Πως θα φτιάξετε μόνοι σας ένα αποσμητικό για το χαλί

0
162
Φτιάξτε μόνοι σας ένα diy αποσμητικό για το χαλί του σπιτιού. Οικονομικές και εύκολες κατασκευές για το σπίτι

Φτιάξτε μόνοι σας ένα diy αποσμητικό για το χαλί του σπιτιού. Οικονομικές και εύκολες κατασκευές για το σπίτι.

Τα ανοιξιάτικα λουλούδια είναι πάρα πολύ όμορφα για να φτιάξετε ανθοδέσμες. Το ξέρατε, όμως, ότι είναι εξίσου ιδανικά για να φτιάξετε ένα diy αποσμητικό για το χαλί του σπιτιού σας; Σας έχουμε τις πιο εύκολες κατασκευές για το σπίτι με υλικά που θα βρείτε πολύ εύκολα.

Μάθετε, λοιπόν, ποια είναι η διαδικασία και πως θα το παρασκευάσετε χρησιμοποιώντας μόνο αποξηραμένα λουλούδια και μαγειρική σόδα. Σας προτείνουμε, να χρησιμοποιήσετε λουλούδια από τον κήπο σας που έχουν καλλιεργηθεί βιολογικά. Διαφορετικά, αγοράστε λουλούδια που δεν έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα ή άλλες χημικές ουσίες.

αποξηραμένα λουλούδια
Τα αποξηραμένα λουλούδια μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Διαφορετικά, μπορείτε να αποξηράνετε τα δικά σας.
  1. Επιλέξτε ένα λουλούδι που λατρεύετε την μυρωδιά του (πχ. λεβάντα ή τριαντάφυλλα).
    Τα αποξηραμένα λουλούδια μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής. Διαφορετικά, μπορείτε να αποξηράνετε τα δικά σας από τον κήπο. Κρεμάστε τα ανάποδα για μια εβδομάδα σε ένα δωμάτιο με χαμηλή υγρασία.
  2. Τρίψτε τα αποξηραμένα λουλούδια προκειμένου να γίνουν σκόνη. Με αυτό θα βοηθήσετε να αυξηθεί το άρωμά τους.
  3. Ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού σκόνη λουλουδιών με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Το  αποσμητικό για το χαλί σας είναι έτοιμο.
  4. Ρίξτε το μείγμα επάνω στο χαλί. Δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα, απλά λίγη σκόνη από το μείγμα.
  5. Αφήστε το μείγμα να καθίσει στο χαλί σας για 30-60 λεπτά. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί για την απομάκρυνση οσμών στο χαλί, καθώς και για την απορρόφηση οποιουδήποτε ρύπου ή ελαίων στο χαλί και τα λουλούδια εναποθέτουν το άρωμά τους στο χαλί.
  6. Σκουπίστε τη σκόνη του χαλιού. Ίσως χρειαστεί να σκουπίσετε το χαλί παραπάνω από μία φορά για να απομακρυνθεί το μείγμα, αλλά θα ανταμοιφθείτε με μία υπέροχη μυρωδιά του χαλιού σας.

Πως να καθαρίσετε το λεκέ από κερί στο χαλί σας.