Καλάθι αγορών

Μάθετε ποιες είναι οι 3 ζώνες αποθήκευσης για την κουζίνα

Πρακτικές ιδέες αποθήκευσης για τον χώρο της κουζίνας. Άλλωστε, η κουζίνα

Πρακτικές ιδέες αποθήκευσης για την κουζίνα. Άλλωστε, η κουζίνα είναι το Νο1 δωμάτιο σε ένα σπίτι.

Οργανώστε την κουζίνα και τους χώρους αποθήκευσης της για να έχετε ευκολότερο μαγείρεμα και ροή κίνησης μέσα σε αυτό το χώρο. Γι’αυτό σας προτείνουμε τις πιο πρακτικές ιδέες αποθήκευσης για την κουζίνα σας.
“Πόσο χώρο χρειάζομαι;”Αυτή η ερώτηση οδηγεί σε αποφάσεις σχετικά με το πού θέλετε να ζήσετε, ποιος τύπος σπιτιού σας ταιριάζει και πώς να τον αναδιαμορφώσετε. Το καλύτερο είναι να αξιολογήσετε τι έχετε στην κατοχή σας και να αποφασίσετε πώς θα το αποθηκεύσετε προκειμένου να έχετε εύκολη πρόσβαση. Εξετάστε προσεκτικά αυτή την “πρόκληση”, καθώς οι κακοσχηματισμένοι χώροι συχνά γίνονται καθημερινά προβλήματα, εμποδίζοντας την ευχαρίστηση να είστε στο σπίτι. Οι κουζίνες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των δωματίων ενός σπιτιού, γι’αυτό πρέπει να έχετε τους καλύτερους χώρους αποθήκευσης. Εξετάστε το ενδεχόμενο ομαδοποίησης του αποθηκευτικού σας χώρου γύρω από τρεις κύριες ζώνες: το ψυγείο, το νεροχύτη και το συνολικό εύρους.

#1 Το κέντρο του ψυγείου

ψυγείο
Το ψυγείο θεωρείτε το σημείο παραλαβής και προετοιμασίας φαγητού στη διάταξη μιας κουζίνας.

Το ψυγείο (διαβάστε: Οργανωτικές ιδέες για το ψυγείο και την κατάψυξή σας) χρησιμεύει ως σημείο παραλαβής και προετοιμασίας φαγητού. Η καλύτερη τοποθέτησή του είναι κοντά στα πράγματα που έχετε πάρει από το παντοπωλείο.  Ένας πάγκος δίπλα ή απέναντι από το ψυγείο είναι το ιδανικό σημείο για την τοποθέτηση των τσαντών από το σούπερ μάρκετ. Αυτή η θέση επιτρέπει την άμεση μεταφορά κρύων αντικειμένων στο ψυγείο και τον καταψύκτη. Αλλά, και την αποθήκευση κονσερβοποιημένων ειδών, καρυκευμάτων, δημητριακών και άλλων ειδών ξηρής τροφής σε κοντινά ντουλάπια.
κουζίνα
Η εύκολη πρόσβαση στα κουζινικά σας βοηθά να κάνετε την προετοιμασία του φαγητού πιο εύκολη.

Η εύκολη πρόσβαση στα κουζινικά σας βοηθά να κάνετε την προετοιμασία του φαγητού πιο γρήγορη και ευκολότερη. Δεδομένου ότι τα κουζινικά αξεσουάρ είναι τοποθετημένα όλα μαζί, φροντίστε να έχετε στην ίδια περιοχή το μίξερ, τα μπολ ανάμειξης και τα παρασκευαστικά σκεύη, όπως  μεζούρες (μετρητής), κοσκινιστή, τρίφτες, καλούπια σαλάτας, φόρμες του κέικ, πιατέλες για τις πίτες κλπ.
ξύλινα ράφια κουζίνας
Τα βιβλία μαγειρικής μπορούν να είναι οπουδήποτε στην κουζίνα.

Στο χώρο κοντά στο ψυγείο, καλό είναι επίσης να έχετε το ανοιχτήρι για τις κονσέρβες, τον μπλέντερ, την καφετιέρα και την ψωμιέρα. Γενικά, μικρές συσκευές που χρησιμοποιείτε με ξηρά προϊόντα.
Τα βιβλία μαγειρικής μπορούν να είναι οπουδήποτε στην κουζίνα. Ωστόσο, μια καλή ιδέα είναι να τα τοποθετήσετε κοντά στο ψυγείο, αφού τα βιβλία μαγειρικής χρησιμοποιούνται στην προετοιμασία των φαγητών. Τοποθετήστε μια μικρή βιβλιοθήκη σε ένα μικρό μέρος όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Σκεφτείτε να τοποθετήσετε την σκούπα, το φαράσι και την σφουγγαρίστρα σε μικρό ντουλάπι κοντά στο ψυγείο.

#2 Το κέντρο του νεροχύτη

ντουλάπια κουζίνας
Το κέντρο του νεροχύτη θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ του ψυγείου και της περιοχής μαγειρέματος.

Το κέντρο του νεροχύτη θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ του ψυγείου και της περιοχής μαγειρέματος. Δεδομένου ότι οι νεροχύτες χρησιμοποιούν τη μεγαλύτερη χρήση και την κυκλοφορία οποιουδήποτε σημείου στην κουζίνα, οι νεροχύτες και τα πλυντήρια πιάτων λειτουργούν καλύτερα.
Φροντίστε να έχετε χώρο στον πάγκο του νεροχύτη. Η περιοχή γύρω από τους νεροχύτες χρησιμοποιείται για εργασίες προετοιμασίας τροφίμων. Αυτές οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμό, κοπή, και πλύσιμο μετά από τα γεύματα. Τοποθετήστε έναν σκουπιδοντενεκέ έτσι ώστε η τακτοποίηση να γίνεται αβίαστα και πρακτικά.
Ο αποθηκευτικός χώρο στο κέντρο του νεροχύτη περιλαμβάνει χώρους για: σκεύη κουζίνας, πιάτα και γυάλινα σκεύη, καθώς και δραστηριότητες που αφορούν το πλύσιμο, την αποθήκευση κ.ο.κ.
μαχαίρια
Τοποθετήστε τα μαχαίρια σε ένα μέσο σημείο μεταξύ του νεροχύτη και του ψυγείου, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση.

Τοποθετήστε τις σανίδες κοπής και τα μαχαίρια σε ένα μέσο σημείο μεταξύ του νεροχύτη και του ψυγείου. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε εύκολη πρόσβαση στα αντικείμενα. Έτσι θα μπορείτε πολύ εύκολα να τεμαχίσετε κάτι και στη συνέχεια να πετάξετε τα υπολείμματα στο σκουπιδοντενεκέ.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αποθηκεύουν τα ποτήρια σε ντουλάπια τοίχου κοντά στο νεροχύτη και το πλυντήριο πιάτων. Μπορεί αυτή η ιδέα να λειτουργεί καλά, αλλά τα συρτάρια που έχουν σχεδιαστεί για τη συγκράτηση γυαλικών προσφέρουν άλλη λύση και μπορούν να κάνουν την πρόσβαση πιο βολική. Σε κάθε περίπτωση, διατηρήστε μια βολική τοποθεσία για το νεροχύτη και το πλυντήριο πιάτων για τα γυάλινα σκεύη και τα καθημερινά πιάτα.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#3 Το κέντρο της κουζίνας

κουζίνα με κόκκινο πλακάκι τοίχου
Αποθηκεύστε τις πιατέλες, τα κύπελλα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για να φτιάξετε φαγητό, στο τραπέζι γύρω από το κέντρο της περιοχής.

Δύο διαμορφώσεις, μια σειρά ή μια εστία με φούρνο αποτελεί το κέντρο της περιοχής, όπου λαμβάνει χώρα το μαγείρεμα και η προετοιμασία. Τοποθετήστε αυτές τις λειτουργίες προς ή κοντά στην τραπεζαρία. Οτιδήποτε αφορά τη διαδικασία μαγειρέματος πρέπει να βρίσκεται μέσα στο κέντρο της περιοχής. Οι φούρνοι με άφθονο χώρο πάγκου δίπλα ή πολύ κοντά τους, παρέχουν ένα σημείο για να βάλετε γρήγορα τα καυτά αντικείμενα. Σε άμεση και προφανή θέση με το κέντρο της κουζίνας, βάλτε αντικείμενα που βοηθούν στο χειρισμό θερμών μαγειρικών σκευών. Χρησιμοποιήστε επίσης αυτή τη θέση για να μεταφέρετε τα φαγητά στα πιάτα. Σχεδιάστε να αποθηκεύετε πιατέλες, κύπελλα και άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για να φτιάξετε φαγητό, στο τραπέζι γύρω από το κέντρο της περιοχής.
συρτάρι με μπαχαρικά
Αποθηκεύστε τα μπαχαρικά κοντά στην περιοχή του μαγειρέματος για να έχετε εύκολη πρόσβαση όταν μαγειρεύετε.

Προτιμήστε ένα ντουλάπι για μαγειρικά σκεύη που χρησιμοποιείται συχνά και ένα άλλο ντουλάπι με σκεύη που χρησιμοποιούνται μια στο τόσο. Η αποθήκευση μπαχαρικών, τα τηγάνια και τα μαγειρικά σκεύη που τοποθετούνται γύρω από την περιοχή του μαγειρέματος εξασφαλίζουν την εύκολη πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζεστε για την προετοιμασία των γευμάτων. Σας έχουμε δύο λύσεις για να τοποθετήσετε τα τηγάνια και τα μπαχαρικά: ή σε ανώτερα ράφια ή ντουλάπια, ή σε συρτάρια όπως φαίνεται εδώ. Επομένως, αποφασίστε τι είναι καλύτερο για εσάς και την αισθητική του σχεδιασμού σας.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.