Οι πιο όμορφες διακοσμητικές ιδέες για ένα υπνοδωμάτιο με σκανδιναβικό στυλ

Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίων με σκανδιναβικό στυλ.

Εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίων με σκανδιναβικό στυλ.

Μαζί με μια κοινή κουλτούρα και γλώσσα, οι σκανδιναβικές χώρες της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Δανίας μοιράζονται ένα στυλ διακόσμησης που είναι ελαφρύ, ευάερο, απλό και καθαρό. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι το σκανδιναβικό στυλ είναι δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στον ψυχρό βορρά. Γι’αυτό και εμείς σας έχουμε τις πιο όμορφες ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίων με σκανδιναβικό στυλ.

#1 Παχιές κουβέρτες

μπλε κουβέρτες
Τι θα μπορούσε να είναι πιο ζεστό από μία παχιά πλεκτή κουβέρτα το χειμώνα;

Τι θα μπορούσε να είναι πιο ζεστό από μία παχιά πλεκτή κουβέρτα το χειμώνα; Δεν είναι τέλειο το να βλέπετε το κρύο έξω από το παράθυρό σας και εσείς να είστε σκεπασμένοι με αυτή τη κουβέρτα; Αυτό ακριβώς έκαναν σε αυτό το σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο από το γαλλικό design blog Mechant Studio.

#2 Βάψτε το δωμάτιο άσπρο

λευκό υπνοδωμάτιο
Το λευκό κυριαρχεί, με πινελιές από γκρι, μαύρο, απαλό μπλε ή παστέλ που παίρνουν δευτερεύουσες θέσεις.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρείτε στο σκανδιναβικό στυλ είναι η πολύ περιορισμένη παλέτα. Το λευκό κυριαρχεί, με πινελιές από γκρι, μαύρο, απαλό μπλε ή παστέλ που παίρνουν δευτερεύουσες θέσεις. Τα λαμπερά ή ισχυρά χρώματα χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιφύλαξη ως τόνους. Αυτό το υπνοδωμάτιο παρουσιάζει το τυπικό σκανδιναβικό χρωματικό σχέδιο.

Ιδέες για να επιλέξετε την σωστή απόχρωση του λευκού στο σπίτι σας.

#3 Τζάκι στο υπνοδωμάτιο

υπνοδωμάτιο με τζάκι
Δεν είναι ασυνήθιστο για σκανδιναβικά σπίτια να έχουν τζάκι στο υπνοδωμάτιο.

Μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο οι χειμώνες είναι μακροί, κρύοι και σκοτεινοί. Επομένως, δεν είναι ασυνήθιστο για σκανδιναβικά σπίτια να έχουν τζάκι στο υπνοδωμάτιο, όπως στο παραπάνω δωμάτιο που βλέπετε.

#4 Λευκά ξύλινα πατώματα

λευκό υπνοδωμάτιο
Αυτή η κρεβατοκάμαρα από την σουηδική στυλίστα Emma Persson Lagerberg δείχνει το ασβεστωμένο ξύλινο πάτωμα τόσο κοινό με αυτό το λούκ.

Λευκό, λευκό, λευκό. Αυτό θα βρείτε στο τυπικό σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο και αυτό εκτείνεται μέχρι τα πατώματα. Αυτή η καταπραϋντική κρεβατοκάμαρα από την σουηδική στυλίστα Emma Persson Lagerberg δείχνει το ασβεστωμένο ξύλινο πάτωμα τόσο κοινό με αυτό το λούκ.

#5 Ρουστίκ διακοσμητικά

ρουστίκ φωτιστικό
Το ρουστίκ ξύλο είναι μια κοινή έμφαση σε σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο.

Το ρουστίκ ξύλο είναι μια κοινή έμφαση σε σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο. Εδώ, σε αυτό το υπνοδωμάτιο ένας ξύλινος πάγκος χρησιμεύει ως κομοδίνο.

Αν αγαπάτε τη σκανδιναβική διακόσμηση τότε αυτό το γραφείο είναι ότι πρέπει για εσάς.

Θέλετε να διακοσμήσετε ή να ανακαινίσετε;