Από Ανανεώσιμες Πηγές το 86% της νέας παραγωγής ενέργειας του 2016

ανεμογεννήτριες
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) τo 86% της παραγωγής ενέργειας.Κάτω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα στην κατανάλωση ενέργειας.

Από ανανεώσιμες πηγές προέρχεται το 86% της ενέργειας που προστέθηκε στο ευρωπαϊκό δίκτυο το περασμένο έτος, όπως επισημαίνει η βρετανική Guardian. Διευκρινίζοντας πως από τα 24,5 γιγαβάτ που προστέθηκαν σε όλη την Ε.Ε. το 2016. Τα 21,1 ήταν από την αιολική, ηλιακή, και υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς και τη βιομάζα. Ξεπερνώντας το ρεκόρ του 79% από το 2014.
Σύμφωνα με τα δεδομένα της ΜΚΟ WindEurope, τα αιολικά πάρκα αντιπροσωπεύουν για πρώτη φορά περισσότερο από το 50%. Η Γερμανία εγκατέστησε την περισσότερη νέα αιολική ενέργεια το 2016. Ενώ η Γαλλία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Λιθουανία έθεσαν ρεκόρ για νέες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων. Η Γερμανία διαθέτει ήδη τρεις φορές περισσότερη αιολική ενέργεια από κάθε άλλη χώρα της Ε.Ε.. Ωστόσο, εγκατέστησε το 44% των νέων αιολικών έργων στην Ευρώπη το περασμένο έτος.
Η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, οι οποίες την προηγούμενη δεκαετία ήταν υπεύθυνες για μεγάλο μέρος της αύξησης των νέων αιολικών πάρκων. Τώρα είναι πλέον ουραγοί στις νέες εγκαταστάσεις. Εξάλλου, η Πολωνία πέρυσι πέρασε ένα νόμο που περιορίζει την κατασκευή ανεμογεννητριών κοντά σε κτίρια. Με αποτέλεσμα τη στασιμότητα της τοπικής αιολικής βιομηχανίας. Παρά το γεγονός ότι η εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη ανέρχεται τώρα στα 153,7 γιγαβάτ, εξακολουθεί να κρατά ένα σχετικά μικρό μερίδιο των 918,8 γιγαβάτ της συνολικής ισχύος των 28 κρατών μελών.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Οι αριθμοί για τώρα φαίνονται εντάξει, και ο αριθμός των επενδύσεων είναι πολύ καλός. Αλλά μακροπρόθεσμα, μόνο επτά από τις 28 χώρες της Ε.Ε. έχουν σαφείς πολιτικές για την αιολική ενέργεια μετά το 2020», δήλωσε ο Τζάιλς Ντίκσον, επικεφαλής της WindEurope. «Σήμερα βλέπουμε λιγότερη πολιτική φιλοδοξία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από ό,τι πριν από πέντε ή ακόμα και τρία χρόνια, σε όλα τα κράτη μέλη», όπως πρόσθεσε.

Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στην κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο το 20% για τη χρήση ενέργειας που προέρχεται από πηγές χωρίς άνθρακα μέχρι το 2020. Ωστόσο, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των καλύτερων και των χειρότερων επιδόσεων.

Κατηγορίες Προιόντων