Καθαρίστε το πλυντήριο πιάτων με με φυσικά καθαριστικά

Φτιάξτο μόνος σου: Εύκολα και σπιτικά καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων

Φτιάξτο μόνος σου: Εύκολα και σπιτικά καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων.

Σίγουρα, στο πλυντήριο πιάτων συγκεντρώνονται πολλά υπολείμματα τροφίμων από πιάτα, κατσαρόλες, μαχαιροπήρουνα, κ.λ.π, που τοποθετείτε, σχεδόν καθημερινά, για να πλυθούν. Ωστόσο, πολλές φορές αυτά τα υπολείμματα δεν είναι ορατά. Όμως, υπάρχουν και γίνονται εστίες ανάπτυξης βακτηριδίων. Γι’αυτό σας προτείνουμε μερικά πανεύκολα και σπιτικά καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων.

Μάθετε ότι, εκτός από τα υπολείμματα που δημιουργούνται, υπάρχουν και δυσάρεστες οσμές τις οποίες, σίγουρα, θέλετε να απομακρύνετε. Γι’αυτό, ακριβώς, σας προτείνουμε να καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων κάθε 2-3 μήνες ή και συχνότερα ανάλογα με τη χρήση του. Δεν αντιλέγουμε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χημικά καθαριστικά του εμπορίου, αλλά καλό είναι να χρησιμοποιηθούν φυσικά προϊόντα που δεν βλάπτουν την υγεία σας και είναι επιπλέον οικονομικά.

1. Μαγειρική σόδα

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα είναι από τα πιο φυσικά καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων.

Η μαγειρική σόδα θεωρείται ένα από τα φυσικά καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων. Αυτό συμβαίνει, διότι δρα αποτελεσματικά στην εξάλειψη των λεκέδων από τα υπολείμματα των τροφών και την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Φτιάξτε, λοιπόν, μια αλοιφή αναμιγνύοντας νερό και μαγειρική σόδα. Έπειτα, απλώστε την στο εσωτερικό του πλυντηρίου και αφήστε την έως 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την αλοιφή της μαγειρικής σόδας με ένα καθαρό πανί βουτηγμένο σε λευκό ξύδι ή σε σκέτο νερό. Τέλος, βάλτε το πλυντήριο πιάτων να δουλέψει σε ένα μικρής διάρκειας πρόγραμμα και σε χαμηλή θερμοκρασία.

2. Λεμόνι

Λεμόνια
Προσοχή: Μην αναμίξετε χυμό λεμονιού με χλωρίνη ή απορρυπαντικό πιάτων γιατί μπορεί να προκληθούν πολύ επιβλαβή για την υγεία σας αέρια.

Τα λεμόνια, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, περιέχουν κιτρικό οξύ. Αυτή η ουσία διασπά τους λιπαρούς λεκέδες και είναι, επίσης, φυσικό λευκαντικό που βοηθά στην απομάκρυνση χρωματιστών λεκέδων (όπως αυτοί από ντομάτα, κουρκουμά, κλπ.). Αν λοιπόν, παρατηρήσετε στο πλυντήριο κάποιο λεπτό στρώμα λιπαρών λεκέδων ή θέλετε να εξαλείψετε δυσάρεστες οσμές, ρίξτε στον πάτο του πλυντηρίου 3-4 κουταλιές χυμό λεμονιού και βάλτε το να δουλέψει σε ένα πρόγραμμα με υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά. Σταματήστε το πριν αποστραγγίσει το νερό και αφήστε το διάλυμα να παραμείνει για λίγες ώρες. Έπειτα, ξεκινήστε το ξανά προκειμένου να φύγει το νερό.

3. Λευκό ξύδι

Λευκό ξύδι
Μην αναμίξετε ΠΟΤΕ λευκό ξύδι με απορρυπαντικά πιάτων που περιέχουν χλωρίνη γιατί θα προκληθούν πολύ επιβλαβή για την υγεία σας αέρια.

Το λευκό ξύδι όχι μόνο εξαλείφει τις οσμές, αλλά απολυμαίνει και διαλύει τα τυχόν υπολείμματα της σκόνης του απορρυπαντικού πιάτων. Ρίξτε στη θέση του απορρυπαντικού 1 έως 2 φλυτζάνια λευκό ξύδι και εκτελέστε έναν κύκλο πλύσης σε υψηλή θερμοκρασία και με άδειο το πλυντήριο πιάτων. Με αυτόν τον τρόπο το πλυντήριο θα απολυμανθεί, θα εξαλειφθούν οι οσμές και θα καθαρίσει. Αν θέλετε να αρωματιστεί το πλυντήριο, ρίξτε 1-2 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Τα αιθέρια έλαια έχουν, επίσης, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Καλέστε μας στο 2103003039 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό