Η BP αποκλείει μεγάλη άνοδο στις τιμές του πετρελαίου

BP και πετρέλαιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bob Dudley, θεωρεί ότι η αγορά αυτή τη στιγμή είναι ισορροπημένη.

«Πιστεύω ότι όλοι χρησιμοποιούν τη λέξη «ισορροπημένος» και ξεχνούν ότι σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Για μένα, σημαίνει ότι σε καθημερινή βάση η παραγωγή και η ζήτηση είναι ίσες. Επομένως η αγορά είναι ισορροπημένη. Απλά τα επίπεδα των αποθεμάτων στον κόσμο είναι τόσο υψηλά»,υποστήριξε το στέλεχος μιλώντας στο CNBC.

Σύμφωνα με τον Dudley, οι αγορές πρέπει να σταματήσουν να λαμβάνουν υπόψιν τους τα στοιχεία που προσφέρονται σε εβδομαδιαία βάση.  Όπως τόνισε, η εταιρία του σχεδιάζει τις κινήσεις της βάσει μιας μέσης τιμής στα 50 δολάρια το βαρέλι τα επόμενα πέντε χρόνια. Αλλά θα χρειαστεί τιμή μόνο 30 δολαρίων το βαρέλι για να καλύψει δαπάνες και μερίσματα.

Bob Dudley.
Όπως τόνισε, η εταιρία του σχεδιάζει τις κινήσεις της βάσει μιας μέσης τιμής στα 50 δολάρια το βαρέλι τα επόμενα πέντε χρόνια. Αλλά θα χρειαστεί τιμή μόνο 30 δολαρίων το βαρέλι για να καλύψει δαπάνες και μερίσματα.

Το διεθνές δίκτυο υπενθυμίζει ότι η BP προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή διατηρώντας τις κεφαλαιουχικές δαπάνες το πολύ στα 17 δισ. δολάρια. Προκειμένου να τονώσει τη θέση της μετά την πετρελαιοκηλίδα το 2010 στον Κόλπο του Μεξικού.

 

Κοινοποίηση