Έτσι θα φτιάξετε μόνοι σας τα πιο κουλ και μοντέρνα αφρικάνικα μαξιλάρια

0
260
Φτιάξτε μόνοι σας όμορφα diy αφρικάνικα μαξιλάρια και προσθέστε τα στην διακόσμηση του σπιτιού

Φτιάξτε μόνοι σας όμορφα diy αφρικάνικα μαξιλάρια και προσθέστε τα στην διακόσμηση του σπιτιού.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα υφάσματα εκφράζουν τη μοναδικότητα κάθε τόπου. Μπορούν ακόμα και να αποτελέσουν ταυτότητα για κάποια μέρη του κόσμου. Κουβέρτες από το Μαρόκο, κιλίμια από την Τουρκία και διάσημα υφάσματα Μπογκολάν από το Μάλι της Δυτική Αφρικής, είναι μερικά από τα αγαπημένα μας υφάσματα.

Το μπογκολάν είναι το πιο γνωστό ύφασμα της Αφρικής και οι ρίζες του μας πάνε πίσω στον 12ο αιώνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε. Στη γλώσσα του Μάλι λέγεται «bògòlanfini» και ο όρος αποτελείται από 3 λέξεις. Bogo σημαίνει «γη» ή «λάσπη», lan σημαίνει «μαζί» και fini «σημαίνει» ύφασμα. Όπως καταλάβατε πρόκειται υφάσματα που δημιουργούνται παραδοσιακά με βαφή λάσπης.

Σήμερα, τα μπογκολάν είναι η εθνική περηφάνια του Μάλι. Ωστόσο φαίνεται πως η «μόδα» αυτή δεν περιορίζεται στην Αφρική, μάλιστα αποτελεί και μία από τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης. Όπως είναι γνωστό, δεν μιλάμε για παραδοσιακά υφάσματα που είναι χειροποίητα και φτιάχνονται στην Αφρική, αλλά για ένα παρόμοιο εικαστικά αποτέλεσμα που συναντάμε σε υφάσματα και μαξιλάρια στα σημερινά μοντέρνα σπίτια.

Αν θέλετε και εσείς αυτή την διακόσμηση στο σπίτι σας, μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας πανέμορφα Μπογκολάν μαξιλάρια μόνοι σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα λατρέψετε όσο και εμείς.

Tips για τα μαξιλάρια της βεράντας.

Αρχικά θα χρειαστείτε απλές λευκές μαξιλαροθήκες, έναν χάρακα, έναν ανεξίτηλο στυλό για ύφασμα, ένα μολύβι, μία ταινία, ένα τρίγωνο – οδηγό (χάρακα, χαρτόνι που θα έχετε κόψει μόνοι σας κλπ.).
μοτίβα
Διαλέξτε ένα μοτίβο που σας αρέσει.

Διαλέξτε όποιο σχέδιο σας αρέσει από αυτά που χαρακτηρίζουν τα Μπογκολάν. Μετά χωρίστε το μαξιλάρι σας σε τέσσερις κάθετες λωρίδες χρησιμοποιώντας την ταινία. Έπειτα, ζωγραφίστε πάνω το σχέδιο με μολύβι, απαλά, χρησιμοποιώντας το τρίγωνο οδηγό. Γενικά, μην ανησυχείτε αν δεν είναι τέλειο, καθώς η ομορφιά στα Μπογκολάν είναι στο γεγονός ότι είναι χειροποίητα. Άρα αυτό σημαίνει ότι δεν ποτέ τέλεια. Τέλος, πάρτε το τρίγωνο – οδηγό και το ανεξίτηλο στυλό για να περάσετε από πάνω τα σχέδιά. Μόλις τελειώσατε, τα Μπογκολάν σας είναι πανέτοιμα.

Διαβάστε τον απόλυτο οδηγό για το σαλόνι και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

μαξιλάρια

Tip: Σιδερώστε το μαξιλάρι αφού το φτιάξετε για να «κάτσει» το μελάνι, χρησιμοποιώντας ένα ύφασμα που θα το τοποθετήσετε πάνω από τη μαξιλαροθήκη.