Καλάθι αγορών

Η σημασία του νέου εξ’ οικονομώ

Ενεργειακή αναβάθμιση.

Όσα πρέπει να γνωρίζεται για το “Νέο εξ’οικονομώ”.Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων είναι κάτι που όλοι πρέπει να θέσουμε σαν προτεραιότητα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, σε μια χώρα με πληθώρα φυσικών πόρων προς εκμετάλλευση, είναι αναγκαία. Ειδικότερα στα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980. Καθώς, δεν υπάρχει καμία θερμομονωτική προστασία. Ενώ το συνολικό ποσοστό των κτιρίων με θερμομόνωση ανέρχεται σε 35%.
Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, η ενέργεια που καταναλώνεται για θέρμανση και δροσισμό φτάνει το 70% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει ένα σπίτι. Επίσης, η απώλεια ενέργειας λόγω κακής μόνωσης του κτιρίου (κέλυφος, οροφή, πάτωμα) και των ακατάλληλων κουφωμάτων μπορεί να φτάσει και το 50%.

Συνολικά τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από ένα τέτοιο εγχείρημα είναι τα εξής:

 • Η ενεργειακή αναβάθμιση συντελεί στο χαμηλότερο κόστος λειτουργίας ενός κτιρίου ακόμα και σε περιόδους όπου οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.
 • Η ενεργειακή αναβάθμιση κάνει το κτίριο πιο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς μειώνονται οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.
 • Η ποιότητα ζωής και οι συνθήκες άνεσης βελτιώνονται, προάγοντας έτσι την παραγωγικότητα.
 • Ένα κτίριο που έχει αναβαθμιστεί ενεργειακά αυξάνει την αξία του σε περίπτωση πώλησης ή ενοικίασης, προσφέροντας χαμηλότερα έξοδα χρήσης.
Με την κατάλληλη επιλογή και χρήση ενεργειακά αποδοτικών δομικών στοιχείων και συστημάτων επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με τα νέα επιδοτούμενα προγράμματα η αναβάθμιση γίνεται πιο εύκολα και χωρίς καμία ταλαιπωρία του ιδιώτη. Αφού, υπάρχουν εταιρείες που διαχειρίζονται την αίτηση και την υλοποίησή της μέχρι τέλους.
Συνεπώς η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να θέσουν σαν προτεραιότητα για το άμεσο μέλλον.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.