Μενού
Μενού

Οδηγίες για να φτιάξετε ένα στιλάτο διακοσμητικό για το σαλόνι σας

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο όμορφο διακοσμητικό για το καθιστικό
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο όμορφο διακοσμητικό για το καθιστικό.

Αυτό το όμορφο διακοσμητικό για το καθιστικό μας έχει ενθουσιάσει τόσο πολύ για την κομψότητα και το στυλ που διαθέτει. Μάλιστα, μπορεί να δημιουργηθεί τόσο εύκολα. Φτιάξτε μόνοι σας, λοιπόν, αυτή την εύκολη κατασκευή για το σαλόνι. Μάθετε πως μπορείτε να το δημιουργήσετε.
Η διακόσμηση είναι μια πολύ αγαπημένη τέχνη των περισσοτέρων. Η χρήση διακοσμητικών στοιχείων και η δημιουργία τους αποτελεί μια μοναδική έμπνευση για τον καθένα. Ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο, όπως αυτό που θα σας παρουσιάσουμε, μπορείτε να το δημιουργήσετε πολύ εύκολα και οικονομικά, αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα που σας παραθέτουμε.

Υλικά που θα χρειαστείτε 

 • Ράβδο ζωγραφικής ξύλινη στρογγυλή 3 τεμ. Των 50cm (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και σε μεγάλα βιβλιοπωλεία)
 • Φύλλα αλουμινίου πάχους τουλάχιστον 0.2mm 3τεμ. (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και σε μεγάλα βιβλιοπωλεία)
 • 1 Ψαλίδι ικανό να κόψει το φύλλο του αλουμινίου (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία)
 • 1 σπρέι βαφή χρώματος αντίστοιχο του χαλκού (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία)
 • 1 μυτοτσίμπιδο (θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικό υλικό αλλά και σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας)
 • 1 πένσα (θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικό υλικό αλλά και σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας)
 • 1 χάρακας (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία)
 • 1 κοπίδι  (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία)
 • Μερικά εκατοστά από εύκαμπτο σύρμα ακόμη κι αν πρόκειται για το λεπτό σύρμα στήριξης φυτών (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας ή σε καταστήματα με είδη για τον κήπο)
 • 1 μαρκαδόρο σχεδιασμού (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία)
 • Θερμοπίστολο σιλικόνης και ράβδο σιλικόνης (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία αλλά και σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας)
 • 1 ζευγάρι γάντια εργασιών ((θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικό υλικό αλλά και σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας)
 • Χειρουργική μάσκα μιας χρήσης.

υλικά

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε

Βήμα 1ο: Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε τις διαστάσεις που θέλετε να έχουν τα βέλη. Αφού, λοιπόν, πάρετε αυτή την απόφαση δημιουργήστε με τη βοήθεια του κοπιδιού και του χάρακα τρία ισοσκελή τρίγωνα χαράσσοντας το φύλλο αλουμινίου. Στη συνέχεια, απομονώστε τα και κόψτε τα με το ψαλίδι αφήνοντας μερικά χιλιοστά περιθώριο περιμετρικά αυτών.

diy

Προσοχή! Όλες οι εργασίες θα πρέπει να γίνουν πάνω σε πάγκο εργασίας και όχι σε κάποιο έπιπλο καθώς είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν χαρακιές μετά.


Βήμα 2ο: Κόψτε με το ψαλίδι τις γωνίες κάθε τριγώνου σχηματίζοντας ένα «V» σε κάθε κορυφή αυτών.
χαρτόνι
Βήμα 3ο: Με τη βοήθεια του μυτοτσίμπιδου γυρίστε προς τα μέσα τα «περιθώρια» των τριγώνων που έχετε αφήσει εκτός του σχεδιασμού.
χαρτόνι
Βήμα 4οΣτην πλευρά του τριγώνου που δεν είναι ίση με τις υπόλοιπες δύο, αφού έχετε πρώτα γυρίσει προς τα μέσα τα περιθώριά της, κόψτε μερικά χιλιοστά το από το κέντρο του περιθωρίου, έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο πτερύγια. Στόχος είναι να δημιουργηθούν δύο εν μέρει ανεξάρτητα κομμάτια όπου στη συνέχεια θα αποτελέσουν τους σφικτήρες της ξύλινης στρογγυλής ράβδου.
χαρτόνι
Βήμα 5ο: Περάστε τη ξύλινη στρογγυλή ράβδο ανάμεσα από το κενό των πτερυγίων φτάνοντας το ένα άκρο της έως την κορυφή του τριγώνου. Έχοντας πρώτα τοποθετήσει κόλλα σιλικόνης με τη βοήθεια του θερμικού πιστολιού ανάμεσα στα δύο αντικείμενα στα σημεία που εφάπτονται σφίξτε τα πτερύγια πάνω στη ξύλινη στρογγυλή ράβδο.
χαρτόνι
Βήμα 6οΈχοντας πλέον ένα αντικείμενο κυρτώστε ισομερώς τα πλαϊνά άκρα των τριγώνων αγκαλιάζοντάς τη ξύλινη στρογγυλή ράβδο.
χαρτόνι

Βήμα 7ο: Κόψτε τρία ορθογώνια κομμάτια, διαστάσεων ανάλογων της κατασκευής, με σκοπό να δημιουργήσετε το κάτω άκρο κάθε βέλους και στη συνέχεια σχεδιάστε τα περιγράμματα με τον μαρκαδόρο όπως στην εικόνα παρακάτω.

χαρτόνι
Βήμα 8οΚόψτε περιμετρικά τα άκρα κάθε ορθογώνιου κομματιού που σχεδιάσατε και γυρίστε τα περιθώρια προς τα μέσα όπως και νωρίτερα αφήνοντας τα ίδια πτερύγια για να ενώσετε το φύλλο αλουμινίου με τη ξύλινη στρογγυλή ράβδο.
χαρτόνι
Βήμα 9οΔώστε την ανάλογη κυρτότητα και στα κάτω άκρα της κατασκευής.
κατασκευή
Βήμα 10οΕνώστε ακτινωτά τις ξύλινες στρογγυλές ράβδους και σταθεροποιήστε τες μεταξύ τους τυλίγοντας σειρές εύκαμπτου σύρματος στο κέντρο αυτών. Δημιουργώντας στο τελείωμα μια θηλιά για να μπορεί αργότερα από εκεί η κατασκευή να κρεμαστεί.
ξύλα
Βήμα 11οΦορέστε τη χειρουργική μάσκα και σε εξωτερικό χώρο ψεκάστε με το σπρέι χρώματος αντίστοιχο του χαλκού την κατασκευή σας προς όλες τις πλευρές της. Μόλις στεγνώσει θα είναι έτοιμη προς χρήση.

βέλη

Ένα υπέροχο και πανέμορφο διακοσμητικό, φτιαγμένο από τα χεράκια σας μπορεί να κοσμεί έναν από τους τοίχους του καθιστικού.


Το κατασκευαστικό κομμάτι έχει ολοκληρωθεί και το νέο σας διακοσμητικό είναι έτοιμο.

Main Menu