Με ταχύ ρυθμό «τρέχει» ο αγωγός TAP

Αγωγός ΤΑΡ.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Εξελίσσεται η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα.Ο γενικός διευθυντής ΤΑΡ Ελλάδος έκανε δηλώσεις για το έργο και τη σημασία του

Μέχρι σήμερα -όπως γνωστοποίησε ο γενικός διευθυντής του ΤΑΡ Ελλάδας Ρίκαρντ Σκούφιας- από τα 550 χιλιόμετρα που θα διανύσει ο αγωγός σε ελληνικό έδαφος έχουν αρχίσει εργασίες σε μήκος 315,7 χιλιομέτρων. Ενώ τμήματα του αγωγού έχουν τοποθετηθεί σε μήκος 163 χιλιομέτρων.
Ο TAP, σημείωσε περαιτέρω ο κ. Σκούφιας, μπορεί να είναι μόνο η αρχή για την ενεργειακή αναβάθμιση της Ελλάδας. Καθώς η κατασκευή του μπορεί να προκαλέσει έργα διασυνδετήριων αγωγών φυσικού αερίου, αλλά και βάσης LNG, δηλαδή μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Αγωγός TAP.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΤΑΡ Ελλάδας, εκτός από την ολοκλήρωση του αγωγού, η κοινοπραξία κατασκευής του TAP έχει δύο ακόμη βασικούς στόχους:

 • αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος
 • και μεταφορά των οφελών από την κατασκευή του ΤΑΡ σε τοπικό επίπεδο, και με δράσεις κοινωνικής ευθύνης.

«Θέλουμε να θυμούνται τον ΤΑΡ και σαν έναν αγωγό καλής ενέργειας που ωφελεί την Ελλάδα και τις κοινότητες που μας φιλοξενούν» ανέφερε σχετικά.

Στο πνεύμα αυτό το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ΤΑΡ αναπτύσσεται σε τέσσερις άξονες:

 1. εκπαίδευση – κατάρτιση
 2. ενίσχυση των μέσων βιοπορισμού
 3. ποιότητα ζωής
 4. διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρώτο μέρος του διαπεριφερειακού κοινωνικού εταιρικού προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του TAP Ελλάδας αφορά τη δωρεά συνολικά 92 οχημάτων κόστους 9 εκατ. ευρώ:

 • 33 ασθενοφόρα με σύγχρονο εξοπλισμό
 • 22 απορριμματοφόρα
 • 17 δασικά οχήματα
 • 14 εκχιονιστικά
 • και έξι οχήματα πολιτικής προστασίας

Κατηγορίες Προιόντων