Έθιμα του Πάσχα: Μεγάλη Τετάρτη

0
57
Μάθετε ποια είναι τα έθιμα για την Μεγάλη Τετάρτη. Γνωρίστε την καλύτερη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια.

Μάθετε ποια είναι τα έθιμα για την Μεγάλη Τετάρτη. Γνωρίστε την καλύτερη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια.

Μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την Λαμπρή. Οι νοικοκυρές έχουν ασβεστώσει, και έχουν πλύνει τα ασπρόρουχα για τον εορτασμό. Ή τουλάχιστον έτσι είναι το έθιμο στην Πρέβεζα.

Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, η Μεγάλη Τετάρτη, αποτελεί μέρα προετοιμασίας για τα πολλά και διάφορα που κρύβει η Μεγάλη Πέμπτη.

Παρόλα αυτά όμως, η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας που μετανόησε και πίστεψε στο Χριστό. Οι νοικοκυρές πλάθουν μαζί με τα παιδιά τους τα Πασχαλινά κουλουράκια στο σπίτι, ενώ περιμένουν την λειτουργεία του Μυστικού Δείπνου.

Πασχαλινά κουλούρια.

Ένα ακόμα που μπορούμε να σας προσφέρουμε για να έχετε μία ωραία μυρωδάτη Τετάρτη, είναι να σας δώσουμε τη δική μας μαμαδίστικη συνταγή. Εμείς προσωπικά την πήραμε απο τη θεία Νίκη, την δοκιμάσε, και μάλιστα δύο φορές, και την προτείνουμε με αγάπη. Είναι εύκολη, με λίγα υλικά, οικονομικά, και θα φαγωθούν πολύ πριν την Ανάσταση.

Υλικά:

  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 πλάκα φρέσκο βούτυρο, + ακόμα μισό βιτάμ
  • 3 αυγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό του
  • 1 μπέκιν
  • 1 κουταλιά σόδα
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • Τελευταίο το αλέυρι, βάζετε όσο πάρει για να έχει ωραία υφή και για να μπορείτε να τα πλάσετε.

Διαδικασία

Η διαδικασία, είναι ακόμα πιο εύκολη απ’ όσο περιμένατε. Βάλτε τα υλικά σε μία γαβάθα, (χωρις το αλεύρι), ανακατεψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και ύστερα ρίξτε και αλεύρι αρκετο για να μπορείτε να τα πλάσετε. Προσέξτε το μείγμα να μην ειναι ούτε νερουλό, ούτε πολύ σκληρό αφου το ανακατέψετε. Ύστερα τα πλάθετε όπως σας αρέσει, σε διάφορα σχήματα και πλεξούδες.

Ειδικά αν τα φτιάξετε με παιδιά, προτείνουμε να μην χρησιμοποιήσετε εργαλεία κουζίνας, αλλά τα ίδια σας τα χέρια!
Έθιμα του Πάσχα: Μεγάλη Τετάρτη

Καλή σας απόλαυση!!