Έτσι θα φτιάξετε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη κάρτα με ένα κεντημένο δέντρο

0
124
Φτιάξτε μόνοι σας μια diy χριστουγεννιάτικη κάρτα με κεντημένο δέντρο

Φτιάξτε μόνοι σας μια diy χριστουγεννιάτικη κάρτα με κεντημένο δέντρο.

Αν θέλετε να δώσετε κάποια πρόσθετη προσοχή σε λίγους ανθρώπους στη λίστα σας, γιατί να μην… κεντήσετε τις κάρτες τους για τα Χριστούγεννα; Όχι μόνο διαφέρει ένας χειροποίητος χαιρετισμός, αλλά είναι επίσης ένα χαριτωμένο δώρο. Το καλύτερο από όλα, είναι ότι μπορεί να γίνει μέσα σε ένα μόλις απόγευμα.

Αυτό το μοντέρνο δέντρο αποτελείται από κύκλους και κουκκίδες και χρειάζεται μόνο τρείς βελονιές. Ακόμη και οι αρχάριοι, που δεν το “έχουν” με το ράψιμο, μπορούν πολύ εύκολα να το κατασκευάσουν. Φυσικά, δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε μόνο για να κάνετε κάρτες. Ένα πουά δέντρο θα φαινόταν επίσης εξαιρετικό αν ήταν κεντημένο σε ύφασμα και πλαισιωμένο σε ένα στεφάνι.

Εύκολα DIY διακοσμητικά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

#1 Προμήθειες και προετοιμασία

diy

Τι θα χρειαστείτε

  • Κενή κάρτα (ή απόθεμα καρτών στο μέγεθος) & Φάκελος
  • Μολύβι
  • Βελόνα
  • Κεντημένο νήμα
  • Ψαλίδι
  • Χαρτί λευκώματος (ή ένα άλλο όμορφο χαρτί)
  • Ταινία διπλής όψης

Ξεκινάμε…

Αρχικά, “κατεβάστε” (download) ένα μοτίβο Polka Dot δέντρο και χρησιμοποιήστε το λογισμικό του υπολογιστή σας για να προσαρμόσετε το μέγεθος ώστε να ταιριάζει καλύτερα στην κενή κάρτα που χρησιμοποιείτε. Στη συνέχεια τυπώστε το μοτίβο σε κανονικό χαρτί. Αποτυπώστε το μοτίβο στο μπροστινό μέρος της κάρτας με ένα μολύβι. Δεν χρειάζεται να αποτυπώσετε τον κάθε κύκλο. Αντ ‘αυτού, σημειώστε το τέλος κάθε “ακτίνας” και το κεντρικό σημείο των τροχών. Αυτοί θα είναι οι χώροι όπου θα περάσει το νήμα.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά την παραπάνω φωτογραφία, θα δείτε ότι αντί για τελείες για τις σημάνσεις των ακτίνων υπάρχουν μικρές γραμμές. Αυτό διευκολύνει την εμφάνιση κάθε τροχού και όχι μόνο εκατοντάδων κουκκίδων. Ακολουθήστε τον οδηγό για τη συρραφή σε χαρτί και τραβήξτε μια τρύπα σε κάθε επισημασμένο σημείο του σχεδίου. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στηρίξει την κάρτα είτε με φελλό είτε με χαρτόνι.

#2 Κεντήστε την κάρτα

κέντημα

Επιλέξτε τα χρώματα

Επιλέξτε τουλάχιστον τρία χρώματα για το κύριο μέρος του δέντρου, καθώς και ένα χρώμα για τις μικροσκοπικές κουκκίδες. Χρησιμοποιώντας αποχρώσεις ή αποχρώσεις του ίδιου χρώματος για το δέντρο βοηθά να διατηρηθεί η εμφάνιση συνεκτική. Το κέντημα της φωτογραφίας χρησιμοποιεί τα εξής χρώματα: DMC 987, 988, 164 και 349.

Το πράσινο και το κόκκινο ταιριάζουν σίγουρα σε μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Ωστόσο, θα μπορούσατε να αλλάξετε το κόκκινο σε λευκό ή να ράψετε το δέντρο εξ ολοκλήρου σε ελαφρύ μπλε και άσπρο για ένα χειμερινό ύφος. Αν θέλετε κάτι λίγο πιο εορταστικό, επιλέξτε ένα ουράνιο τόξο των χρωμάτων και να έχουν τις αποχρώσεις του δέντρου όπου θα αλλάζουν από πάνω προς τα κάτω.

Συρραφή της κάρτας

Αυτή η κάρτα χρησιμοποιεί τρείς διαφορετικές βελονιές για να κάνει τους κύκλους και τις τελείες. Στο μοτίβο θα δείτε μικροσκοπικές κουκκίδες και κύκλους με ακτίνες. Οι μικροσκοπικές κουκκίδες είναι γαλλικοί κόμβοι, οι κύκλοι με πέντε ακτίνες είναι υφασμένες βελονιές τροχών και οι κύκλοι με οκτώ ακτίνες είναι βελονιά αράχνης.

Ανοίξτε πρώτα τους κύκλους, έπειτα διαχωρίστε ομοιόμορφα τα χρώματα και μετά προσθέστε τους γαλλικούς κόμβους. Ίσως να είναι ευκολότερο να στερεώσετε πρώτα τους μικρότερους κύκλους και στη συνέχεια να φτάσετε στους μεγαλύτερους. Αυτό βοηθά στην αποτροπή της σύλληψης ή της παγίδευσης των μεγαλύτερων βελονιών.

Κατά την εργασία των υφασμένων βελονών τροχών, αποφύγετε να τραβήξετε την ύφανση πολύ σφιχτά. Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες διαστατικές ραφές. Για μια κάρτα, είναι καλύτερο να έχετε πιο επίπεδη ραφή. Αν χρησιμοποιείτε αυτό το μοτίβο για να κεντήσετε, κάντε τις βελονιές σας όσο παχιές θέλετε.

Έτσι θα φτιάξετε μια πανέμορφη diy κουρτίνα… χωρίς ράψιμο.

#3 Ολοκλήρωση της κάρτας

χαρτόνι

Κάλυψη της πλάτης

Αν και είναι καλύτερο να ξεκινήσετε και να τελειώσετε το κέντημα χωρίς κόμπο, η εργασία αυτών των βελονιών στο χαρτί μπορεί να το κάνει τόσο δύσκολο. Γι’αυτό καλύτερα να χρησιμοποιείτε κόμβους. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν τραβιούνται προς τα εμπρός. Μια μικροσκοπική ταινία θα σας βοηθήσει με αυτό. Ακόμα κι αν η μπροστινή όψη είναι προσεκτικά ραμμένη, το πίσω μέρος της κάρτας δεν είναι τόσο όμορφο. Γι’αυτό κόψτε ένα κομμάτι χαρτιού λευκώματος (ή κάτι άλλο όμορφο) και χρησιμοποιήστε την ταινία διπλής όψεως για να καλύψετε το πίσω μέρος του κεντήματος.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως στοιχείο σχεδιασμού. Με απλό ή λεπτό χαρτί που καλύπτει το πίσω μέρος της κάρτα, γράψτε ένα μήνυμα ή μια αφιέρωση. Αυτό είναι επίσης καλό αν θέλετε να στερεώσετε μια επίπεδη κάρτα που δεν διπλώνει. Γράψτε κάτι όμορφο και βάλτε την κάρτα σε ένα φάκελο.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με τις πιο σύγχρονες και μοντέρνες ιδέες.