Ιδέες για το μπάνιο με τα πιο εντυπωσιακά πλακάκια
Αρχική Εσωτερικοί χώροι Μπάνιο Πρακτικές ιδέες με πλακάκια μπάνιου που θα σας εμπνεύσουν

Πρακτικές ιδέες με πλακάκια μπάνιου που θα σας εμπνεύσουν

0
299
Ιδέες για το μπάνιο με εντυπωσιακά πλακάκια. Προτάσεις για όλα τα στυλ διακόσμησης

Ιδέες για το μπάνιο με εντυπωσιακά πλακάκια. Προτάσεις για όλα τα γούστα και στυλ διακόσμησης.

Υπάρχει ένας λόγος που το πλακάκι είναι συχνά το υλικό επιλογής στο μπάνιο: αντανακλά το φως, είναι ανθεκτικό, είναι εύκολο να καθαριστεί και φρεσκάρει τον χώρο. Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα ιδεών για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε.

Το πλακάκι είναι ένας καλός τρόπος για να κάνετε το χώρο να φαίνεται γυαλισμένο και να ανανεώνει ένα μπάνιο. Λάβετε υπόψη ότι η κονίαμα ανάμεσα σε πλακάκια μπορεί να είναι άσχημι εάν δεν καθαριστεί σωστά. Η τακτική συντήρηση είναι σημαντική για τη διατήρηση μιας αισθητικής που φαίνεται φρέσκια και όχι ασταθής.

Το πλακάκι είναι πιο ακριβό από το απλό βάψιμο ενός τοίχου, οπότε το ποσό του υλικού και η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού πιθανόν να εξαρτάται από τον προϋπολογισμό σας. Οι επιλογές ποικίλλουν από την ελάχιστη χρήση σε ένα περίγραμμα, για παράδειγμα, μέχρι τη μέγιστη δυνατή χρήση όπως από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Και κάθε εφαρμογή, φυσικά, μπορεί να γίνει σε διαφορετικά υλικά, είτε σε ένα κλασσικό πλακάκι είτε σε πολύχρωμα ψηφιδωτά.

Τα λευκά και υπόλευκα είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα σε αυτό τον χώρο. Το μπάνιο είναι ένας χώρος που ενδεχομένως όλοι οι καλεσμένοι σας θα δουν. Οπότε αν θέλετε να κάνετε μια διακοσμητική “δήλωση”, αυτό είναι το σωστό μέρος. Σκεφτείτε το με τον ίδιο τρόπο που θα επιλέγατε backsplash για την κουζίνα. Επιλέξτε κάτι που θα είναι τόσο διαχρονικό όσο και καθαρό.

Θα μπορούσατε να καλύψετε και τους τέσσερις τοίχους με πλακάκι ή να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ψευδο-υαλοπίνακες και να βάψετε το πάνω μισό του τοίχου με χρώμα της επιλογής σας.

Ο πλήρης οδηγός για την ανακαίνιση μπάνιου. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε είναι σε αυτό το άρθρο.

#1 Επισανίδωμα

μπανιέρα

Το επισανίδωμα είναι ένα διακοσμητικό τοίχωμα που καλύπτει και εκτείνεται μερικώς στον τοίχο. Συνήθως γίνεται σε ξύλο και σε χώρους όπως η τραπεζαρία. Ωστόσο, μπορεί επίσης να λειτουργήσει στο μπάνιο ως ένας τρόπος για να προσθέσετε χαρακτήρα. Αν θέλετε να ενσωματώσετε πλακάκια δοκιμάστε να πλακάρετε από το πάτωμα προς τα επάνω και στη συνέχεια να βάψετε τον υπόλοιπο τοίχο με γυαλιστερό ή ημι-στιλβωμένο χρώμα για εύκολο καθαρισμό. Ένα πιθανό όφελος από τη χρήση πλακιδίων πλακιδίων είναι ότι μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως backsplash εάν εκτείνεται αρκετά ψηλά από το νιπτήρα ή νεροχύτη.

Δείτε μερικές ιδέες για πλακάκια μπάνιου που δεν θα βαρεθείτε ποτέ.

#2 Πλακάκι συνόρων

πλακάκι συνόρων

Ένα περίγραμμα πλακάκι σας επιτρέπει να προσθέσετε το προσωπικό στυλ σας χωρίς να “σπάσετε” τον προϋπολογισμό σας. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για να κάνετε μια τολμηρή δήλωση χωρίς να κάνετε μια τεράστια επένδυση. Προσθέστε μια λωρίδα πλακιδίων μωσαϊκού ή χρωματισμένου γυαλιού κατά μήκος της κορυφής του τοίχου με πλακάκια.

#3 Δάπεδο

μπανιέρα ξύλινος πάγκος και ασπρόμαυρο πλακάκι

Τα δάπεδα από πλακάκια είναι πιο κοινά στα μπάνια και προσφέρουν μια ωραία εναλλακτική λύση από τα σκληρά ξύλα, τα οποία μπορούν να στρεβλωθούν εάν εκτίθενται σε υπερβολικό νερό. Εάν αποφασίσετε να τοποθετήσετε πλακάκια στο πάτωμα, αναζητήστε βαθμό 1 ή 2 στην κλίμακα απορρόφησης νερού μικρότερη από 7 τοις εκατό και συντελεστή τριβής άνω των 0,60, τα οποία είναι ανθεκτικά στην ολίσθηση και μπορούν να αντέξουν στο νερό.

Μάθετε πως θα σφουγγαρίζετε σωστά το κάθε είδος πατώματος.

#4 Πλακάκι στο ντους

ντους με πλακάκι

Ορίστε ζώνες στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό πλακάκι για το ντους. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα πλακάκι που έχει βαθμολογία απορρόφησης νερού μικρότερη από 3% (χαμηλότερη από ότι συνιστάται για τα δάπεδα) και έχει καλή πρόσφυση (συντελεστής τριβής μεγαλύτερο ή ίσο με 0,60).

#5 Σε όλο τον χώρο

μπάνιο με λευκό πλακάκι σε όλο τον χώρο

Εάν ο προϋπολογισμός δεν είναι ένας παράγοντας, τότε το πλακάκι σε όλο το μπάνιο μπορεί να είναι ένας ενδιαφέροντος τρόπος για να συγχωνευθεί η αντοχή και ο εύκολος καθαρισμός με στυλ. Αλλάξτε το χρώμα, το σχήμα, το σχέδιο, το μέγεθος και την υφή των πλακιδίων χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά στα δάπεδα, στους τοίχους και στο ντους. Χρησιμοποιώντας όλα τα πλακάκια είναι ένας καλός τρόπος για να φτιάξετε ένα μικρότερο φωτεινό χώρο, καθώς το πλακάκι θα αντικατοπτρίζει το φως.