Καλάθι αγορών

Πως να σχεδιάσετε σωστά έναν ανοιχτό χώρο στο σπίτι

Ιδέες διακόσμησης για έναν ενιαίο χώρο στο σπίτι με τα πιο έξυπνα και πρακτικά διακοσμητικά tips

Ιδέες διακόσμησης για έναν ενιαίο χώρο στο σπίτι με τα πιο έξυπνα διακοσμητικά tips.

Σχεδόν όλοι αγαπούν τους ανοιχτούς χώρους στο σπίτι, άλλωστε είναι πιο ξεχωριστοί καθώς έχουν πολλαπλές χρήσεις. Είναι αρκετά χρηστικοί για τους γονείς προκειμένου να παρακολουθούν εύκολα τα παιδιά τους ενώ παίζου. Αυτό το είδος διάταξης έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της σύγχρονης κομψότητας και ευκολίας.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έρχεται αντιμέτωπο με τις δικές σας προτιμήσεις. Ένας χώρος χωρίς κανέναν τοίχο ίσως σας φαίνεται λίγο τρομακτικό. Γι ‘αυτό, όμως, είμαστε εμείς εδώ. Παρακάτω σας έχουμε τις καλύτερες συμβουλές και τα πιο έξυπνα κόλπα για το πώς να σχεδιάσουμε αποτελεσματικά ένα ενιαίο χώρο. Έχετε υπόψη σας καθώς σχεδιάζετε τη διάταξη ενός τέτοιου χώρου, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να μοιάζει σαν να βγήκε από περιοδικό ή τηλεοπτική εκπομπή.
ενιαίος χώρος κουζίνας και σαλονιού

Σχεδιάστε ξεχωριστές ομάδες

Σας συνιστούμε να έχετε κάποιο σχέδιο πριν από τον σχεδιασμό κάποιου χώρου, ειδικά όταν αυτός είναι ένας ανοιχτός χώρος στο σπίτι. Προτού προχωρήσετε στην εστίαση της αισθητικής του δωματίου, θα πρέπει να έχετε μια σταθερή ιδέα για τους διάφορους τρόπους με τους οποίους σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο.
Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να δημιουργηθούν ξεχωριστές ομαδοποιήσεις ανά λειτουργία. Είτε θέλετε να συνδυάσετε μια κουζίνα, είτε μια τραπεζαρία και σαλόνι, ή κάτι άλλο εξ ολοκλήρου, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το πού θα τοποθετηθεί η κάθε ομάδα (ομάδα=ένας χώρος, πχ. κουζίνα) και πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι.
Όταν τοποθετείτε το χώρο μαζί, ενσωματώστε οπτικές ενδείξεις για να βοηθήσετε στον διαχωρισμό της κάθε ομάδας σας.διαχωρίσετε κάθε ομάδα σας. Εξετάστε τη γείωση του καθενός με ένα ξεχωριστό χαλί ή την τακτοποίηση των επίπλων σε εξατομικευμένες θέσεις καθισμάτων.
Ρίξτε μια ματιά στο αγαπημένο μας αξεσουάρ: Το χαλί.

ανοιχτός χώρος
Δώστε σε κάθε περιοχή ένα εστιακό σημείο.

Μην ξεχνάτε τα σημεία εστίασης

Οι ενιαίοι χώροι μπορεί να είναι λίγο έξω από τον κανόνα, αλλά πρέπει ακόμα να τηρούν τις παραδοσιακές αρχές του εσωτερικού σχεδιασμού. Ως συνήθως, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο θα είναι το σημείο εστίασης για το δωμάτιο. Όπως παρατηρούμε στην παραπάνω εικόνα οι συγκεκριμένοι χώροι χρειάζονται περισσότερους από έναν. Κάθε μία από τις χωρισμένες ομάδες χρειάζεται το δικό της σημείο εστίασης για να “τραβήξει” το ενδιαφέρον.
Ο φωτισμός είναι μια εξαιρετική επιλογή για αυτό. Παρόμοια με τον πολυέλαιο και το κρεμαστό φωτισμό στην παραπάνω εικόνα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φωτιστικά για να “αγκυρώσετε” κάθε περιοχή χρήσης. Οι εναλλακτικές επιλογές θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνουν κομμάτια επίπλων, τζάκια ή αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως τα ενσωματωμένα ράφια.

ανοιχτός χώρος σπιτιού
Μην ξεχάσετε να εξετάσετε τον αρνητικό χώρο.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

Δώστε προσοχή στον “αρνητικό χώρο”

Ο αρνητικός χώρος είναι ο χώρος γύρω από και ανάμεσα στο υποκείμενο ενός σχεδιασμού. Ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά του εσωτερικού σχεδιασμού είναι ότι ο αρνητικός χώρος αποτελεί βασικό συστατικό όλων των επιτυχημένων σχεδίων. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε ενιαίους χώρους.
Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι ανοιχτοί χώροι σφάλλουν από την πλευρά του μινιμαλισμού. Προσπαθήστε, λοιπόν, να δημιουργήσετε το σχέδιό σας γύρω από κομμάτια που τραβούν διπλό καθήκον παρέχοντας λειτουργική και αισθητική αξία. Για παράδειγμα, στην παραπάνω εικόνα η τραπεζαρία εξυπηρετεί αυτό το στυλ και την λειτουργία.
Χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία διαδρομών γύρω από το χώρο. Κατά τον προγραμματισμό του χώρου, αφήστε αρκετό κενό χώρο ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να μετακινούνται από τον ένα χώρο στον άλλο. Όχι μόνο θα κάνει το δωμάτιο πιο χρήσιμο, αλλά θα δώσει στο μάτι μια ευκαιρία να ξεκουραστεί και να επικεντρωθεί εκ νέου σε κάθε ομάδα.
Οι τάσεις του 2017 για τον χώρο της τραπεζαρίας.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.