Καλάθι αγορών

Έρευνα: Γιατί συμφέρει περισσότερο το φυσικό αέριο

Καλοριφέρ με φυσικό αέριο.

Γιατί συμφέρει το φυσικό αέριο.Τα κίνητρα για σύνδεση στο δίκτυο. Κέρδος έως και 2.280 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΔΑ Αττικής οι καταναλωτές μπορούν να έχουν κέρδος έως και 2.280 ευρώ. Εφόσον, μετατρέψουν την εγκατάσταση θέρμανσης από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο.
Ειδικότερα, το όφελος για τον χρήστη του φυσικού αερίου ξεκινάει από τα 957 ευρώ για την αυτόνομη σύνδεση 4 διαμερισμάτων. Με τη χρήση ανυψωτικής στήλης να αυξάνεται στα 1.295 ευρώ για αυτόνομη σύνδεση διαμερίσματος. Φθάνοντας στα 2.280 ευρώ για κεντρική σύνδεση πολυκατοικίας 8-10 διαμερισμάτων.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας, Χρήστο Μπαλάσκα, «η μείωση αυτή επιτυγχάνεται μέσα από την προσφορά 100% έκπτωσης στα τέλη σύνδεσης. Καθώς και το πρόγραμμα επιδότησης απευθείας από την ΕΔΑ Αττικής, που επιδοτεί μέρος του κόστους μετατροπής της εγκατάστασης θέρμανσης. Προσφέροντας μέχρι και 3.000 ευρώ για μια πολυκατοικία και 750 ευρώ για ένα διαμέρισμα».

Πρακτική

φυσικό αέριο
Παράλληλα, η εταιρεία θα εφαρμόσει μία επιτυχημένη πρακτική σύνδεσης ανεξάρτητων ιδιοκτησιών σε πολυκατοικίες με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι των διαμερισμάτων. Δίνοντας λύση σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτόνομης σύνδεσης λόγω τεχνικών δυσκολιών. Και ταυτόχρονα, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος σύνδεσης.

Πιο αναλυτικά:

 • Χορηγείται 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες 8-10 διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας δεν θα πληρώνουν τα 780 ευρώ που τους αναλογούν για να συνδεθούν με το δίκτυο. Όπως άλλωστε ισχύει και για τις αυτόνομες συνδέσεις διαμερισμάτων (545 ευρώ ήταν τα τέλη).
 • Μέσω επενδύσεων 3,8 εκατ. ευρώ από την ΕΔΑ Αττικής, επιδοτείται σε ποσοστό 30%-50% το κόστος μετατροπής της εσωτερικής εγκατάστασης από πετρέλαιο θέρμανσης σε φυσικό αέριο. Το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 3 Απριλίου και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού. Και απευθύνεται σε κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις ανεξαρτήτως ισχύος. Τα ποσά επιδότησης για κεντρική θέρμανση ξεκινούν από τα 750 ευρώ (για εγκατεστημένη ισχύ μέχρι 35.000 θερμίδες) και φτάνουν μέχρι τα 3.000 ευρώ (άνω των 200.000 θερμίδων). Για αυτόνομη θέρμανση διαμερίσματος ή μονοκατοικίας κάτω από 35.000 θερμίδες το ποσό ενίσχυσης είναι 750 ευρώ. Και για αυτόνομη θέρμανση όπου η σύνδεση θα γίνει με χρήση riser το ποσό επιδότησης φθάνει τα 360 ευρώ. Σε ότι αφορά στη σύνδεση με χρήση riser τα νοικοκυριά που ήδη το εφαρμόζουν στη Θεσσαλονίκη, εξοικονομούν κόστος από την τοποθέτηση πολλαπλών σωληνώσεων. Ενώ στα τέλη σύνδεσής τους έχουν έκπτωση 60% για τις περιπτώσεις τοποθέτησης δύο έως τριών μετρητών και 80% για περισσότερους από τέσσερις μετρητές. Με αυτόν τον τρόπο, τα τέλη σύνδεσης των 744 ευρώ μειώνονται στα 297 και 148 ευρώ, αντίστοιχα.

Τι πλεονεκτήματα έχει η εγκατάσταση φυσικού αερίου;

φυσικό αέριο
Τα τελευταία χρόνια η εγκατάσταση φυσικού αερίου έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση και αυτό, πέρα από την αλλαγή της νομοθεσίας, οφείλεται και στα πολλά πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει. Αν επιλέξεις να προχωρήσεις στην τοποθέτηση φυσικού αερίου θα εξασφαλίσεις τα παρακάτω οφέλη:

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

 1. Εξοικονόμηση χρημάτων: Το φυσικό αέριο είναι αρκετά φθηνότερο σε σχέση με άλλες μεθόδους θέρμανσης. Τα έξοδα της θέρμανσης έπειτα από την εγκατάσταση φυσικού αερίου μειώνονται έως και 44% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Ενώ σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνεται στο μαγείρεμα και το ζεστό νερό, η μείωση φτάνει το 70%.
 2. Μέγιστη λειτουργικότητα και ευκολία: Με την εγκατάσταση φυσικού αερίου το κάθε σπίτι μπορεί να έχει τη δική του αυτονομία. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά εύχρηστο καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχείς για ανεφοδιασμούς καυσίμων.
 3. Φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον: Το φυσικό αέριο είναι το λιγότερο επιβλαβές καύσιμο για την ατμόσφαιρα. Κατά την καύση του δεν παράγει ενώσεις και στοιχεία που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα.
 4. Ασφάλεια: Το φυσικό αέριο δεν περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα και σε περίπτωση που απελευθερωθεί στον αέρα μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα. Ακόμη, οι συσκευές του φυσικού αερίου σε περίπτωση που διαφύγει φυσικό αέριο ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση βλάβης, κλείνουν αυτόματα για λόγους ασφαλείας.

ΤΙ εφαρμογές έχει το φυσικό αέριο;

Ένα ακόμη πολύ θετικό στοιχείο που παρουσιάζει η εγκατάσταση φυσικού αερίου είναι οι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αν συνδέσετε το χώρο σας με την παροχή αερίου τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τους παρακάτω λόγους:

 • Φυσικό αέριο για θέρμανση
 • Φυσικό αέριο για μαγείρεμα
 • Φυσικό αέριο για ζεστό νερό
 • Φυσικό αέριο για κλιματισμό

 

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

Πόσο κοστίζει η εγκατάσταση φυσικού αερίου;

Αν σκέφτεστε το ενδεχόμενο να βάλετε φυσικό αέριο στο χώρο σας είναι λογικό να σας απασχολεί το κόστος εγκατάστασης. Οι τιμές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση για την οποία θέλετε το αέριο και επομένως από την ποσότητα των εργασιών που θα χρειαστούν.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.