Φτιάξτε μόνοι σας τα πιο οικολογικά καθαριστικά για τα τζάμια

0
108

Εύκολο DIY για το σπίτι: Φτιάξτε μόνοι σας το πιο οικολογικό καθαριστικό για τα τζάμια.

Φτιάξτε μόνοι σας ένα «πράσινο» και οικολογικό καθαριστικό για τα τζάμια, και απαλλαγείτε από τα χημικά καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία ή άλλα τοξικά συστατικά. Να ξέρετε ότι, τα χημικά καθαριστικά είναι επιβλαβή τόσο για την υγεία σας όσο και για το περιβάλλον. Γι’αυτό, χρησιμοποιώντας τα όσο το δυνατόν λιγότερο προστατεύετε την οικογένεια σας και το περιβάλλον.

Διαβάστε, λοιπόν, παρακάτω μια απλή διαδικασία για να φτιάξετε ένα «πράσινο» καθαριστικό με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας.

1. «Πράσινο» καθαριστικό για τα τζάμια με λεμόνι: Φτιάξτε ένα διάλυμα ανακατεύοντας 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε 2 λίτρα νερό.

2. «Πράσινο» καθαριστικό για τα τζάμια με ξύδι: Φτιάξτε ένα διάλυμα ανακατεύοντας 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι σε 3 λίτρα νερό. Αν δεν σας αρέσει η μυρωδιά του ξυδιού, μπορείτε να ρίξετε στο διάλυμα 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου ή ακόμα και λίγες σταγόνες λεμονιού.

3. «Πράσινο» καθαριστικό για τα τζάμια με ξύδι και καλαμποκάλευρο: Αναμίξτε 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι σε 2 φλυτζάνια νερό. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί. Αν στην περιοχή που μένετε το νερό είναι σκληρό, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο ή αποσταγμένο που δεν αφήνουν κατάλοιπα.

τζάμια
Φτιάξτε μόνοι σας οικολογικά καθαριστικά για τα τζάμια και αποφύγετε τα τοξικά του εμπορίου.

Διαδικασία καθαρισμού τζαμιών

  1. Γεμίστε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, κατά προτίμηση γυάλινο, με κάποιο από τα παραπάνω «πράσινα» καθαριστικά. Ανακινείστε καλά για να ομογενοποιηθεί το διάλυμα ιδίως αν έχετε χρησιμοποιήσει αυτό που περιέχει καλαμποκάλευρο. Φτιάξτε το «πράσινο» καθαριστικό σε τέτοια ποσότητα που να γεμίσει το γυάλινο μπουκάλι. Έπειτα, αποθηκεύστε το ώστε να το έχετε έτοιμο όποτε το χρειάζεστε.
  2. Ψεκάστε το «πράσινο» καθαριστικό στο τζάμι με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια ή ένα παλιό βαμβακερό t-shirt, σκουπίστε με κυκλικές κινήσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κάποτε μας συμβούλευαν να καθαρίζουμε τα τζάμια με εφημερίδα ή χαρτί κουζίνας για να μην μένουν γραμμές. Οι λύσεις αυτές δεν είναι και τόσο οικολογικές. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το χαρτί παράγεται από ξύλο και όσο λιγότερο καταναλώνετε τόσο περισσότερο προστατεύετε το περιβάλλον.