίου και σίγουρα με το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής