Advertisements
Σημαντικά

Feng Shui: Πως επηρεάζει τον χώρο μας και τη ζωή μας

Συμβουλές απο ειδικούς, νέα για το σπίτι, ανακαινίσεις και ενεργειακού επιπέδου αναβάθμιση. Ολά με τον σωστό σύμβουλο, www.recons.gr

Για να σας συστήσουμε το Feng Shui, και το πόσο σημαντικό είναι τελίκα για τη ζωή μας και τον χώρο μας, μιλήσαμε με την ειδικό σύμβουλο ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας feng shui Ευθυμία Α. Μισιρλή, η οποία εκτός από έμπειρη γνώστης του Feng Shui είναι και Μηχανολόγος-Μηχανικός.

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε στο τμήμα μηχανολόγων-μηχανικών του ΕΜΠ και στην συνέχεια σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στην Mastery Academy of ChineseMetaphysics στην Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας,αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση,αρθρογραφεί σε περιοδικά και κάνει ομιλίες & σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα με αντικείμενο την ευνοική ψυχολογική χωροθεσία feng shui.

Τo Feng Shui είναι αρχαία κινέζικη τέχνη 5000 ετών,που συνδέεται άμεσα με το αρχαίο ελληνικό Ευ Ζείν και αφορά την θετική ενέργεια σε έναν χώρο.
Είναι ένα πολύπλοκο σύνολο γνώσεων που αποκαλύπτει τον τρόπο εξισορρόπησης της ενέργειας του κάθε δεδομένου χώρου ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και καλή τύχη για τους ανθρώπους που κατοικούν ή /και εργάζονται σε αυτό.
Feng σημαίνει άνεμος και shui νερό. anakainish, energeiakh anabathmisi, diakosmhsh, anakainish spitiou, katasthmatos, ksenodoxeiou, anapalaiwsh, αναπαλαιωση, ανακαινιση ξενοδοχειυ, ανακαινιση καταστηματος, σπιτι, διακοσμηση, ενεργειακη αναβαθμιση
Στην κινεζική κουλτούρα ο άνεμος και το νερό είναι συνδεδεμένα με την καλή υγεία, και το feng shui βασίζεται στην ροή της ενέργειας της γής σε έναν χώρο (που στο feng shui αποκαλούμε chi). Η θεωρία του yin και yang, καθώς και τα πέντε feng shui στοιχεία (νερό,γή,αέρας,μέταλλο,ξύλο), είναι μερικές από τις βασικές πτυχές της ανάλυσης του feng shui. Εφαρμοσμένο σωστά το feng shui μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της ροής της ενέργειας στο περιβάλλον μας μέσω αυτών των βασικών στοιχείων.

Το Feng shui είναι μια εξατομικευμένη επιστήμη. Ένας ειδικός Feng Shui έχει πρώτα να εντοπίσει τον ενεργειακό τύπο του καθενός ατόμου που ζει ή/και εργάζεται σε έναν χώρο και στη συνέχεια να τον ταιριάξουν με το οικιακό και εργασιακό του περιβάλλον.

Όλη η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση ενός χώρου, απο τα χρώματα, τον φωτισμό,την διαρρύθμιση των δωματίων μέχρι την ακριβή διάταξη των επίπλων μπορούν να καθοριστούν επακριβώς μέσω της εφαρμογής του feng shui είτε πρόκειται για οικοδόμηση ενός νέου σπιτιού είτε την μετατροπή ενός παλαιότερου.

Διαμορφώνοντας τον χώρο μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε εμείς και η οικογένειά μας να ζούμε ήρεμα και αρμονικά, προκαλούμε την ευημερία, την υγεία, τον πλούτο και την ευτυχία στην ζωή μας.
To feng shui είναι η αφθονία, είναι η υγεία για μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, είναι ο πλούτος, είναι το κατάστημα που έχει γεμίσει απο πελάτες, είναι η ευγένεια και η εργατικότητα μεταξύ των ανθρώπων που δουλεύουν στο ίδιο γραφείο, είναι το σπίτι που σαν χώρος αισθάνεστε οτι σας αγκαλιάζει με την ηρεμία και την αρμονία της χωροθεσία του.
Με το να έχουμε μια αρμονική διάταξη στα αντικείμενα στο χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε αποφεύγουμε τις αρρώστιες, την αρνητική ενέργεια από τους γύρω μας, τις κακοτοπιές, την κακή τύχη. Αλλιώς καταλήγουμε να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε, υποφέρουμε από πονοκεφάλους και άγχος,σε πολλές περιπτώσεις και απο αρρώστιες και η ζωή μας βρίσκεται σε μια συνεχή αναστάτωση.

Για να πετύχουμε εξισορρόπηση της θετικής και της αρνητικής ενέργειας εφαρμόζουμε feng shui στο σπίτι μας αλλά και γενικότερα στο τρόπο σκέψης και στην συμπεριφορά μας με το να φέρνουμε την θετική ενέργεια γύρω μας και παρατηρούμε άμεσα τις αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως όλα ξεκινούν από εμάς για αυτό διατηρούμε την ψυχραιμία μας και την θετική μας στάση απέναντι στη ζωή ακόμα και αν τα πράματα και τα γεγονότα φαίνεται να μην πηγαίνουν τόσο καλά όσο θα θέλαμε.

Είναι στο χέρι μας να αισθανόμαστε όμορφα κάθε στιγμή και με την βοήθεια του feng shui να έχουμε όμορφο τον χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Το βασικό είναι να είμαστε καλά,χαρούμενοι,ευτυχισμένοι και υγιείς και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το πετύχουμε!

Μπορείτε να βρείτε την Ευθυμία Μισιρλή,  αλλά και σύμβουλους χωροθεσίας του FENG SHUI INTERIOR DESIGN, στα τηλέφωνα 210 9855778, 693 8444209, αλλά και στη σελίδα τους: www.fengshuiinteriordesign.gr

Advertisements

Εισάγετε το email σας για να ακολουθήσετε τη RECONS και να λαμβάνετε ιδέες διακόσμησης και ανακαίνισης

Μαζί με 3.377 ακόμα followers

Member of The Internet Defense League

Διαβάστε ακόμη

About Nefeli for RECONS (227 Articles)
Αρθρογραφία, social media managment, κοινωνιολογία

19 Trackbacks / Pingbacks

 1. Βίντατζ Τάσεις: Γραμμόφωνο
 2. 3 λόγοι που δείχνουν τη σημασία της διακόσμησης
 3. 15+1 από τα πιο περίεργα ξενοδοχεία του κόσμου
 4. Έθιμα το Πάσχα: Καθαρά Δευτέρα
 5. 15+1 μοναδικές τεχνοτροπίες για τα πασχαλινά σας αυγά
 6. Φτιάξτε τη Λαμπάδα σας!
 7. 20 τρόποι να βάλετε την άνοιξη στο ΤΡΑΠΕΖΙ σας
 8. 3 τάσεις για ενα επιτυχές ξενοδοχείο
 9. Το φυσικό ξύλο, η τάση που αγαπάμε | RECONS ΙΔΕΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
 10. Δημιουργικά γραφεία,που θα θέλαμε να δουλεύουμε | RECONS ΙΔΕΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
 11. Φυτά στο μπάνιο! | RECONS ΙΔΕΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
 12. Τι είναι η RECONSBnB και γιατί είναι ότι χρειάζεστε | RECONS ΙΔΕΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
 13. Ιδέες για τον χώρο του τζακιού σας | RECONS ΙΔΕΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
 14. 10 φοιτητικές ιδέες για διακόσμηση μικρών χώρων | RECONS ΙΔΕΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
 15. 20 κλασικές βιβλιοθήκες σπιτιού | RECONS ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ
 16. Feng Shui: Συμβουλές για κάθε σας δωμάτιο! | RECONS ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ
 17. Τα καλύτερα φυτά για το γραφείο | RECONS ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ
 18. Ιδέες για το κέντρο του σαλονιού σας | RECONS ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ
 19. Feng Shui: Τα 3 βασικά λάθη που κάνουμε στον χώρο | RECONS ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: