Καλάθι αγορών

Έθιμα του Πάσχα: Μεγάλο Σάββατο

Μάθετε ποια είναι τα έθιμα για το Μεγάλο Σάββατο απο διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Μάθετε ποια είναι τα έθιμα για το Μεγάλο Σάββατο απο διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το Μεγάλο Σάββατο Σάββατο, είναι η πασχαλινή ήμερα της μεγάλης χαράς. Είναι η μέρα της Ανάστασης, η μέρα που φτάνει το Άγιο Φως σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Και όλοι μαζί ζούμε σε ευτυχή κατάνυξη λόγω της ημέρας, και για αυτό αναβιώνουμε όλα μας τα εθιμα.
Τα έθιμα της Ανάστασης στα ελληνικά νήσια και στις διάφορες περιοχες της Ελλάδας είναι πολύ εντυπωσιακά.

1. Σύρος

Στη Σύρο γίνεται η ένωση των δυο κόσμων, όπως λένε. Καθώς, καθολικοί και ορθόδοξοι του νήσιου συναντιούνται με αγαλίαση, για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Υιου.

2. Χίος

Στην Χίο, γίνεται η περίφημη μάχη των ενοριών με ρουκέτες. Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ξεκίνησε επί Τουρκοκρατίας. Διότι οι Χριστιανοί κάτοικοι ήθελαν να δείξουν περήφανα στους Τούρκους πώς γιορτάζουν την Ανάσταση.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

3. Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα γίνεται το γνωστό εθιμο, κατά το οποίο οι Κερκυραίοι γεμίζουν κανάτια με λεπτό στόμιο με νερό και τους πετούν από τα μπαλκόνια των καντουνιών.

Μεγάλο Σάββατο.
Το Μεγάλο Σάββατο είναι η μέρα της Ανάστασης, η μέρα που φτάνει το Άγιο Φως σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

4. Κω

Στην Κω το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οι εκκλησίες στρώνονται με μικρά μωβ μυρωμένα λουλούδια του βουνού που λέγονται λαμπρές. Οι νοικοκυρές φτιάχνουν τις λαμπρόπιττες και το γεμιστό αρνί.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

5. Σκιάθος

Στη Σκιάθο η περιφορά του Επιταφίου ξεκινά στις 4 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Οι Επιτάφιοι της Παναγίας και των Τριών Ιεραρχών συναντιούνται και περιφέρονται στα καλντερίμια του νησιού. Με τον «προεξάρχοντα» (ή τελάλη) να απαγγέλλει δυνατά τους θρηνητικούς ψαλμούς και πίσω του να ψάλλουν οι πιστοί.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.