Καλάθι αγορών

Οι καλύτερες επιλογές για το δάπεδο του υπνοδωματίου

Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για το δάπεδο του υπνοδωματίου. Το ξύλινο δάπεδο

Ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για το δάπεδο του υπνοδωματίου. Το ξύλινο δάπεδο παραμένει μια παραδοσιακή επιλογή.

Το δάπεδο του υπνοδωματίου είναι το πρώτο πράγμα που θα πατήσουν τα πόδια σας το πρωί και το τελευταίο το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι η απτική και αισθητική επίδραση που θα έχει το πάτωμα στο χώρο μπορεί να επεκταθεί και στην υποσυνείδητη ψυχή του ατόμου που μένει σε αυτό. Καθιστώντας αυτό μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τον σχεδιασμό του χώρου. Γι’αυτό, διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για το δάπεδο του υπνοδωματίου. Να ξέρετε ότι, το ξύλινο δάπεδο παραμένει Νο1 κλασσική επιλογή.
Η εύρεση του καλύτερου υλικού για το δάπεδο του υπνοδωματίου απαιτεί να αξιολογήσετε τις επιλογές σας με βάση διάφορα κριτήρια. Ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι προφανή, όπως η αίσθηση του δαπέδου ή το πώς φαίνεται. Μπορεί επίσης να υπάρχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες που θα θέλετε να εξερευνήσετε, καθώς και ζητήματα συντήρησης και κύκλου ζωής. Η σημασία αυτών των στοιχείων βασίζεται στο άτομο που πραγματικά θα ζει εκεί.

#1 Μοκέτα

κρεβατοκάμαρα με μοκέτα
Το χαλί είναι ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή για το δάπεδο της κρεβατοκάμαρας.

Το χαλί είναι ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή για το δάπεδο της κρεβατοκάμαρας. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι είναι πολύ μαλακό και ζεστό στα πόδια ενός ατόμου. Αυτή η απλή άνεση βοηθά να δημιουργήσετε μια αίσθηση πλούσιας πολυτέλειας στο δωμάτιο. Ενώ παράλληλα σας προστατεύει από τα κρύα δάχτυλα στα ψυχρά χειμωνιάτικα πρωινά.
Ένα άλλο πλεονέκτημα του χαλιού στην κρεβατοκάμαρα είναι ότι μπορεί να παρέχει μια ορισμένη ποσότητα μόνωσης στο χώρο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομόνωση του δωματίου από τους εξωτερικούς θορύβους, διευκολύνοντας τον ύπνο τη νύχτα. Ταυτόχρονα, οι μοκέτες θα μονώσουν επίσης την κρεβατοκάμαρα από την απώλεια θερμότητας, διασφαλίζοντας ότι ο χώρος θα παραμείνει ζεστός.
Η τιμή είναι ένας άλλος παράγοντας που κάνει τα μοκέτα στην κρεβατοκάμαρα τόσο δημοφιλή. Τις τελευταίες δεκαετίες η διαδικασία κατασκευής έχει γίνει τόσο αποδοτική. Το κόστος είναι 1 – 2.50 ευρώ ανά τετραγωνικό πόδι. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη ότι τα χαλιά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από εναλλακτικές όπως το σκληρό ξύλο. Επομένως, θα πρέπει να αντικατασταθούν τακτικά.
Μειονεκτήματα: Το κύριο μειονέκτημα για το χαλί της κρεβατοκάμαρας είναι το γεγονός ότι μπορεί πολύ δύσκολα να διατηρηθεί καθαρό. Οι υγροί λεκέδες μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά μέσα στην επένδυση και να παραμείνουν μόνιμα. Ταυτόχρονα, το χαλί τείνει να προσελκύει σκόνη και μικρούς μικροβιακούς οργανισμούς, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν αρνητικά στην ποιότητα του αέρα του χώρου.

#2 Σκληρό ξύλο

κρεβατοκάμαρα με σκληρό ξύλο
Το δάπεδο από σκληρό ξύλο είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο και η πιο παραδοσιακή.

Το δάπεδο από σκληρό ξύλο είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο και η πιο παραδοσιακή. Αν και δεν είναι τόσο μαλακό οι σανίδες από σκληρό ξύλο έχουν κάποια απόδοση και είναι και μαλακότερες και θερμότερες. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με χαλιά και κουβέρτες περιοχής προκειμένου να τραβήξετε τα βλέμματα. Το ξύλινο δάπεδο μπορεί πραγματικά να δώσει σε μια κρεβατοκάμαρα την φυσική ομορφιά που μπορεί να βρεθεί σε κάθε μεμονωμένο κομμάτι.
Μειονεκτήματα: Υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα για την χρήση του σκληρού ξύλου στα υπνοδωμάτια. Αρχικά, μπορεί να είναι πολύ θορυβώδες. Τα περισσότερα δάπεδα από σκληρό ξύλο έχουν ελάχιστη ή και καθόλου μόνωση. Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι κατοικούν από κάτω μπορούν να είναι σε θέση να ακούσουν με σαφήνεια κάθε βήμα που κάνετε. Παρέχει επίσης ελάχιστα στον τρόπο της θερμομόνωσης. Αν, ωστόσο, ούτε αυτή η επιλογή σας αρέσει συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για το δάπεδο του υπνοδωματίου.
Επιλέγοντας δάπεδα για το σπίτι: Κάντε τη σωστή επιλογή κάθε φορά με τις παρακάτω συμβουλές.

Αναλαμβάνουμε φακέλους έκδοσης ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου στην Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Τανάγρας, στο Δήμο Χαλκιδαίων, στο Δήμο Κορινθίων, Δήμο Λουτρακίου και στο Δήμο Τρίπολης. Καλέστε μας στο 2103003038. Εναλλακτικά συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα σας καλέσουμε εμείς.

#3 Φελλός

κρεβατοκάμαρα με φελλό
Ο φελλός είναι ένα σχετικά ασυνήθιστο υλικό για δάπεδα.

Ο φελλός είναι ένα σχετικά ασυνήθιστο υλικό για δάπεδα, το οποίο αρχίζει να κερδίζει δημοτικότητα στα υπνοδωμάτια καθώς καθίσταται ευρύτερα διαθέσιμο. Είναι πολύ μαλακό, και “σπογγώδες”. Ο φελλός μπορεί να βοηθήσει να κάνει μια κρεβατοκάμαρα να αισθάνεται χαλαρωτική, καθώς το πάτωμα μπορεί να “λυγίσει” σε κάθε βήμα που κάνετε. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ο φελλός γεμίζει με εκατομμύρια μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα, οι οποίες χρησιμεύουν για την μόνωση της κρεβατοκάμαρας τόσο από τη θερμότητα όσο και από το θόρυβο.
Σε αντίθεση με το χαλί, το δάπεδο από φελλό δεν έχει προβλήματα. Είναι επίσης αντιμικροβιακό και αντιστατικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκαλεί προβλήματα ποιότητας του αέρα που μπορεί να έχουν κάποια χαλιά στην κρεβατοκάμαρα.
Μειονεκτήματα: Το μεγάλο πρόβλημα με το δάπεδο από φελλό είναι ότι πρόκειται για ένα σχετικά μαλακό υλικό, το οποίο θα χαραχθεί εύκολα και θα καταστραφεί από τα νύχια κατοικίδιων ζώων, τα πόδια επίπλων και τα ψηλά τακούνια. Επίσης, είναι κάπως ακριβό σε σχέση με άλλα υλικά.

#4 Βινύλιο

βινύλιο
Το βινύλιο είναι μια καλή επιλογή για το δάπεδο του υπνοδωματίου.

Το βινύλιο είναι μια καλή επιλογή για το δάπεδο του υπνοδωματίου, διότι είναι πραγματικά εκπληκτικά ευέλικτο. Με το βινύλιο, έχετε τη δυνατότητα να πάρετε ένα πάτωμα που αναπαράγει με ακρίβεια την εμφάνιση σχεδόν κάθε υλικού, μοτίβου ή χρώματος. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με επένδυση υποστρώματος για να δημιουργήσει ένα δάπεδο που μπορεί να έχει την εμφάνιση σκληρού ξύλου ή φυσικής πέτρας, με τη μαλακή αίσθηση και τις θερμές ιδιότητες μόνωσης του χαλιού.
Τα δάπεδα βινυλίου είναι επίσης πολύ εύκολο να καθαριστεί. Σε έναν χαμηλό χώρο κυκλοφορίας, όπως τα περισσότερα υπνοδωμάτια, πιθανότατα θα πρέπει απλά να σκουπίζετε το δάπεδο κάθε εβδομάδα. Το βινύλιο έχει επίσης μακροζωία. Μάλιστα, ένα καλά εγκατεστημένο και καλά φροντισμένο δάπεδο μπορεί να διαρκέσει πάνω από δέκα έως είκοσι χρόνια.
Μειονεκτήματα: Το κύριο μειονέκτημα του βινυλίου είναι ότι είναι σχετικά κακό για το περιβάλλον. Η παραγωγή του χρησιμοποιεί μη ανανεώσιμους πόρους πετρελαίου, ενώ απαιτεί την κατανάλωση ενέργειας. Συνδέεται επίσης με διάφορες τοξικές χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στον αέρα.

Σκέφτεστε να προβείτε σε ανακαίνιση του σπιτιού – κατοικίας σας και αναζητάτε μία εταιρεία που θα σας καθοδηγήσει; Eνημερωθείτε για τα οφέλη της ανακαίνισης καθώς και για τις υπηρεσίες της recons στη σελίδα ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΣ και ΤΙΜΕΣ

#5 Laminate

laminate δάπεδο
Το laminate δάπεδα σε ένα υπνοδωμάτιο, έχει τη δυνατότητα να επιτύχει την εμφάνιση του σκληρού ξύλου.

Το laminate δάπεδα σε ένα υπνοδωμάτιο, έχει τη δυνατότητα να επιτύχει την εμφάνιση του σκληρού ξύλου. Αυτό συμβαίνει επειδή, με τα ελάσματα, η επιφάνεια αποτελείται από ένα πολύ λεπτό κομμάτι του φυσικού υλικού. Ωστόσο, αντί να το αφήσει εκτεθειμένο, αυτό προστατεύεται κάτω από ένα αόρατο στρώμα φθοράς, το οποίο εμποδίζει τη χρώση και τη βλάβη στο κομμάτι.
Επιπλέον σας επιτρέπει να αναπαράγετε με ακρίβεια την εμφάνιση του σκληρού ξύλου, και, ακόμη και, σε κάποιο βαθμό, την αίσθηση του. Αυτό μπορεί να συνδυαστεί με επιλογές γεμίσματος υποστρώματος, οι οποίες μπορούν να κάνουν την επιφάνεια τόσο μαλακή όσο και μονωμένη.
Μειονεκτήματα: Το πρόβλημα με το laminate είναι ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο το σκληρό ξύλο ή οι άλλες σκληρές επιφάνειες. Το στρώμα θα εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου και δεν είναι δυνατό να ανανεωθούν αυτές οι επιφάνειες. Αυτό σημαίνει ότι όταν το πάτωμα αρχίζει να δείχνει την ηλικία του, δεν θα έχετε άλλη επιλογή παρά να τον αφαιρέσετε και να τον αντικαταστήσετε.
Ιδέες και υλικά για το δάπεδο της κουζίνας.

Ζητήστε τιμή προσφοράς ανακαίνισης στη παρακάτω φόρμα ή Καλέστε μας στο 2103003038 και σχεδιάστε το χώρο σας με τις νέες τάσεις μαζί με έναν αρχιτέκτονα. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα ανακαίνιση σπιτιού. Τέλος δείτε τον απόλυτο οδηγό για την ανακαίνιση του σπιτιού.

  Προτεινόμενες Κατηγορίες

  Ιδέες διακόσμησης

  Η εταιρεία είναι από τις πιο γνωστές, τεχνικές εταιρείες άρτια εξειδικευμένη και καταξιωμένη στο χώρο των κατασκευών και ειδικών κατασκευών αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων. Παρέχει ολοκληρωμένες κατασκευαστικές λύσεις, για τον επαγγελματία και τον ιδιώτη, με προτάσεις ανακαίνισης και διακόσμησης του χώρου, γραφείου, ξενοδοχείου, καταστήματος, σπιτιού αλλά και την κατασκευή και εφαρμογή των προτάσεων.

  Ανακαινίσεις

  Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου

  Κατασκευή

  Διακόσμηση

  Μελέτες - Άδειες

  Τακτοποίηση Αυθαιρέτων

  Άδειες Δόμησης

  Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης

  Τα παλιά σπίτια εμφανίζουν προβλήματα στις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, διαβρώσεις σε σοβάδες και τοιχοποιίες, παλαιωμένα κουφώματα, καθώς και πολλά από τα υλικά χρειάζονται συντήρηση, επισκευή ή και αντικατάσταση. Έτσι αναζητούμε λύσεις να δημιουργήσουμε  τις ιδανικές συνθήκες διαμονής στη κατοικία μας.

  Τα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του Reconsblog.gr. Συνεχίζοντας την πλοήγησή σας αποδέχεστε τη χρήση cookies

  Χρειάζεσαι βοήθεια;

  Ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε

  Κάτι δεν είναι σαφές στο προϊόν;
  Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.