Αυτά τα πράγματα μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων

0
158
Αναρωτιέστε πως να πλύνετε τα πάνινα παπούτσια ή την κουρτίνα του μπάνιου; Μάθετε ποια αντικείμενα πλένονται στο πλυντήριο και αντλήστε ιδέες για το σπίτι

Αναρωτιέστε πως να πλύνετε τα πάνινα παπούτσια ή την κουρτίνα του μπάνιου; Μάθετε ποια αντικείμενα πλένονται στο πλυντήριο και αντλήστε ιδέες για το σπίτι.

Θέλετε να πλύνετε την κουρτίνα του μπάνιου ή τα πάνινα παπούτσια του παιδιού σας και δεν ξέρετε πως να το κάνετε; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια αντικείμενα πλένονται στο πλυντήριο και πάρτε ιδέες για το σπίτι σας. Ωστόσο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ελαφρύ κύκλο πλύσης, σωστή θερμοκρασία και να τοποθετήσετε τα παρακάτω αντικείμενα σε σακούλες πλύσης. Πραγματικά, θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

Φτιάξτε μόνοι σας το απορρυπαντικό του πλυντηρίου.

#1 Πάνινα παπούτσια

Πάνινα παπούτσια
Πριν βάλετε τα παπούτσια στο πλυντήριο, καθαρίστε τυχόν λεκέδες που μπορεί να έχουν.

Αν υπάρχουν κορδόνια αφαιρέστε τα και τοποθετείστε τα πάνινα παπούτσια σε μια σακούλα πλυσίματος. Πλύνετε τα με ένα καλό απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Προτού βάλετε τα παπούτσια στο πλυντήριο καλό θα είναι να καθαρίσετε τυχόν λεκέδες που μπορεί να έχουν. Απλώστε ένα καθαριστικό λεκέδων και αφήστε το για 15 λεπτά. Αν τα παπούτσια σας μυρίζουν τοποθετήσετε στην πλύση ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα.

#2 Γάντια φούρνου

Γάντια φούρνου
Τα συγκεκριμένα έρχονται σε επαφή με φαγητά, επομένως θα πρέπει να πλένονται συχνά.

Μέχρι τώρα πλένετε μόνο τις πετσέτες της κουζίνας, μάθετε ότι πρέπει να πλένετε και τα γάντια του φούρνου. Αυτά τα γάντια έρχονται καθημερινά σε επαφή με φαγητά, γι’ αυτό θα πρέπει να πλένονται αρκετά συχνά.

#3 Σφουγγαρίστρα, σφουγγαράκια και λαστιχένια γάντια

σφουγγαρίστρα
Θα πρέπει να πλένετε την σφουγγαρίστρα γιατί αναπτύσσονται βακτήρια.

Οτιδήποτε χρησιμοποιείτε για το καθάρισμα του σπιτιού (πχ. σφουγγαρίστρα, γάντια, σφουγγάρια, πανιά) θα πρέπει να πλένονται διότι αναπτύσσονται βακτήρια. Γι’αυτό, αφαιρέστε τη σφουγγαρίστρα από το κοντάρι και βάλτε τα μικρο-αντικείμενα σε σακούλα πλυσίματος. Χρησιμοποιείστε ένα καλό απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Μετά το πλύσιμο αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

Ιδέες για να σφουγγαρίζετε σωστά το κάθε είδος πατώματος.

#4 Κουρτίνα του μπάνιου

Κουρτίνα του μπάνιου
Αν κουρτίνα του μπάνιου έχει μούχλα προσθέστε λευκαντικό κατά την πλύση για να αφαιρεθούν οι λεκέδες.

Μέχρι πρότινος βάζατε μόνο τις πετσέτες του μπάνιου στο πλυντήριο. Μάθετε ότι πρέπει να βάζετε και την κουρτίνα του μπάνιου. Αν κουρτίνα του μπάνιου έχει μούχλα προσθέστε λευκαντικό κατά την πλύση για να αφαιρεθούν οι λεκέδες.

#5 Μαξιλάρια ύπνου

Μαξιλάρια ύπνου
Τα μαξιλάρια είτε είναι πουπουλένια είτε πολυεστερικά μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο.

Τα μαξιλάρια είτε είναι πουπουλένια είτε πολυεστερικά μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο. Ωστόσο, χρησιμοποιείστε ένα καλό απορρυπαντικό και μην το παραγεμίσετε, γιατί πρέπει να υπάρχει χώρος να κινούνται. Μετά το πλύσιμο, προτιμήστε να στεγνώσουν στον αέρα για να απομακρυνθούν τυχόν δυσάρεστες οσμές.

#6 Φόρμες και πινέλα κουζίνας σιλικόνης

πινέλο κουζίνας σιλικόνης
Βάλτε τα μικρά αντικείμενα σε μια σακούλα πλυσίματος.

Αν χρησιμοποιείτε εργαλεία κουζίνας σιλικόνης (πχ. φόρμες, πινέλα, κλπ.) βάλτε τα στο πλυντήριο σε κανονικό πρόγραμμα πλυσίματος, αλλά με ελαφρύ ή καθόλου στύψιμο για να μην παραμορφωθούν. Χρησιμοποιείστε ζεστό νερό και ένα ενισχυμένο απορρυπαντικό προκειμένου να διασπαστούν τα λίπη από τα υπολείμματα των φαγητών. Τοποθετήστε τα μικρά αντικείμενα σε μια σακούλα πλυσίματος.