Μενού

Τα ιδανικά φυτά για τον χώρο του μπάνιου

Ανανεώστε την διακόσμηση του μπάνιου με πρακτικές ιδέες. Μάθετε ποια είναι τα κατάλληλα φυτά για το μπάνιο.

Μπορεί να νομίζετε ότι τα μπάνια θα είναι το τέλειο περιβάλλον για τα φυτά, γι’αυτό πρέπει να τα επιλέξετε με σύνεση. Εμείς σας προτείνουμε πρακτικές ιδέες για να ανανεώσετε την διακόσμηση του μπάνιου σας. Μάθετε, λοιπόν, ποια είναι τα κατάλληλα φυτά για το μπάνιο.

Θα πρέπει να επιλέξετε φυτά το οποία έχουν ανθεκτικότητα στην υγρασία που έχει το μπάνιο. Επιπλέον, πολλά μπάνια έχουν χαμηλά επίπεδα ηλιακού φωτός. Γι’αυτό, αν θέλετε να βάλετε φυτά στο μπάνιο μην παραλείψετε να το διορθώσετε. Οι λαμπτήρες φθορισμού θα εκπέμπουν ένα φως στα μήκη κύματος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα φυτά.

Επομένως, το χαμηλό φως, η υψηλή υγρασία και οι μεταβολές της θερμοκρασίας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή των ιδανικών φυτών για το μπάνιο. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι κάθε μπάνιο είναι διαφορετικό. Πάρτε, λοιπόν, έμπνευση από τις παρακάτω ιδέες και κάντε μια σωστή επιλογή.

1. Αλόη

αλόη
Η αλόη δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Η αλόη βέρα είναι ένα εύχρηστο φυτό που θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι. Ο χυμός από τα φύλλα μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο των γρατζουνιών και των μικρών εγκαυμάτων. Είναι χυμώδης φυτό, οπότε απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Η αλόη προτιμά έμμεσο φως καθώς το πάρα πολύ άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα της.

Αυτά είναι τα ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου.

2. Μπαμπού

μπαμπού
Το μπαμπού μπορεί να αναπτυχθεί σε χαμηλό ή έμμεσο φως.

Ακόμη και σε δοχεία, τα φυτά μπαμπού μπορούν να γίνουν πολύ μεγάλα. Γι’αυτό, είναι ένας καλός τρόπος να έχετε το μπαμπού στο μπάνιο χωρίς να ανησυχείτε για την ανάπτυξή του. Το μπαμπού μπορεί να αναπτυχθεί σε χαμηλό ή έμμεσο φως.

3. Βιγόνια

βιγόνια
Η βιγόνια μπορεί να αντέξει την υγρασία του μπάνιου.

Πολλοί τύποι βιγόνιας αναπτύσσονται καλά σε δοχεία και “απολαμβάνουν” τη ζεστασιά και την υγρασία ενός μπάνιου. Συγκεκριμένα, τα Rex Begonias είναι εξαιρετικά πολύχρωμα και διακοσμητικά και αναπτύσσονται καλά σε εσωτερικούς χώρους. Οι βιγόνιες μπορούν να χειριστούν χαμηλό ή έμμεσο φως.

4. Κυκλάμινο

κυκλάμινο
Το κυκλάμινο χρειάζεται έντονο φως, ειδικά το χειμώνα.

Το κυκλάμινο μπορεί να είναι δύσκολο να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους, καθώς ξεθωριάζουν πολύ εύκολα. Ωστόσο, με λίγη προσοχή, μπορείτε να κρατήσετε αυτά τα όμορφα φυτά ευτυχισμένα στο μπάνιο σας. Τα κυκλάμινα χρειάζονται έντονο φως, ειδικά το χειμώνα. Παρόλο που τους αρέσει η υγρασία, είναι καλύτερο να τα πίνουν από τον πυθμένα, αντί να βρέξουν τα φύλλα τους.

Περίεργα αλλά και πανέμορφα φυτά για το σπίτι που δεν γνωρίζαμε ότι υπάρχουν.

5. Γαρδένια

γαρδένια
Στην γαρδένια αρέσει αρέσει η υγρασία που μπορεί να προσφέρει ένα μπάνιο.

Όπως και με τα περισσότερα τροπικά φυτά που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους, οι γαρδένιες δεν είναι από τα ευκολότερα φυτά για να αναπτυχθούν. Δεν τους αρέσουν τα κρύα ρεύματα ή οι ξαφνικές εκρήξεις θερμότητας. Ωστόσο, τους αρέσει η υγρασία που μπορεί να προσφέρει ένα μπάνιο και χρειάζονται φωτεινό, έμμεσο φως.

Περισσότερα άρθρα

Same Category

4 τρόποι για να κάνετε το μπάνιο σας ακόμα πιο χαλαρωτικό

4 εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης για ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Κάντε...

Τα πιο εντυπωσιακά μπλε μπάνια για να πάρετε ιδέες διακόσμησης

Αντλήστε μερικές εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης από τα πιο όμορφα...

Stay in touch!

7,091ΥποστηρικτέςΚάντε Like
189ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής